I Acrobat och Reader kan du öppna och spara filer på webbplatser med onlinetjänster för filhantering, som Adobe.com, Microsoft Office 365 och Microsoft SharePoint. Du kommer åt PDF-filer som lagras på dessa onlinetjänster antingen via webbgränssnittet eller direkt i Adobe Acrobat eller Adobe Reader.

Obs!

SharePoint-administratören måste konfigurera SharePoint-servern så att det går att redigera PDF-dokument. Mer information finns i denna TechNote-artikel.

Öppna PDF-filer i ett onlinekonto

Använd dialogrutorna för Öppna och Spara i Acrobat för att välja ett onlinekonto.

Dialogrutorna Öppna och Spara
Med dialogrutorna för Öppna och Spara kan du komma åt filer på onlinekonton.

Om du vill öppna eller spara på Office 365- eller SharePoint-resurser väljer du Nytt konto på menyn Öppna från/Spara till onlinekonto.

Dialogrutan Välj onlinekonto
I dialogrutan Välj onlinekonto anger du webbadressen till kontot.

Du kan ange webbadressen med följande alternativ:

• (Windows) Databasens webbadress, t ex http://minsharepointserver/minwebbplats/mittbibliotek

• (Windows) Komplett UNC-sökväg, till exempel \\mysharepointserver\mysite\mydoclib

• Mappade nätverksenheter

Checka ut en fil från SharePoint

Det säkraste sättet att arbeta på med en PDF-fil på en Office 365- eller SharePoint-server är att checka ut filen. Andra användare kan inte redigera filen medan du arbetar med den.

1. När du ska checka ut en fil gör du något av följande:

• (Windows) Navigera till PDF-filen på portalen för Office 365 eller SharePoint med Internet Explorer. Klicka på dokumentet eller välj Redigera dokument på filens snabbmeny.

• Välj Arkiv > Öppna i Acrobat eller Reader och välj Nytt konto på menyn Öppna från onlinekonto. Välj sedan antingen Office 365 eller SharePoint och ange webbadressen eller den fullständiga UNC-sökvägen till PDF-filen.

2. En dialogruta öppnas med filens namn och plats. Klicka på något av följande:

• Checka ut och Öppna

• Öppna, om du vill öppna filen utan att checka ut den.

Obs!

Om du är tvungen att logga in på SharePoint-servern anger du ditt användarnamn och lösenord när du uppmanas göra detta.

Avbryt utcheckningen

Du kan ignorera den utcheckade versionen av PDF-filen om du inte vill spara ändringarna.

1. Välj Arkiv > SharePoint-/Office 365-server > Ignorera utcheckning.

2. En bekräftelse visas. Klicka på OK.

Obs!

Du kan inte redigera ett dokument offline.

Förbered dokumentegenskaperna

Du kan ange dokumentets Office 365- eller SharePoint-egenskaper i Acrobat eller Reader.

1. Välj Arkiv > SharePoint-/Office 365-server > Förbered dokumentegenskaper.

2. Dubbelklicka på den egenskap som du vill redigera. Dialogrutan Redigera öppnas. Ange ett värde och klicka på OK.

Checka in

När du är klar med ändringarna kan du checka in filen på Office 365- eller SharePoint-servern. Övriga användare kan se ändringarna. Om versionshantering är aktiverat kan Office 365 eller SharePoint även hantera filens versionshistorik.

1. Välj Arkiv > SharePoint-/Office 365-server > Checka in. Dialogrutan Checka in öppnas.

2. Om versionsnumrering har aktiverats visas versionsinformation. Välj huvudversion, underversion eller skriv över aktuell version.

3. Ange versionskommentarer.

4. Du kan också aktivera Håll dokumentet utcheckat efter att du har checkat in den här versionen och klicka på OK.