Metagegevens zijn een aantal gestandaardiseerde gegevens over een bestand, zoals de auteursnaam, resolutie, kleurruimte, het auteursrecht, en toegepaste trefwoorden.

In het deelvenster Documentinfo worden niet alleen algemene informatie en objectkenmerken weergegeven, maar ook het aantal en de namen van grafische stijlen, aangepaste kleuren, verlopen, lettertypen en geplaatste illustraties.

Over de XMP-standaard

Werken met metagegevens in Adobe Bridge en Adobe Creative Suite-componenten

Overzicht van het deelvenster Documentinfo

In het deelvenster Documentinfo worden niet alleen algemene informatie en objectkenmerken weergegeven, maar ook het aantal en de namen van grafische stijlen, eigen kleuren, patronen, verlopen, lettertypen en geplaatste illustraties. Kies Venster > Documentinfo om het deelvenster weer te geven.

• Als u een ander type informatie wilt weergeven, selecteert u een optie in het deelvenstermenu: Document, Objecten, Afbeeldingsstijlen, Penselen, Steunkleurobjecten, Patroonobjecten, Verloopobjecten, Lettertypen, Gekoppelde afbeeldingen, Ingesloten afbeeldingen of Details lettertype.

• Als u alleen informatie over het geselecteerde object wilt weergeven, kiest u Alleen selectie in het deelvenstermenu. Als u deze optie niet selecteert, wordt informatie over het hele document weergegeven.

• Als u een kopie van de bestandsinformatie als tekstbestand wilt opslaan, kies dan Opslaan in het deelvenstermenu. Geef een naam en locatie op en klik op Opslaan.

• Als u de afmetingen van een tekengebied wilt weergeven, klikt u op de tool Tekengebied, kiest u Document in het deelvenstermenu en klikt u op het tekengebied dat u wilt bekijken.