Adobe Acrobatin käyttöoikeus on vanhentunut tai sitä ei ole aktivoitu

Huomautus:

Tässä asiakirjassa kuvataan kyseinen ongelma ja sen ratkaisut Acrobatin uusimmille versioille. Jos käytössäsi on Acrobat XI tai sitä vanhempi versio, katso artikkeli Adoben PDF:n luonti ei voi jatkua, koska Acrobatia ei aktivoitu | Acrobatin vanhemmat versiot.

Kun yrität luoda PDF-tiedoston Adobe PDF -tulostimen tai eri sovellusten Muunna Adobe PDF:ksi (PDFMaker-toiminto) -ominaisuuden avulla, saat seuraavan virheilmoituksen:

PDFMaker-virhe

Ratkaise ongelma kokeilemalla seuraavia ratkaisuja annetussa järjestyksessä.

Ratkaisu 1: Lopeta acrotray.exe-prosessi Tehtävänhallinnasta

1. Lopeta Acrobat, jos se on käynnissä.

2. Paina Ctrl + Alt + Delete ja valitse sitten Tehtävienhallinta.

3. Valitse Prosessit-välilehdeltä AcroTray.exe, mikä korostaa prosessin.

4. Napsauta Lopeta tehtävä. Näet mahdollisesti varoitusviestin. Vahvista valinta napsauttamalla Kyllä.

5. Käynnistä Acrobat.

Ratkaisu 2: Varmista, että PDF-luonti toimii Acrobatista

1. Valitse Acrobatissa Työkalut > Luo PDF.

2. Valitse jokin tiedosto ja muunna se PDF-muotoon.

Kirjaudu pyydettäessä sisään tilillä, jolla on voimassa oleva tilaus.

3. Kun valittu tiedosto on muunnettu PDF-tiedostoksi, lopeta AcroTray.exe-prosessi Tehtävänhallinnasta. Poista prosessi edellä olevan Ratkaisu 1:n ohjeilla.

Ratkaisu 3: Poista väliaikaisesti käytöstä virustarkistusohjelmat ja korjaa Acrobat

Virustarkistusohjelmat saattavat häiritä Acrobatin aktivointia. Poista tällaiset ohjelmat käytöstä ennen Acrobatin aktivoimista:

• Virustorjuntaohjelmistot (esimerkiksi McAfee ja Norton Anti-Virus)
  • Palomuuriohjelmistot (esimerkiksi ZoneAlarm ja Norton Internet Security Suite)
  • Ohjelmat, jotka tallentavat poistetut tiedostot tai poistavat järjestelmästä tilapäistiedostot (esimerkiksi Norton Systemworks).

Katso ohjelmien omista käyttöohjeista, miten ne poistetaan ja otetaan käyttöön. Jos haluat poistaa palomuuriohjelmiston käytöstä, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Huomautus:

Palomuurin käytöstä poisto voi altistaa tietokoneen hyökkäyksille. Ohjelmiston käytöstä poisto ei takaa, että kaikki sen toiminnot poistuvat käytöstä.

Kun ohjelmisto on poistettu käytöstä, korjaa Acrobat näin:

1. Avaa Ohjauspaneeli:

1. Avaa Suorita-komentoruutu painamalla Windows- ja R-näppäimiä.
    2. Kirjoita valintaikkunaan Ohjauspaneeli ja napsauta OK.
  2. Kaksoisnapsauta Ohjauspaneelista Lisää tai poista ohjelma tai valitse Ohjelmat ja toiminnot.

3. Valitse asennettujen ohjelmien luettelosta Acrobatin nykyinen versio ja valitse Muuta.

4. Korjaa Acrobat noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.