Zoek problemen die zijn opgelost in de nieuwste releases van Dreamweaver versie 20.1, 20.0, 19.2.1, 19.2, 19.1, 19.0.1 en 19.0.

Februari 2020-release (versie 20.1)

• De toets Enter in de Live View-bewerkingsmodus werkt niet voor elementen op hetzelfde niveau van dynamische content om nieuwe elementen te splitsen of te maken.
  • Document wordt niet automatisch naar de testserver gepusht en kan niet worden bewerkt in Live View terwijl nieuwe wijzigingen worden opgeslagen.
  • macOS 10.15: crash bij synchronisatie van bestanden.

November 2019-release (versie 20.0)

• De eerste coderingstip in de lijst voor PHP wordt altijd geselecteerd als er geen begintekens worden getypt.
  • Bij het typen van de eerste letters worden gefilterde PHP-hints niet in de juiste volgorde weergegeven.
  • Voor PHP zijn niet alle MYSQLi-hints beschikbaar in de lijst met hints.
  • ID- en klasseselectors voor CSS die zijn toegevoegd in HTML of gerelateerde CSS-bestanden zijn niet beschikbaar in JS-code voor niet-opgeslagen documenten
  • Coderingstips voor gebeurtenisafhandeling zijn niet beschikbaar in JQuery-code.
  • Kan fragmenttype niet selecteren (terugloopselectie en radio-opties voor blok invoegen)
  • Bij Alles vervangen met Snel zoeken verspringt de scrolpositie naar het begin van het document.
  • Installatie mislukt wanneer u Adobe Dreamweaver probeert te installeren met foutcode 198.

Augustus 2019-release (versie 19.2.1)

• Dreamweaver crasht bij starten wanneer versies 19.0 tot 19.2 op nieuwe Windows- en Mac-apparaten worden geïnstalleerd met behulp van de nieuwe Creative Cloud-desktopapp versie 4.9 en later.

Juni 2019-release (versie 19.2)

• HTML-code in PHP-documenten wordt niet geformatteerd volgens de instellingen in Tagbibliotheken.
  • Er wordt extra witruimte aan tekenreeksen toegevoegd bij het toepassen van codeopmaak voor PHP.
  • Bij het toepassen van bronopmaak voor PHP worden regeleinden toegevoegd aan de inline PHP-code
  • Bij het toepassen van bronopmaak voor PHP-codes wordt een spatie toegevoegd tussen < en ? waardoor de code wordt gebroken.
  • Zichtbaarheidsaanduidingen in PHP zijn onjuist geformatteerd in het PHP-bestand door de introductie van een nieuwe regel tussen het zichtbaarheidstrefwoord en de functiedefinitie.
  • Als het PHP-bestand normale HTML-code is, moet het op dezelfde manier worden geformatteerd als het HTML-bestand.
  • Ankerlabel raakt beschadigd bij het formatteren van een PHP-document.
  • Inspringing in PHP-codering na de inspringing in HTML.
  • Code voor inspringen/uitspringen voldoet niet aan de instellingen voor inspringing en tablengtes in de voorkeuren voor codeopmaak in Dreamweaver.
  • Bij het formatteren van een PHP-document worden overbodige nieuwe regels en blanco spaties/regels geïntroduceerd in de script-tag of JS-code in PHP-bestanden.
  • Het dialoogvenster Bestandssynchronisatie wordt gesloten wanneer u op een bestand in de lijst klikt.

April 2019-release (versie 19.1)

• Extensies die zijn geïnstalleerd voor Dreamweaver met Engels (internationaal) als app-taal, worden niet geladen in Dreamweaver.
  • Bij het toepassen van bronopmaak voor een CSS-bestand worden de selecties binnen @media-blokken niet geformatteerd.
  • Bij het toepassen van bronopmaak voor een selectie in een CSS-bestand wordt de opmaak toegepast voor de volledige code in het bestand.
  • Ctrl_Tab gaat niet naar het volgende documententabblad in de volgorde als er een nieuw document is gemaakt/geopend
  • Alleen voor macOS: bij het toevoegen van ID in het dialoogvenster Insert div wordt de Div-tag zonder ID in de code ingevoegd.
  • Alleen voor macOS: bij het toevoegen van ID in het dialoogvenster Insert Main wordt de Main-tag zonder ID in de code ingevoegd.
  • Alleen voor macOS: Bootstrap-paginaformaten sm, md, lg, xl worden niet weergegeven in de vervolgkeuzelijst View Port in de statusbalk Document voor .dwt-sjabloonbestanden die Bootstrap gebruiken.
  • Dreamweaver behandelt netwerkpadreferenties of protocol-relatieve URL's (paden die beginnen met //) als UNC-paden en probeert uitgaande SMB-oproepen uit te voeren.
  • Bij het toepassen van bronopmaak voor PHP wordt de HTML-code binnen het bestand anders geformatteerd dan de code in Dreamweaver CC 2015.
  • Bij het toepassen van bronopmaak voor PHP worden extra witruimtes binnen de tekenreeksen geïntroduceerd.
  • Bij het toepassen van bronopmaak voor PHP houdt de opmaak geen rekening met de instellingen in Tag-Bibliotheken voor PHP.
  • Bij het toepassen van bronopmaak voor PHP worden regelafbrekingen geïntroduceerd binnen de inline PHP-code
  • Bij het toepassen van bronopmaak voor PHP wordt een spatie geïntroduceerd tussen < & ? waardoor de code verbroken wordt
  • Bij het toepassen van bronopmaak voor PHP wordt regelafbreking geïntroduceerd tussen de zichtbaarheidsspecificeerder en de functiedefinitie in PHP-code
  • Bij het toepassen van bronopmaak voor PHP worden overbodige nieuwe regels en blanco spaties/regels geïntroduceerd in de script-tag of JS-code in PHP-bestanden.
  • Bij het toepassen van bronopmaak voor een HTML/PHP-bestand wordt CSS niet geformatteerd binnen de style-tag.
  • Bij het toepassen van bronopmaak worden de instellingen van de grootte en het type inspringingen in Voorkeuren > Codeopmaak niet gebruikt in de opmaak van de code.
  • Bij het toepassen van bronopmaak springt de cursor naar de bovenkant van de codeweergave.
  • De bulkopties voor wrap en insert zijn niet beschikbaar in Snippet venster.

Januari 2019-release (versie 19.0.1)

• Op mac OS verbruikt het knooppuntproces bij het starten van Dreamweaver 100% CPU.
  • ESLinting geeft de foutmeldingen variabele/object niet gedefinieerd weer voor browser- en JQuery-objecten, zoals document, venster, $() enzovoort.
  • ESLinting geeft de foutmeldingen definitie van de regel niet gevonden weer voor bepaalde lintregels, zoals 'for-direction', 'getter-return' enz., wanneer u een .eslintrc.js-bestand maakt vanuit Site-opmaak.

Oktober 2018-release (versie 19.0)

Verbeterde stabiliteit en veiligheid

• [Alleen Win] Dreamweaver loopt telkens vast bij het opstarten.
  • [Alleen Win] De Dreamweaver-app blijft voor onbepaalde tijd hangen bij het opstarten.
  • [Alleen Mac] Dreamweaver loopt vast tijdens het openen van een nieuw JavaScript-bestand terwijl er momenteel aan een JavaScript-bestand wordt gewerkt.
  • Node.js is door een interne audit als onveilig gemarkeerd.
  • OpenSSL 1.0.2k verzonden met Dreamweaver heeft beveiligingsrisico's.
  • De versie van zlib.dll die wordt meegeleverd met Dreamweaver is onbekend en heeft beveiligingsrisico's.

Codeweergave

• Afbeeldingen en kleurvoorbeelden in de codeweergave kunnen niet worden uitgeschakeld in Dreamweaver zonder brackets.json te bewerken.
  • Automatisch invoegen van aanhalingstekens en accolades kan niet worden uitgeschakeld in Dreamweaver zonder brackets.json te bewerken.
  • Beschadigde items worden weergegeven voor het vervolgkeuzemenu Lettergrootte-eenheden in Eigenschappencontrole voor een Bootstrap-document.
  • Kan geselecteerde tekst niet slepen en neerzetten binnen de codeweergave wanneer de selectie een dubbele punt bevat.
  • $ _SERVER-hints voor matrixelementen worden weergegeven met niet-gerelateerde elementen en het geselecteerde element kan niet worden ingevoegd door op de toets Enter te drukken.
  • Geselecteerd bestandspad voor de functie url( ) in CSS-bestanden is niet tussen aanhalingstekens geplaatst.

Real-time voorvertoning

• Gebruikers kunnen niet overschakelen van Real-time voorvertoning naar Voorvertoning in Browser en primaire en secundaire browsersnelkoppelingen koppelen aan voorbeelddocumenten in de browser.
  • Bij het selecteren van een browser voor real-time voorvertoning geeft de browser de volgende foutmelding weer: "U hebt geprobeerd toegang te krijgen tot een externe HTML-pagina die niet op het apparaat kan worden geopend voor voorvertoning. Open de pagina in Dreamweaver om een ​​voorvertoning van de pagina op het apparaat te bekijken".
  • Real-time voorvertoning stopt af en toe de automatische synchronisatiewijzigingen die worden gemaakt in codeweergave totdat de gebruiker in het browservenster klikt.
  • De sneltoetscombinaties(F12 en Ctrl + F12) voor primaire en secundaire browsers zijn toegewezen aan Real-time voorvertoning, maar ze worden ook vermeld in het submenu Openen in browser.
  • Real-time voorvertoning wordt niet automatisch vernieuwd wanneer een document handmatig naar de testserver wordt verplaatst.
  • Real-time voorvertoning kan niet worden geladen als het document gerelateerde CSS/JS-bestanden met relatieve paden bevat.

Overige

• Liveweergave ondersteunt geen CSS-rasterindelingen.
  • Kan geen zoekopdrachten opslaan of laden in het dialoogvenster Zoeken en vervangen.
  • Kan rapport met zoekresultaten niet opslaan na het uitvoeren van de bewerking Alles zoeken in een site.
  • [Alleen Win] De cursorpositie in de Codeweergave en de cursorpositie in de Ontwerpweergave zijn niet gesynchroniseerd op hogedefinitiebeeldschermen.