Vanliga problem med dubbelsidig utskrift (duplex)

Som standard skriver Adobe Reader och Acrobat 10.1.2 ut på båda sidorna (kallas även dubbelsidig eller duplexutskrift). Vissa användare har rapporterat problem med denna standardinställning. Förvirringen beror ofta på skrivare som inte automatiskt kan skriva ut dubbelsidigt. På sådana skrivare måste du manuellt mata in pappret igen för att skriva ut på andra sidan. Vanliga symtom är:

• Skrivarens lampa blinkar när jobbet tas emot men ingenting skrivs ut.
  • Skrivaren uppmanar att papper fylls på även om det finns tillräckligt med papper i facket. (Skrivaren vill att du ska mata in de utskrivna sidorna.)
  • Skrivaren skriver endast ut jämna eller ojämna sidnummer. (Skrivaren vill att du ska mata in de utskrivna sidorna.)

Reader 10.1.2 kraschar: Om Reader kraschar eller hänger sig vid utskrift, se PDF-filer skrivs inte ut | Reader 10.1.2.

Lösning 1: Uppdatera till Acrobat/Reader 10.1.3

Det här problemet har åtgärdats i den kostnadsfria uppdateringen 10.1.3 för Reader eller Acrobat X. Du kan installera uppdateringen automatiskt från Reader eller Acrobat.

1. Öppna Reader eller Acrobat.

2. Välj Hjälp > Leta efter uppdateringar.

Välj Hjälp > Leta efter uppdateringar

Reader eller Acrobat installerar uppdateringen automatiskt.

Om du föredrar, kan du hämta och installera uppdateringen själv. Klicka på lämplig länk nedan och leta reda på 10.1.3-uppdateringen som du ska installera.

Lösning 2: Inaktivera dubbelsidig utskrift (som inte behövs om du uppdaterar till 10.1.3)

Du kan inaktivera dubbelsidig utskrift när du skriver ut.

1. Öppna den PDF-fil som du vill skriva ut.
  2. Klicka på Skriv ut för att öppna dialogrutan Utskrift.
  3. Klicka på Storlek och avmarkera sedan Skriv ut på båda sidor.

Lösning 3: För administratörer (behövs inte om du uppdaterat användarna till Acrobat/Reader 10.1.3)

Följande nyckel genereras automatiskt när en användare försöker skriva ut på en duplexskrivare och sedan stänger Reader eller Acrobat 10.1.2.

Inställning för Windows Registry

HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe[Acrobat Reader OR Adobe Acrobat]\10.0\AVGeneral]

"iDuplexMode"=dword:00000001

1 = Simplex (no duplex)
2 = Duplex with Long edge
3 = Duplex with Short edge

NOTE: 0 (or key does not exist) = Duplex with Long edge

Inställning för Mac-inställningsfil

Reader: [user]/Library/preferences/com.adobe.Reader.plist
Acrobat: [user]/Library/preferences/com.adobe.Acrobat.Pro.plist

The name of the key is "DuplexMode" under "AVGeneral" and it has the datatype Number.
Set this value to "1", for Simplex.

1 = Simplex (no duplex)
2 = Duplex with Long edge
3 = Duplex with Short edge

NOTE: 0 (or key does not exist) = Duplex with Long edge