Lees hoe u een gedeeld InDesign-document beoordeelt.

InDesign biedt intuïtieve opties waarmee belanghebbenden opmerkingen kunnen toevoegen om zo hun feedback te delen. Als belanghebbende kunt u het gedeelde document beoordelen wanneer u het volgende ontvangt:

• Een privékoppeling via een Creative Cloud-melding en een e-mail.
  • Een openbare koppeling via een van de communicatiekanalen.

Hier ziet u een handig visueel overzicht van het beoordelen van een gedeeld InDesign-document.

Een pin plaatsen
Overzicht van het beoordelen van gedeelde documenten
A. Pingereedschap Gebruik het pingereedschap om uw opmerkingen vast te zetten of te verplaatsen om zo specifieke objecten in het ontwerp aan te geven.
B. Tekst markeren  Selecteer tekst in het document en klik op dit gereedschap om de tekst te markeren.
C. Tekst doorhalen Selecteer tekst in het document en klik op dit gereedschap om de tekst door te strepen.
D. Tekst vervangen Kies het gedeelte van het document waarin u tekst wilt vervangen, klik op dit gereedschap en voeg de inhoud toe.
E. Tekengereedschap Markeer vrijevormnotities met kleuren.
F. @-vermeldingen Gebruik @ als u een gebruiker wilt vermelden wanneer u opmerkingen toevoegt. Als u deze optie gebruikt, ontvangt de vermelde revisor een melding per e-mail en in de Creative Cloud-applicatie. Wanneer u op de melding klikt, gaat u naar het gedeelte in het ontwerp waarnaar de opmerking verwijst.

Voordat u verdergaat

Voordat u opmerkingen gaat toevoegen aan een gedeeld document, vernieuwt u het browservenster om de laatste wijzigingen in het ontwerp weer te geven.

Opmerkingen toevoegen

Nadat u het InDesign-document hebt ontvangen, opent u het document in een browser en gebruikt u de pin- of tekengereedschappen om feedback te geven aan de ontwerper. Wanneer u een openbare koppeling gebruikt, kunt u desgewenst ook als gast reageren.

Adobe raadt revisoren aan een Adobe ID te maken voordat ze opmerkingen toevoegen, zodat de opmerkingen beter kunnen worden beheerd.

Enkele tekstbewerkings- en tekengereedschappen die u kunt gebruiken wanneer u opmerkingen toevoegt in het document:

Een opmerking markeren als niet-opgelost

Als uw opmerkingen ten onrechte zijn gemarkeerd als opgelost, klikt u op Meer opties (...) en selecteert u Verplaatsen naar Niet opgelost.

Ter beoordeling delen
De opmerking verplaatsen naar Niet opgelost

Volgende stappen

We hebben u op weg geholpen met het toevoegen van opmerkingen aan gedeelde ontwerpen. Ga een stapje verder en ontdek hoe u opmerkingen beheert in InDesign. Als u nieuwe beoordelingen wilt maken, lees dan InDesign-documenten delen en eraan samenwerken.

Hebt u een vraag of idee?

Ask the community

Als u een vraag wilt stellen of een idee wilt delen, sluit u dan aan bij de Adobe InDesign-gemeenschap. We horen graag van u en blijven verbeteringen aanbrengen.