Het proces om ervoor te zorgen dat de computer de nieuwste grafische kaart bezit bestaat uit twee stappen:

1. De fabrikant van uw GPU-kaartchipset identificeren
  2. Werk uw GPU-kaartapparaatstuurprogramma 's bij

Identificeer de fabrikant van uw GPU-kaartchipset

1. Start Illustrator.

2. Open het menu Voorkeuren (Ctrl + K of in het menu Bewerken > Voorkeuren).

3. Vind in het GPU-Prestatiestabblad de fabrikant die onder het gedeelte Details GPU-Gebied wordt weergegeven.

4. Gebruik de onderstaande procedure om het apparaatstuurprogramma voor die specifieke fabrikant bij te werken

Werk de stuurprogramma's van de grafische kaart bij

Belangrijk: Deze procedure helpt u door de update voor apparaatstuurprogramma's voor de gebruikte grafische kaart heen. Als uw computer meerdere die GPU-kaarten van andere fabrikanten bezit, werkt u de stuurprogramma's voor elk van de kaarten bij die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Intel

• Als u een GPU-kaart gebruikt die op de chipset van Intel is gebaseerd, dan heeft de fabrikant wellicht niet de meest actuele stuurprogramma's beschikbaar.

Om op de nieuwste stuurprogramma's te controleren, volgt u de instructies op de pagina: http://www.intel.com/support/graphics/sb/cs-033916.htm

Intel (Surface Pro-apparaten)

1. Download hier het ZIP-bestand dat past bij uw computerinstellingen:
  2. Druk tegelijkertijd op de Windows- en de X-toets en selecteer Apparaatbeheer.
  3. Als de prompt voor Gebruikersaccountbeheer verschijnt, verleent u de noodzakelijke machtigingen om verder te gaan.
  4. In Apparaatbeheer vouwt u het onderdeel Beeldschermadapters uit.
  5. Klik met de rechtermuisknop op het knooppunt Intel Graphics en kies Stuurprogramma bijwerken.
  6. Kies de optie voor het zoeken naar stuurprogramma's op uw computer om het vereiste stuurprogramma te vinden.
  7. Klik op Diskette en selecteer de map die het ZIP-bestand bevat dat u in stap 1 hebt gedownload.
  8. Zoek de map Graphics en open deze.
  9. Klik op Volgende. Wanneer u op Volgende klikt, wordt het stuurprogramma geïnstalleerd.
  10. Start uw computer opnieuw op als u hierom wordt gevraagd.

NVIDIA

1. Ga naar de pagina: http://www.nvidia.com/download/index.aspx?lang=en-us
  2. Download en installeer de meest recente stuurprogramma's voor uw GPU-kaart.

AMD (ATI en meer)

1. Voor Windows-computers, drukt u op Windows + R.
  2. Typ devmgmt.msc, en druk vervolgens op Enter.
  3. In Apparaatbeheer klapt u het onderdeel 'grafische kaarten' uit.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de GPU-kaart waarvoor u de stuurprogramma's wilt bijwerken en kies Stuurprogramma bijwerken.
  5. Volg de instructies om het stuurprogramma bij te werken en sluit vervolgens het menu Apparaatbeheer.

Opmerking:

Als u nog meer op AMD/ATI-gebaseerde GPU-kaarten hebt geïnstalleerd, werk deze dan ook bij.