Adobe Acrobat 8.1 har stöd för plattformar med Microsoft Windows Vista, Office 2007 och Windows x64. Mer information om uppdateringar av Acrobat 8.1 finns i TechNote kb401730. Acrobat 7 och tidigare versioner har inte stöd för Windows Vista.

Stöd för Acrobat 8 i Windows Vista

Om du vill hämta den här uppdateringen:

1. Öppna Acrobat 8.
  2. Välj Hjälp > Kontrollera om det finns uppdateringar. Uppdatering 8.1 hämtas och installeras automatiskt.

Obs! Det finns ett känt problem med 64-bitarsversioner av operativsystemet Windows som gör att Adobes PDF-skrivare inte fungerar korrekt. Microsoft har släppt en snabbkorrigering för detta problem som beskrivs i Microsofts kunskapsbasartikel 930627 på Microsofts hjälp- och supportwebbplats på http://support.microsoft.com. Den här snabbkorrigeringen ingår också i det uppdaterade Windows Vista-servicepaketet 1 (SP1). Adobe har testat och ska ha stöd för Adobes PDF-skrivare med den här snabbkorrigeringen installerad. Den här korrigeringen ingår också i den uppdaterade Vista SP1.

Kända begränsningar och problem med Acrobat 7 i Windows Vista

Problem: Under avinstallationen av Acrobat 7 meddelar installationsprogrammet att Acrotray.exe- och Explorer.exe-filer används och måste stängas innan du fortsätter med installationen.

Lösning: Klicka på ignorera under avinstallationen för att fortsätta med att ta bort Acrobat 7. Du kan behöva starta om datorn när du är klar med att avinstallera Acrobat 7.

Problem: Kommandot under Hjälp > Upptäcker och reparerar är inte tillgängligt som skyddad administratör eller användare.

Lösning: Använd funktionen Upptäcker och reparerar i Kontrollpanelen > Lägg till/ta bort program.

Problem: Den högerklickbara sammanhangsbaserade menyn är inte tillgänglig för PDF-konvertering.

Lösning: Konvertera filen i Acrobat 7 eller i det ursprungliga programmet.

Problem: Knappen för webbskärmurklipp i Internet Explorer 7 är inte tillgänglig i en ny flik.

Lösning: Skapa skärmurklipp från den första fliken eller använd Acrobat 7 för att skapa skärmurklipp.