In Adobe Premiere Elements 2019 wordt de monitorafspeelbesturing afgekapt of is onbruikbaar bij het werken in de werkruimte Dual Monitor.

Oplossing

Voer de volgende stappen uit:

1. Sluit Adobe Premiere Elements 2019 als deze nog open is.

2. Ga naar het betreffende pad en verwijder de map Lay-outs:

• Windows: C:\Gebruikers\<Gebruikersnaam>\Documenten\Adobe\Premiere Elements\17.0\
    • Mac OS: /Gebruikers/<Gebruikersnaam>/Documenten/Adobe/Premiere Elements/17.0/
  3. Download het bestand DualMonitorEditing.zip en pak DualMonitorEditing.layout17 uit naar het bureaublad.

4. Navigeer naar het volgende pad en vervang het bestand DualMonitorEditing.layout17 door het bestand dat in de vorige stap naar het bureaublad is uitgepakt.

• Windows: C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Elements 2019\Layouts\
    • Mac OS: /Programma's/Adobe Premiere Elements 2019/Ondersteuningsbestanden/Adobe Premiere Elements.app/Contents/Layouts/
  5. Start Adobe Premiere Elements 2019.

6. Als het probleem zich blijft voordoen, herstelt u de werkruimte door Venster > Werkruimte herstellen te kiezen en vervolgens de werkruimte Dual Monitor te activeren door Venster > Werkruimte Dual Monitor te kiezen.