Följande felmeddelande visas vid start av Adobe Reader 9, X och XI:

Acrobat kunde inte läsa in Core DLL.

Lösningar

Reparera den aktuella installationen av Reader.

Windows 7

1. Klicka på Start.
  2. Klicka på Kontrollpanelen och välj sedan Program och funktioner.
  3. Markera Adobe Reader och välj Ändra.
  4. Välj alternativet som reparerar installationen av Adobe Reader.

Skanna systemet efter skadlig programvara och rootkit.

Friskrivningsklausul: I inledande tester fann Adobe att TDSSKiller från Kaspersky tog bort den rootkit som orsakade problemet. Adobe rekommenderar att du kontaktar teknisk support om du behöver ytterligare hjälp.

Hjälp om installation och användning finns i How to disinfect a compromised system på http://support.kaspersky.com/5350?el=88446.

1. På supportsidan hämtar du TDSSKiller för ditt operativsystem.

2. Klicka på Kör för att starta installationen.

3. Klicka på Start scan i dialogrutan för TDSSKiller-verktyg.

Start scan
  4. Vänta tills programmet har skannat datorn efter trojaner.

Scan progress
  5. Välj Cure från popup-menyn och klicka på Continue.

Välj Cure
  6. Klicka på Reboot Computer.

Klicka på Reboot Computer

Avinstallera och ominstallera Adobe Reader.

Windows 7

1. Klicka på Start.
  2. Klicka på Kontrollpanelen och välj sedan Program och funktioner.
  3. Välj Adobe Reader och klicka på Ta bort.
  4. Välj alternativet som tar bort installationen av Adobe Reader.

Ominstallera Adobe Reader efter att du har hämtat det från Adobe.com.

Obs! Använd rensningsverktyget för Adobe CC från Adobe Labs om du har problem med att ta bort version 9.x och 10.x av Adobe Reader.