Tillägget Acrobat Skapa PDF används för att konvertera webbsidor till PDF-format. När tillägget aktiveras läggs verktygsfältet Acrobat PDF Creation till samt en snabbmeny som du kan högerklicka på när du vill konvertera kompletta webbsidor som länkar till PDF-filer.

Så här aktiverar du tillägget Adobe Create PDF i Firefox:

1. Starta Mozilla Firefox.

2. I Windows trycker du på Alt-tangenten för att visa menyraden i Firefox. På Mac visas den redan.

3. Gå till Verktyg -> Tillägg.

4. Tilläggshanteraren visas. Välj Tillägg i den vänstra delen. Ett tillägg som heter Adobe Acrobat visas som inaktiverat med en Aktivera-knapp intill (som bilden nedan visar).

Firefox-tillägg för PDF-tillägg
  5. Klicka på knappen Aktivera för tillägget Adobe Acrobat – Skapa PDF.

6. Starta om Firefox.

Verktygsfältet Skapa PDF och alternativen på snabbmenyn för högerklickning är nu aktiverade (som bilden nedan visar). Använd dem för att konvertera webbinnehåll till PDF-format.

Aktiverat tillägg
Alternativ för Skapa PDF

Om verktygsfältet med tillägg inte är tillgängligt gör du följande:

1. Gå till Firefox-menyn > Anpassa.

Alternativ för att anpassa Firefox
  2. Dra ikonen för Acrobat-tillägget från Fler verktyg och funktioner och släpp den på Firefox menyfält.

Dra Acrobat-tillägget från den vänstra panelen och släpp det på den högra panelen
  3. Klicka på Avsluta anpassning. Verktygsfältet Tillägg är nu tillgängligt i Firefox menyfält.

Acrobat-tillägget på Firefox menyfält