När du kör valfritt program i Windows, startas Adobe Reader eller Adobe Acrobat istället och felmeddelandet "filformatet stöds inte" visas i Microsoft Windows Vista.

Orsak

Ett program eller virus har skadat EXE-tillägget i Windows. När Windows frågade efter ett program för att öppna EXE-filer, låg Adobe Reader eller Adobe Acrobat högst upp i programlistan när du klickade på OK. När det händer kopplar du Adobe Reader eller Adobe Acrobat till .exe-tillägget, vilket i allmänhet är reserverat för programkörning.

Lösning

Obs! Det här är ett problem där ett tredjepartsprogram ersätter EXE-tillägget i Microsoft Windows Vista, och inte ett problem som skapas av Adobe Reader, Adobe Acrobat eller Adobe Inc. Adobes tekniska support stöder inte programvara från tredje part och tillhandahåller denna information enbart som upplysning.

Använd registerredigeraren i Windows för att återställa standardinställningarna för EXE-klassen.

1. Ta bort Adobe Reader eller Adobe Acrobat via lägg till/ta bort program.
    1. Klicka på Start > ange appwiz.cpl i sökfönstret och tryck på Enter.
    2. Välj Adobe Reader eller Adobe Acrobat och klicka på Avinstallera. Efter installationen uppmanas du att starta om datorn – välj Starta om nu.
  2. Klicka på Start > ange regedit i sökfönstret och tryck på Enter.

Friskrivningsklausul: Denna procedur innefattar redigering av Windows-registret. Adobe tillhandahåller inte support för att redigera registret, som innehåller viktig system- och programinformation. Säkerhetskopiera registret innan det redigeras. För mer information om registret se Windows-dokumentationen eller kontakta Microsoft.

1. Gå till HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.exe.
  2. Högerklicka på OpenWithList och välj Ta bort.
  3. Högerklicka på UserChoice och välj Ta bort.
  4. Stäng Regedit.
  5. Installera Adobe Acrobat eller Adobe Reader på nytt.

Ytterligare information

Adobes tekniska support har spårat problemet till två produkter som kan orsaka det: Intuit-uppdateringshanteraren för Quickbooks och Corel-uppdateringshanteraren för Wordperfect. Kontakta Intuit Corporation eller Corel Corporation för mer information om dessa produkter.