Problemen oplossen met het maken of opslaan van clouddocumenten in Illustrator

Identificeer problemen met het maken of opslaan van clouddocumenten in Illustrator los deze op.

Problemen

Mogelijke oplossingen

• Kan geen clouddocumenten maken of opslaan.
  • Het startscherm toont een lege lijst met recente documenten of het bericht Er is iets misgegaan verschijnt.
  • Er verschijnt een dialoogvenster met Clouddocument is niet beschikbaar of Uw versie van CoreSync is niet compatibel met deze versie van Illustrator.
  • Creative Cloud-synchronisatie van Illustrator-desktop vereist een update of wordt niet correct uitgevoerd.

Problemen met het maken of opslaan van clouddocumenten oplossen

Onvoldoende systeemgeheugen

Illustrator kan het document niet opslaan als uw systeem niet voldoende geheugen (RAM) heeft om de opslagbewerking uit te voeren. Een van de redenen voor minder geheugen kan zijn dat er te veel toepassingen op uw computer zijn geopend.

Document is open in een andere versie

Illustrator kan het document niet opslaan, als het in een andere versie van Illustrator open staat.

• Sluit het document dat in een andere versie van Illustrator is geopend.
  • Als u het document niet kunt sluiten, moet u alle versies van Illustrator geforceerd sluiten of uw computer opnieuw opstarten.
  • Probeer de documentnaam te wijzigen.

Apparaatproblemen met invoer/uitvoer

Illustrator kan een clouddocument niet opslaan als het schrijfproces wordt onderbroken of als het document niet kan worden geopend of gevonden. Dit gebeurt meestal wanneer de internet-of netwerkverbinding verloren gaat. Controleer uw verbinding en probeer het document opnieuw op te slaan.

Onbekende problemen

Clouddocument kan niet worden opgeslagen als u de volgende problemen ondervindt:

• Onverwachte of onbekende fouten
  • Het document is beschadigd en kan niet worden gerepareerd
  • Bestandsextensie wordt niet ondersteund door Illustrator

Controleer of er openstaande updates zijn voor Creative Cloud-synchronisatie

1. Sluit Illustrator.

2. Open de Adobe Creative Cloud-desktopapp.

[Windows] Open het menu Start en klik op Adobe Creative Cloud.

[macOS] Ga in Programma's naar de map Adobe Creative Cloud. en start  Adobe Creative Cloud.

3. Klik op Ga door om eventuele openstaande updates uit te voeren.

4. Wanneer de update is voltooid, controleert u of de versie van Creative Cloud-synchronisatie versie 5 of later is. Ga naar Voorkeuren > Creative Cloud > Bestanden.

Als de update is voltooid maar de vereiste versie niet wordt weergegeven:

1. Klik op de profielafbeelding en selecteer  Afmelden .
    2. Klik op de drie stippen naast Profielafbeelding > Afsluiten.
    3. Start de Adobe Creative Cloud-toepassing opnieuw.
    4. Meld u opnieuw aan met uw Adobe ID.
    5. Controleer de versie van de Creative Cloud-synchronisatie.

5. Controleer of de Adobe Creative Cloud-voorkeuren zijn ingeschakeld.

1. Klik op de drie stippen naast de profielafbeelding.

2. Selecteer Voorkeuren.

3. Houd op het tabblad Algemeen de volgende optie ingeschakeld: Creative Cloud-desktopapp altijd up-to-date houden.
  6. Start Illustrator opnieuw of ga naar de volgende stap om Creative Cloud bij te werken.

7. Voer de Creative Cloud-update uit.

• Start uw computer opnieuw op en start de Adobe Creative Cloud-desktopapp.

• Als de updatebanner nog steeds niet beschikbaar is:
      1. Klik op de drie stippen naast de profielafbeelding.
      2. Selecteer Controleren op app-updates.
      3. Wacht tot de update is voltooid.

Coresync-fout verhelpen

Als u de volgende fout ontvangt bij het openen van clouddocumenten vanuit het startscherm: 'Clouddocument is niet beschikbaar'. Deze fout treedt over het algemeen op wanneer uw Creative Cloud-app niet is geïnstalleerd of niet up-to-date is. Als u beheerderstoegang tot uw computer hebt, kunnen de volgende stappen het probleem verhelpen:

1. Meld u af van Creative Cloud via de appvoorkeuren.

2. Sluit de Creative Cloud-desktopapp via uw appvoorkeuren.

3. Beëindig de volgende twee processen via Activiteitenweergave (macOS) of Taakbeheer (Windows): CoreSync en Adobe Desktop Service.

4. Ga naar de volgende pad:

• Op Windows:

• C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Sync

• Op Mac OS:

• /Applications/Utilities/Adobe Sync

5. Verander de naam van de map CoreSync in CoreSync-OUD.

6. Start uw computer opnieuw op en volg de bovenstaande stappen om de Adobe Creative Cloud-desktopapp bij te werken.