När du skapar ett PDF-dokument i ett Microsoft Office 2007-program stängs PDFMaker av när du väljer Acrobat > Skapa PDF utan att något PDF-dokument skapas; alternativt visas meddelandet ”Ett oväntat fel har uppstått. PDFMaker kunde inte skapa PDF-dokumentet.”

Det kan även vara så att felmeddelandet ”Hoppar över filen...” visas när du försöker skapa ett PDF-dokument från flera Word-filer i Acrobat.

Lösning

Gör något av följande:

Lösning 1: Kontrollera att PDFMaker har installerats på rätt sätt i Microsoft Office 2007.

Om du försöker skapa ett PDF-dokument i Acrobat av Microsoft Office-dokument, kontrollera att PDFMaker har installerats på rätt sätt i Office. Se ”PDFMaker är inte tillgänglig i ett Microsoft Office 2007-program när du har installerat Acrobat 8.1” (Technote kb401734) för att aktivera PDFMaker.

Lösning 2: Kontrollera att de personliga registerposterna för Microsoft Office har fyllts i.

För att ange personlig Microsoft-information:

1. Starta programmet Microsoft Office.
  2. Klicka på Office-knappen i det övre vänstra hörnet av programfönstret.
  3. Klicka på knappen Alternativ i [programmets namn].
  4. Ange ditt användarnamn och dina initialer i avsnittet Populär under Anpassa din kopia av Microsoft Office
  5. Stäng programmet.
  6. Öppna ditt Office-dokument och fortsätt skapa ditt PDF-dokument.

Lösning 3: Skapa en snabb och enkel PDF (endast Word 2007).

För att skapa en snabb och enkel PDF:

1. I Word 2007, klicka på fliken Acrobat
  2. Klicka på Inställningar, välj Snabb och enkel PDF och klicka sedan på OK.
  3. Klicka på knappen Skapa PDF.

Obs! Istället för att ställa in alternativet under inställningar går det att välja Snabb och enkel från dialogrutan Spara som Adobe PDF om du endast vill använda denna inställning för den aktuella konverteringen.