Er treden fouten op in Illustrator wanneer u een Wacom-tablet gebruikt

De volgende problemen kunnen optreden wanneer u een Wacom-tablet gebruikt in Illustrator:

• Illustrator loopt vast tijdens of na het opstarten.Met name wanneer u een invoerapparaat (zoals een muis, stylus, tablet of ander apparaat) gebruikt, loopt de toepassing onmiddellijk vast.
  • Wanneer u een Wacom-tablet gebruikt die drukgevoeligheid ondersteunt, werkt de gevoeligheid niet goed.
  • Illustrator reageert niet meer wanneer u een Wacom-stylus gebruikt.
  • Wanneer u Wacom Cintiq gebruikt, kunt u problemen ondervinden terwijl u met een Illustrator-document werkt. De cursor verdwijnt bijvoorbeeld wanneer Wacom Cintiq het tweede displayscherm wordt.

Oplossingen

Deze fout treedt op als gevolg van verouderde Wacom-apparaatstuurprogramma's op uw computer. U kunt dit probleem oplossen door de stuurprogramma's bij te werken (of door oude of ongebruikte apparaatstuurprogramma's te verwijderen). Dit probleem kan optreden zelfs wanneer er momenteel geen Wacom-apparaat aan uw computer is gekoppeld.

Oplossing 1: werk Wacom-apparaatstuurprogramma's bij

1. Verwijder uw huidige Wacom-apparaatstuurprogramma's. In de Wacom-productdocumentatie wordt uitgelegd hoe u de apparaatstuurprogramma's kunt verwijderen.

2. (Aanbevolen voor Mac-gebruikers) Verwijder het bestand WacomMultiTouch.framework, indien aanwezig op uw computer. Het bestand zoeken en verwijderen:

1. Klik in een nieuw Finder-venster op Ga > Ga naar map > typ /Library/Frameworks > klik op Ga.
    2. Zoek in de geopende map naar het bestand WacomMultiTouch.framework. Als het bestand bestaat, verwijdert u het.
  3. Bezoek de Wacom-ondersteuningswebsite en installeer de nieuwste Wacom-apparaatstuurprogramma's voor uw computer opnieuw.

Oplossing 2: verwijder Wacom-apparaatstuurprogramma's

• Als u geen Wacom-apparaat gebruikt, verwijdert u de stuurprogramma's die aan het apparaat gekoppeld zijn en start u vervolgens Illustrator.