Met Creative Cloud Extract vereenvoudig je de workflow van Photoshop-ontwerp naar code. Extract maakt het proces eenvoudiger voor zowel webontwerpers als webontwikkelaars en laat de transformatie van een webontwerp naar verwerkbare code aanzienlijk efficiënter verlopen.

Photoshop-composities worden veel gebruikt om ontwerpspecificaties te delen met webontwikkelaars, die het ontwerp vervolgens moeten converteren naar HTML en CSS. In een normale workflow maken ontwerpers eerst Photoshop-composities voor een ontwerp voor web of mobiel. Productie-ontwerpers maken vervolgens het PSD-bestand voor ontwikkelaars. Ze bereiden middelen voor en maken wijzigingsspecificaties. Webontwikkelaars zetten die ontwerpelementen en middelen ten slotte om in code.

Deze workflow wordt een stuk eenvoudiger met Extract. Webontwerpers kunnen hiermee razendsnel geoptimaliseerde middelen exporteren in Photoshop CC en hun PSD-bestanden met ontwikkelaars delen terwijl ze coderen in Dreamweaver CC.

Extract-workflow

Extract is beschikbaar op diverse plaatsen in de workflow van PSD-ontwerp naar code.

• Ontwerpers kunnen in de vertrouwde omgeving van Photoshop CC werken om afbeeldingsmiddelen te definiëren en te exporteren op basis van lagen of laaggroepen.
  • Webontwerpers en -ontwikkelaars kunnen Extract gebruiken vanuit Dreamweaver, een geheel zelfstandige oplossing die beschikt over contextafhankelijke codesuggesties, functies om middelen te extraheren en nog veel meer, direct in de codeeromgeving.

Middelen exporteren in Photoshop

Ontwerpers die Photoshop-composities maken, kunnen snel afbeeldingsmiddelen definiëren en verpakken vanuit afzonderlijke lagen of laaggroepen, met een eenvoudige, visuele interface. De productie verloopt hierdoor aanzienlijk sneller, zodat ontwerpers meer tijd overhouden om te ontwerpen.

Adobe_Dreamweaver_CC_mnemonic_RGB_64px

Extract in Dreamweaver

Webontwerpers en -ontwikkelaars kunnen nu PSD's in Dreamweaver bekijken en contextafhankelijke codesuggesties gebruiken om eenvoudig lettertypen, kleuren en verlopen te definiëren in hun CSS. Bovendien kunnen ze geoptimaliseerde afbeeldingen naar het Live View-oppervlak slepen en neerzetten, tekst kopiëren en nog veel meer.