Wanneer u een MOV-bestand met ProRes-videocodec in Adobe Premiere Elements 2018 op Windows importeert, treden de volgende problemen op:

• Frames worden groen weergegeven als QuickTime niet op uw systeem is geïnstalleerd.
  • Alleen audio wordt geïmporteerd als QuickTime op uw systeem is geïnstalleerd.
Frames worden groen weergegeven

Oplossing

1. Sluit Adobe Premiere Elements 2018.

2. Installeer de QuickTime-speler als deze niet op uw systeem is geïnstalleerd.

3. Typ %appdata%/Adobe/Premiere Elements/16.0 in de Windows-zoekbalk en druk op Enter.

4. Open Debug Database.txt dat u in de map vindt.

5. Zoek QT.EnableDirectProResDecode in het bestand en wijzig de eerste waarde van 1 naar 0.

Fouten in database opsporen
    Wijzig de gemarkeerde waarde van 1 in 0

Nadat de waarde is gewijzigd, ziet de lijn er als volgt uit:

QT.EnableDirectProResDecode    0        1

6. Sla Debug Database.txt op en sluit het bestand.

7. Start Adobe Premiere Elements 2018 en importeer het MOV-bestand met ProRes-videoformaat.

Opmerking:

In april 2016 heeft het United States Computer Emergency Readiness Team de melding TA16-105A uitgevaardigd. Hierin wordt gebruikers aangeraden Apple QuickTime van hun computers te verwijderen.