Vid start av Adobe Acrobat 9 på Windows Vista visas felmeddelandet "Ett allvarligt fel har upptäckts och Adobe EPIC_APP kan inte fortsätta. Ominstallera programmet och försök igen."

Orsak

Oftast beror detta på problem med licensiering.

Lösning

Prova en av följande lösningar:

Lösning 1: Ställ in FLEXNet Licensing Service på manuell start.

1. Välj Start.
  2. Välj Kör.
  3. Ange Services.msc.
  4. Välj OK.
  5. Dubbelklicka på FLEXNet Licensing Service.
  6. Ställ in start på Manuell.

Lösning 2: Kör Acrobat.exe en gång som administratör för att aktivera licensen.

1. Högerklicka på Acrobat.exe.
  2. Välj Kör som.
  3. Välj Administratörskonto.

Lösning 3: Avinstallera Acrobat och ominstallera det med administratörsbehörighet.

1. Avinstallera Acrobat.
  2. Gör en ren omstart av Windows Vista.
  3. Installera Acrobat med administratörsbehörighet.
    1. Högerklicka på setup.exe.
    2. Välj Egenskaper.
    3. Välj fliken Kompatibilitet.
    4. Välj Kör som administratör.
    5. Kör Acrobat en gång från ett administratörskonto för att få åtkomst till Shell32.dll och välj rätt inställningar.