Felkod A12E5 under installationen av Acrobat DC eller uppdatering av Creative Cloud-datorprogrammet

När du installerar Acrobat DC eller uppdaterar Creative Cloud-datorprogrammet får du följande felmeddelande: "Tyvärr verkar det vara problem med hämtningsprocessen (Felkod: A12E5)".

Felkod A12E5 under installationen av Acrobat DC

Detta fel inträffar under hämtningen och vid extraheringen under installationsprocessen.

Lösning

Prova lösningarna i följande dokument: Felet A12E5 vid installation av Creative Cloud-produkter.