Kolmiulotteinen sisältö voi joutua dynaamisen luonteensa vuoksi tietoturvahyökkäysten kohteeksi. Siksi PDF-tiedostoissa olevan kolmiulotteisen sisällön automaattinen toisto poistetaan oletusarvoisesti käytöstä.

Kolmiulotteisen sisällön toiston käyttöönotto PDF-tiedostoissa

Kun avaat kolmiulotteista sisältöä sisältävän PDF-tiedoston, näet sivun yläosassa keltaisen palkin, jossa lukee "3D-sisältö on poistettu käytöstä. Ota tämä toiminto käyttöön, jos luotat dokumenttiin."

Kolmiulotteisen sisällön toisto poistetaan oletusarvoisesti käytöstä
Kolmiulotteisen sisällön toisto poistetaan oletusarvoisesti käytöstä

Voit ottaa nykyisessä dokumentissa olevan kolmiulotteisen sisällön käyttöön seuraavasti:

Napsauta Asetukset-painiketta ja valitse asianmukainen asetus:

• Luota tähän tiedostoon vain tämän kerran
  • Luota tähän tiedostoon aina

Voit ottaa kolmiulotteisen sisällön käyttöön pysyvästi seuraavasti:

• Valitse Muokkaa > Oletusarvot > 3D ja multimedia ja valitse sitten Ota kolmiulotteisen sisällön toisto käyttöön -valintaruutu.

Luotetussa sisällössä olevan kolmiulotteisen sisällön käyttöönotto

Kolmiulotteinen sisältö on integroitu Trust Frameworkiin, joten luotetussa sisällössä olevaa kolmiulotteista sisältöä voi toistaa myös silloin, kun 3D-toiminto on poistettu käytöstä. Toiminto toimii seuraavasti:

• Poista kolmiulotteinen sisältö käytöstä.
  • Luota tiedostoihin, kansioihin ja isäntiin etuoikeutettuina sijainteina Muokkaa > Oletusarvot > Suojaus (parannettu) > Etuoikeutetut sijainnit -paneelissa.
  • Kun kolmiulotteista sisältöä sisältävä PDF-tiedosto avautuu:
    • Jos tiedostosijainti löytyy Etuoikeutetut sijainnit -kohdasta, kolmiulotteinen sisältö hahmonnetaan.

Jos sijainti ei ole luotettu, näyttöön tulee keltainen viestipalkki, jossa lukee "3D-sisältö on poistettu käytöstä. Ota tämä toiminto käyttöön, jos luotat dokumenttiin." Asetukset-painikkeella on kaksi vaihtoehtoa nykyiselle dokumentille: Luota tähän tiedostoon vain tämän kerran ja Luota tähän tiedostoon aina.

Yrityksen IT-osaston erikoiskokoonpano

Yrityksen IT-osasto pystyy määrittämään loppukäyttäjän asetukset kohdassa HKCU\Software\Adobe\Acrobat Reader\<version>\3D\bEnable3DContent. Yrityksen IT-osasto pystyy poistamaan 3D-hahmonnuksen käytöstä ja ottamaan sen käyttöön, jotta käyttäjä ei pysty muuttamaan asetusta kohdassa HKLM\SOFTWARE\Policies\Adobe\(product name)\(version)\FeatureLockDown\bEnable3D.