Plug‑ins installeren

Plug‑ins voor InDesign zijn programma's die zijn ontwikkeld door Adobe of door andere softwareproducenten in samenwerking met Adobe Systems en waarmee nieuwe functies worden toegevoegd aan Adobe-software. Er wordt een aantal plug‑ins voor het importeren, exporteren, automatiseren en voor speciale effecten meegeleverd bij het programma. Deze worden automatisch geïnstalleerd in de map Plug‑ins. De meeste functies in InDesign worden geleverd door plug‑ins.

Nadat plug-ins zijn geïnstalleerd, staan deze als opties in de menu's, dialoogvensters en deelvensters van InDesign.

1. Als er een installatieprogramma beschikbaar is, installeert u de plug‑in daarmee. Als geen installatieprogramma is meegeleverd, sleept u een kopie van de module naar de map Plug‑ins in de programmamap van InDesign.
  2. Volg de installatie-instructies van de plug‑in.

Opmerking:

U kunt elke plug‑in gebruiken die voor InDesign is ontworpen. De technische ondersteuning van Adobe helpt u bij het oplossen van eventuele problemen met plug‑ins. Als het probleem echter wordt veroorzaakt door een plug-in van een andere fabrikant, moet u voor ondersteuning contact opnemen met het desbetreffende bedrijf.

Plug-ins configureren met Extension Manager

Met de toepassing Extensiebeheer kunt u de set geïnstalleerde plug‑ins controleren en aanpassen. U kunt bijvoorbeeld gedetailleerde informatie over geïnstalleerde plug‑ins ophalen, aangepaste plug‑insets maken voor verschillende taken of werkgroepen en plug‑ins isoleren bij het oplossen van problemen. U kunt plug-ins ook uitschakelen.

1. Kies Help > Extensies beheren (Windows) of InDesign > Extensies beheren (Mac OS).

Voor meer informatie over het gebruik van Extensiebeheer klikt u op Help in de toepassing Extensiebeheer.

Integratie met Creative Cloud-plug-ins via het menu Naar invoegtoepassingen zoeken

U kunt naar plug-ins, extensies en nog veel meer voor Adobe InDesign en andere producten zoeken op de website Adobe Add-ons.

• Als u extra invoegtoepassingen aan InDesign wilt toevoegen, selecteert u Venster > Naar invoegtoepassingen zoeken. Deze invoegtoepassingen kunnen al dan niet gratis zijn. Alle geïnstalleerde en opgehaalde plug-ins van de Creative Cloud-app voor InDesign worden via deze workflow gesynchroniseerd met InDesign. Deze workflow geeft de webpagina voor het zoeken naar invoegtoepassingen weer.
  • Deze invoegtoepassingen worden later zichtbaar in Venster > Extensies, in de lijst met downloads of op de locatie die wordt vermeld in de beschrijving van de invoegtoepassing. Als u de invoegtoepassingen wilt weergeven die u hebt gedownload, gaat u naar de webpagina voor het zoeken naar invoegtoepassingen en selecteert u in het linkerdeelvenster van de webpagina de optie Mijn invoegtoepassingen weergeven. Hier wordt ook weergegeven welke producten en respectieve versies deze invoegtoepassingen ondersteunen.

Wanneer bestandssynchronisatie is ingeschakeld, worden de gevonden invoegtoepassingen gesynchroniseerd met de Creative Cloud-account.