När du har installerat uppdateringen för Acrobat X 10.0.1 på 64-bitars Windows 7 så saknas Acrobat på snabbmenyn i Utforskaren.

Lösning 1: Registrera snabbmenyn DLL

1. Välj Start > Alla program.
  2. Klicka på Tillbehör.
  3. Högerklicka på Kommandotolken och välj Kör som administratör på snabbmenyn.
  4. Välj Ja i dialogrutan Kontroll av användarkonto.
  5. Skriv följande rad och tryck på Retur.

För Acrobat 10 och 64-bitars Windows-operativsystem:

regsvr32 "C:\Program (x86)\Adobe\Acrobat 10.0\Acrobat Elements\ContextMenu64.dll"

För Acrobat 10 och 32-bitars Windows-operativsystem:

regsvr32 "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 10.0\Acrobat Elements\ContextMenu32.dll"

För Acrobat 9 och 64-bitars Windows-operativsystem:

regsvr32 "C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat Elements\ContextMenu64.dll"

För Acrobat 9 och 32-bitars Windows-operativsystem:

regsvr32 "C:\Program Files\Adobe\Acrobat 9.0\Acrobat Elements\ContextMenu32.dll"

Lösning 2: Lägg till Acrobats snabbmenynyckel under mappen Godkänd i fönstrets register

Kontrollera om en sträng med värdedata ”Adobe.Acrobat.ContextMenu” inte blockeras av Windows-datorn.

Sökväg för sträng: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Shell
Filnamnstillägg\Blockerade med ett värdedata: Adobe.Acrobat.ContextMenu

Om strängen är närvarande under fönstrets blockerade nycklar, ta bara bort just denna sträng från ovanstående plats på den påverkade datorn och starta sedan om.

Ovanstående sträng ska endast finnas under mappen Godkänd.