Problem: Installering av CC 2015-programmer avinstallerer CC 2014-programmer som standard

Når du installerer et CC 2015-program med desktopprogrammet av Creative Cloud, vil tidligere versjoner av programmet som standard avinstalleres. Standardinstallasjonen beholder kun den nyeste versjonen. For eksempel, dersom du installerer After Effects CC 2015 (13.5) ved hjelp av desktoputgaven av Creative Cloud desktop, vil After Effects CC 2014 (13.2) og After Effects CC (12.2) avinstalleres.

Løsning: Fjern avmerkingen for Fjern gamle versjoner i Creative Cloud-programmet.

For å beholde de tidligere versjonene under installasjon av CC 2015, fjerner du avmerkingen for alternativet Fjern gamle versjoner under Avanserte alternativer i oppdateringsgrensesnittet. Du finner mer informasjon om installasjoner på denne siden.

Se Laste ned og installere Creative Cloud-apper for mer informasjon om installering av gamle versjoner på nytt.

Her er noen grunner til å beholde den forrige versjonen:

Pluginkompatibilitet:

Siden After Effects CC 2015 (13.5) er en fullstendig ombygging av programmet, må de fleste plugins oppdateres for å fungere sammen med den nye versjonen. Dersom du trenger en plugin som enda ikke er oppdatert, kan du bruke forrige versjon av After Effects. Bruk denne versjonen til den oppdaterte plugin-versjonen er tilgjengelig. Du finner mer informasjon om pluginkompatibilitet på denne siden.

Kollaboratører eller klienter som enda ikke har oppgradert:

Siden du kan lagre prosjekter tilbake ett større versjonsnummer fra After Effects, kan du fremdeles jobbe med den nyeste versjonen for ditt kreative arbeid. Deretter kan du lagre bakover ved behov. Du trenger ikke å lagre bakover for å gå mellom After Effects CC 2015 (13.5) og After Effects CC 2014 (13.2) – formatet på prosjektfilene er det samme, og det større versjonsnummeret er det samme. Du finner mer informasjon om å lagre bakover i After Effects på denne siden.

Krever funksjoner som ikke er tilgjengelige i versjonen:

Med hver nye versjon benytter Adobe seg av muligheten til å fjerne funksjoner som ikke har blitt mye brukt. Siden dette er tilfelle med After Effects CC 2015 (13.5), fjerner Adobe funksjoner grunnet en større arkitektonisk endring. Selv om du trenger en funksjon som ikke er tilgjengelig i After Effects CC 2015 (13.5), kan du utføre storparten av ditt kreative arbeid i After Effects CC 2015 (13.5). Når det arbeidet er fullført, åpner du samme prosjekt i After Effects CC 2014 (13.2) for å utføre den delen av arbeidet ditt som trenger funksjonen som har blitt fjernet. Du finner mer informasjon om funksjoner som ikke er tilgjengelige i After Effects CC 2015 (13.5) på denne siden.