Dela filer med Adobe SendNow

Du kan skicka och dela många typer av filer, inte bara PDF-filer, på Acrobat.com.

1. Gör något av följande om du vill öppna åtgärdsrutan Dela:
    • Välj Arkiv > Skicka fil.

• Klicka på knappen E-post i verktygsfältet.

2. Klicka på Använd Adobe SendNow online i dialogrutan Skicka e-post. Adobe SendNow öppnas i standardwebbläsaren.

Du hittar mer information i Använda Adobe SendNow.

Filerna överförs till Adobes onlinetjänster och e-postmeddelanden skickas till mottagarna, med en länk till den delade filen. En liknande länk visas i det bekräftelsemeddelande du får via e-post.

Dela filer via e-post

Du kan dela många typer av filer, inte bara PDF-filer.

1. Gör något av följande om du vill e-posta en fil:
    • Välj Arkiv > Skicka fil.

• Klicka på ikonen E-post i verktygsfältet.

2. Välj ett alternativ i dialogrutan Skicka e-post och klicka sedan på Fortsätt.
    • Markera Standardprogram för e-post om du vill använda ditt vanliga e-postprogram

• Markera Använd webbpost om du vill använda ett webbpostkonto som Gmail eller Yahoo!

Markera Kom ihåg mitt val om du vill slippa se den här dialogrutan i framtiden.

3. Klicka på Fortsätt och följ instruktionerna på skärmen.

Läs mer om hur du lägger till och redigerar e-postkonton i Inställningar för e-postkonto.

1. Välj Kommentar > Granska > Samarbeta live.
  2. Markera eller sök efter PDF-filen, om du uppmanas till detta, och klicka på Nästa.
  3. Ange ditt Adobe ID och lösenord, om du uppmanas att göra detta, eller skapa ett ID om du inte har något sedan tidigare.
  4. Gör följande i e-postfönstret och klicka sedan på Skicka:
    • Skriv e-postadresserna till de du bjuder in. Infoga ett semikolon eller tryck på Retur efter varje adress. Klicka på knapparna Till och Kopia och välj e-postadresser från adressboken i ditt e-postprogram.

• Förhandsgranska och redigera meddelandets rubrik och innehåll efter behov. Om du vill använda standardmeddelandet klickar du på Återställ standardmeddelande.

• Om du vill samarbeta på Acrobat.com markerar du Lagra filen på Acrobat.com och skicka en länk till mottagarna. Om du vill skicka filen som en bilaga till mottagarna lämnar du detta alternativ omarkerat.

• Om du genomför en samarbetssession på Acrobat.com väljer du ett alternativ på menyn Åtkomstnivå med vilket du kan specificera vem som kan hämta filen.

1. I e-postinbjudan till Samarbeta live gör du något av följande:
    • Om e-postmeddelandet innehåller en bifogad PDF-fil dubbelklickar du på filen.

• Om e-postmeddelandet innehåller en webbadress klickar du på adressen eller skriver den i webbläsarens adressfält. Logga in med ditt Adobe ID och lösenord om du uppmanas till detta.

2. Logga in som gäst eller med ditt Adobe ID och lösenord om du uppmanas till detta.
  3. När du deltar i en Samarbeta live-session gör du något av följande, beroende av vad som krävs:
    • Skriv chatmeddelanden i rutan längst ned i rutan. Klicka på färgrutan för att välja en annan färg för din chattext.

• Om du vill dela dina sidor så att samma sida visas för alla deltagare klickar du på knappen Starta siddelning. Under siddelningen ändrar knappen namn till Stoppa siddelning, så att du kan stoppa siddelningen när du vill.

• Om du vill dela din skärmbild i ett Adobe ConnectNow-möte går du till Alternativ-menyn  och väljer Dela min skärm.

• Om du vill spara chatt-historiken går du till alternativmenyn  och väljer Spara chatt.

• Om du vill inaktivera samarbete i realtid i ett dokument ska du välja Inaktivera chatt och siddelning i min kopia eller Inaktivera chatt och siddelning i alla kopior (endast den som inleder arbetsflödet) på alternativmenyn . Om du inaktiverar live-samarbete i alla kopior kan användarna inte logga in till någon live-samarbetssession med någon kopia av dokumentet.

Inställningar för Adobes onlinetjänster

Om du vill ändra inställningarna för ditt Acrobat.com-konto öppnar du dialogrutan Inställningar och väljer Onlinetjänster under Kategorier.

E-postadress (Adobe ID)

Anger den e-postadress som är kopplad till ditt Adobe ID.

Logga ut

Klicka för att logga ut från ditt Acrobat.com-konto.

Hantera konto

Klicka här om du vill visa och hantera dina kontoinställningar.

Ändra lösenord

Rensa ditt aktuella lösenord genom att klicka och skriv ett nytt.

Skicka mig en kopia när jag skickar en e-postinbjudan via Adobes onlinetjänster

När det här alternativet är markerat skickas en kopia av ditt initierande e-postmeddelande för delade granskningar och formulärdistributioner.

Inställningar för e-postkonto

Om du vill ändra eller lägga till ett e-postkonto öppnar du dialogrutan Inställningar och väljer E-postkonton under Kategorier. E-postkontot används i olika arbetsflöden, till exempel för att skicka filer och granska. Du kan använda ett konto som konfigurerats via standardklienten för e-post eller använda webbpost, som Gmail eller Yahoo! Mail.

Konton

Listar alla e-postkonton.

Lägg till konto

Välj ett e-postkonto som ska läggas till. För Gmail och Yahoo! anger du din e-postadress. För andra konton måste du ange fler uppgifter, som ditt lösenord och serverinställningar.

Redigera

Redigerar inställningarna för andra e-postkonton.

Använd som standard

Klicka för att använda det markerade kontot som standardkonto.

Ta bort

Klicka för att ta bort det markerade kontot.

Skapa ett Buzzword-dokument

Funktionen som används för att skapa ett Adobe Buzzword-dokument direkt från Acrobat är inte tillgänglig i Acrobat X och senare. Om du har ett Acrobat.com-konto kan du skapa och dela Buzzword-dokument. Mer information finns på http://acrobat.com.

Samarbeta på ConnectNow-möten

Funktionen för att starta ett ConnectNow-möte direkt från Acrobat är inte tillgänglig i Acrobat X och senare. Om du har ett Acrobat.com-konto kan du dela PDF-filer och ditt skrivbord samt använda andra samarbetsfunktioner på ConnectNow-möten. Mer information finns på http://acrobat.com.