Zoek problemen die zijn opgelost in de nieuwste release van InDesign.

InDesign 2019 (versie 14.0.2)

• 'Meer opties' in het deelvenster Eigenschappen moet gebruikersinstellingen onthouden tijdens elke sessie
  • Schakel Lay-out aanpassen standaard UIT in het dialoogvenster Marges en kolommen
  • Kan het .icap-bestand niet openen in InCopy 2019
  • Alinea-einde (\r) verandert in 'alineascheidingsteken' en de alineastijl van de eerste zin verandert in de alineastijl van de tweede zin wanneer het 8000e teken een alinea-einde is
  • [macOS] Tekst/lettertype in de PDF wordt ondersteboven gedraaid tijdens het importeren
  • InDesign loopt vast wanneer een pagina met behulp van de muisaanwijzer tussen twee documenten wordt verplaatst
  • Kleurverlopen kunnen niet van Illustrator naar InDesign gekopieerd worden
  • Gesleepte afbeeldingen worden niet op de juiste positie geplaatst wanneer de spread wordt gedraaid
  • InDesign loopt vast wanneer op het GREP-tabblad naar een teken voor kolomeinde wordt gezocht
  • Bij navigatie in een keuzemenu met het toetsenbord wordt het geselecteerde item niet gemarkeerd
  • Nieuwe tekenkleur gemaakt in het dialoogvenster Alineastijlen wordt niet toegevoegd aan de lijst met kleuren
  • Bij het bijwerken van de inhoudsopgave worden bepaalde onderliggende items samengevoegd met het bovenliggende item
  • InDesign-document ziet er slecht uit als de achtergrond van de voorvertoning is ingesteld op 'Aanpassen aan themakleur' op toepassingsniveau
  • Hetzelfde serienummer zou per gebruiker beschikbaar moeten zijn voor de huidige en oudere versies van InDesign
  • Live voorvertoning van lettertypen wordt na enige tijd opnieuw ingesteld en wordt moeilijk om mee te werken
  • InDesign loopt vast tijdens het importeren van een Word-document dat een groot aantal lettertypen bevat
  • Tijdens het importeren van een Word-document worden eindnoten omgezet in statische tekst en wordt de tekenstijl van het referentienummer van de eindnoot niet toegepast
  • De opmerking Tekst invoegen op het einde van de alinea wordt op de verkeerde plaats toegevoegd wanneer PDF-opmerkingen worden geïmporteerd
  • De optie Afstand verdelen in het deelvenster Uitlijnen wordt grijs weergegeven
  • InDesign op Windows moet altijd het formaat en de positie van de toepassing onthouden
  • Er wordt geen rekening gehouden met de PDF-instelling van pagina's en spreads vanuit de voorinstellingen in Publish Online.
  • Inhoudsbewust schalen mag niet worden toegepast wanneer links worden bijgewerkt.
  • InDesign loopt vast tijdens het verwijderen van een tekstkader met inline inhoud
  • InDesign loopt vast tijdens het toevoegen van een QR-code in de laatste cel van de tabel
  • InDesign loopt vast wanneer een ander dialoogvenster, zoals Bestand > Openen, Voorkeuren enz., wordt geactiveerd terwijl de PDF-workflow voor verpakken en exporteren aan de gang is
  • Loopt af en toe vast wanneer in het deelvenster Eigenschappen de optie Bestand opnieuw koppelen wordt gebruikt
  • [Alleen Windows] De toepassing loopt vast wanneer u een bestand probeert te openen via het tabblad Recent van de Startwerkruimte en terwijl InDesign wordt afgesloten
  • InDesign loopt vast bij het verwijderen en opnieuw importeren van PDF-opmerkingen
  • [Alleen Windows] InDesign loopt vast bij het starten met "PlugPlugOwl.dll"
  • InDesign loopt vast bij het starten vanwege een bepaalde reeks lettertypen
  • InDesign loopt vast bij het opslaan wanneer er weinig schijfruimte is
  • InDesign loopt vast wanneer op Afstand verdelen wordt geklikt
  • InDesign loopt vast wanneer een bestand met ontbrekende lettertypen wordt geopend
  • Lettertypemenu toont alleen 6-10 lettertypen met 2x-resolutie
  • In het configuratiescherm is het veld voor afstandnummer gebruiken voor de paginatool verdwenen
  • [alleen macOS] InDesign kan geen document groter dan 4,3 GB maken of openen
  • InDesign loopt vast wanneer wordt overgeschakeld naar de aangepaste werkruimte
  • Er is geen spatie wanneer een omtrek wordt gemaakt voor de verticale voet- of eindnoottekst
  • Onjuiste volgorde van tabbladen in het deelvenster Eigenschappen
  • De schuifbalk wordt weergegeven in het menu Lettertype wanneer de filter Favoriete lettertypen tonen wordt gebruikt, zelfs als er slechts weinig lettertypen in de lijst staan
  • De toewijzing van de sneltoets voor het deelvenster Voorvertoning EPUB-interactiviteit wordt opgeheven wanneer in het dialoogvenster Sneltoetsen op Annuleren wordt geklikt
  • Overlopende tekst in een tabelcel veroorzaakt problemen bij het bijwerken van de inhoudsopgave
  • InDesign Server verliest regelmatig licentie in productie
  • Adminportal wordt niet geopend wanneer InDesign Server met Windows Service wordt gestart
  • Gevolgen voor prestaties bij gebruik van proxy-afbeeldingen in de afdrukworkflow
  • [alleen macOS] Probleem met venstertekstveld met TextEditBoxWidget en MultilineTextEditBoxWidget
  • InDesign Server loopt vast bij inhoudsbewust schalen
  • Tekstcompositie verwacht in tekstkaders met verbindingen
  • InDesign reageert niet wanneer het fragment twee keer over een document wordt geplaatst
  • Gelabelde tekst met samengevoegde rijen maakt een onverwachte tabel wanneer deze in InDesign wordt geplaatst
  • Er wordt geen rekening gehouden met het ccolwidth-attribuut voor cellen bij XML-import
  • InDesign loopt vast tijdens het importeren van IDMS met een gelabeld tekstkader
  • In het deelvenster Eigenschappen zijn de tekenreeksen voor voetnoot en eindnoot niet consistent
  • Optimalisatie van het netwerkgebruik om de prestaties van het lettertypemenu in InDesign te verbeteren

InDesign 2019 (versie 14.0.1)

Stabiliteitsoplossingen

• InDesign crasht tijdens het importeren van bepaalde Word-bestanden.
  • InDesign crasht tijdens de contextwisseling wanneer de schuifregelaar Tint in het deelvenster Eigenschappen wordt gesloten.
  • InDesign crasht wanneer tekst in een verankerd tekstvak wordt toegevoegd of opnieuw wordt opgemaakt, wanneer de functie voor hoogte automatisch passend is ingeschakeld.
  • InDesign crasht bij het starten in bepaalde situaties.
  • InDesign crasht tijdens het importeren van bepaalde PNG-bestanden.
  • InDesign crasht bij het openen van het vervolgkeuzemenu Stijlen in het deelvenster Eigenschappen bij bepaalde lettertypen.
  • InDesign crasht tijdens het gebruik van de optie 'Passend maken met behoud van inhoud' in bepaalde situaties.
  • InDesign crasht bij het verplaatsen van tekstkaders met de uitlijningsopties Inspringen tot hier en Basislijnraster.

Belangrijke opgeloste problemen

• Tekstgereedschap reageert langzaam bij het starten van de toepassing en tijdens het overschakelen naar het gereedschap Tekst.
  • Kleurinstellingen in InDesign keren terug naar de standaardinstellingen.
  • Wanneer een lettertypestijl via het tabblad Meer zoeken wordt toegepast, wordt de stijlnaam in het veld Lettertypefamilie toegevoegd.
  • Lettertypen kunnen niet worden toegepast als ze zijn gefilterd op actieve Adobe-lettertypen op het tabblad Meer zoeken.
  • Kan PDF met bepaalde voorinstellingen niet exporteren, wanneer een PDF met Type 3-lettertypen in het document wordt geplaatst.
  • Wanneer het deelvenster Beheer niet gedockt is, wordt het leeg weergegeven bij het vergroten/verkleinen.
  • Tijdens het maken van contouren wordt extra ruimte tussen tekens toegevoegd.
  • Als u in de lettertypelijst op een in het document geïnstalleerd lettertype klikt, wordt een bericht weergegeven om het lettertype te activeren. Het lettertype wordt niet gewijzigd.
  • Exporteren naar PDF verandert tekst in bepaalde lettertypen in alleen hoofdletters.
  • Geneste stijlen werken niet zoals verwacht.

InDesign 2019 (versie 14.0)

Stabiliteitsoplossingen

• InDesign loopt vast tijdens het activeren of deactiveren van lettertypen, als het bericht Lettertype zoeken actief is.
  • InDesign reageert niet meer bij het opstarten met beschadigde voorkeuren.
  • InDesign loopt vast wanneer u op Escape drukt in een Word-bestand in placegun als het dialoogvenster Importopties open is.
  • [Mac] InDesign loopt vast tijdens het toepassen van klein kapitaal in een specifiek document.
  • [Mac] InDesign loopt vast tijdens het openen van documenten vanuit Google Drive.
  • InDesign loopt vast bij klikken op Alles wijzigen tijdens het wijzigen van voetnootverwijzing naar een dubbelbyteteken.
  • InDesign loopt vast als de PDF-presetnaam CJK Unified Ideographs Extension B-tekens bevat.
  • InDesign loopt vast tijdens het verplaatsen van een rij met voet- en eindnoot.
  • InDesign loopt vast tijdens het gebruik van Zoeken/Wijzigen voor een tabel met eindnoten.
  • InDesign loopt vast tijdens het roteren van een PDF met behulp van het deelvenster Transformeren of het deelvenster Eigenschappen.
  • InDesign loopt vast bij het openen van een specifiek document en het werken met lettertypen.
  • InDesign loopt vast bij het typen van een teken in een document in de geconverteerde status.
  • InDesign loopt vast tijdens het plaatsen van een TIFF-afbeelding met een complex uitknippad.
  • InDesign loopt vast tijdens het sorteren van bladwijzers in een specifiek document.
  • InDesign loopt vast tijdens het scrollen in het deelvenster Koppelingen met middelen voor aangepaste gegevens.
  • [Mac] InDesign loopt vast bij direct klikken na tekstselectie.
  • InDesign loopt vast tijdens het uitvoeren van de transform-bewerking op een pagina.
  • InDesign loopt vast bij het starten in een bepaalde proxy-omgeving.
  • [Mac] InDesign loopt vast bij het starten als gevolg van specifieke kleurenprofielen.
  • [Mac] InDesign loopt vast tijdens het openen van een sjabloon.
  • InDesign loopt vast tijdens het werken met een XML-bestand met een tag die eindigt op een letter met een accent.
  • [Win] InDesign loopt vast wanneer Ctrl + Z wordt ingedrukt nadat een pagina van het ene document naar het andere is verplaatst.
  • InDesign loopt vast na het verwijderen van een hyperlink in een specifiek document.
  • InDesign loopt vast bij het kopiëren van een tabel met een grafische cel en gegroepeerde afbeeldingen/tekst.
  • InDesign loopt vast bij het starten in een bepaalde omgeving.
  • [Win] InDesign loopt vast tijdens het verwijderen van een object.
  • InDesign loopt vast tijdens het in- en uitschakelen van App Frame.
  • InDesign loopt vast bij het maken van notities in het deelvenster Notities.

Belangrijke opgeloste problemen

• Alineacomponist verandert wanneer het tekstkader naar een ander document wordt gekopieerd.
  • Kan sommige van de afbeeldingen, gecodeerd met progressieve JPEG, niet in InDesign plaatsen.
  • Specifieke lettertypen worden niet correct gedetecteerd wanneer ze zijn uitgeschakeld vanuit FontBook.
  • Kan knoppen niet aanpassen met de actie Koppel en een spatie aan het einde.
  • Aangepast basislijnraster van een frame is niet zichtbaar tenzij het frame wordt verplaatst.
  • InDesign knipt tekst van een geplaatst PDF- of Ai-bestand verkeerd.
  • InDesign blijft hangen op Windows en het gereedschap reageert niet meer op Mac.
  • Schuifbalk met voorbeeldtekst in samengesteld lettertype verdwijnt.
  • InDesign loopt vast tijdens het verwijderen van een teken in specifieke documenten.
  • Het is niet mogelijk om in InDesign afbeeldingen te bewerken met enkele speciale GB18030-tekens in de bestandsnaam.
  • Het dialoogvenster Nieuw lay-outraster wordt weergegeven samen met het Cmd-N-dialoogvenster wanneer "Voorbeeld" is ingeschakeld in het dialoogvenster Documentinstelling.
  • Het is niet mogelijk om in InDesign een bestand te openen met enkele speciale GB18030-tekens in de bestandsnaam of het bestandspad.
  • Onleesbare tekens worden weergegeven in het HTML-voorbeeld wanneer een HTML-code met GB18030-tekens wordt ingevoegd in InDesign.
  • Converteren van URL's naar Hyperlink werkt niet voor specifieke documenten op een 64-bits systeem.
  • Met de installatie van InDesign 2015 via InDesign 2017 wordt InDesign 2015 de standaardtoepassing om InDesign-documenten te openen.
  • Het lay-outraster wordt niet verkleind bij het ongedaan maken als het paginaformaat wordt gewijzigd vanuit de documentinstellingen.
  • De vertaling van spreads is onjuist in het dialoogvenster Exporteren van de Japanse versie van InDesign.
  • De eenheid van het lijngewicht is niet gekoppeld met het gedeelte Opmaak op het tabblad Object van het dialoogvenster Zoeken/Wijzigen.
  • Tekst in een geplaatste PDF met Type 3-lettertypen wordt onjuist geconverteerd naar gevulde polygonen.
  • Enkele projecten ontbreken op SDKSample.sln.
  • LayersPanel open SDK-project kan niet worden gecompileerd.
  • Documenten die met een sjabloon zijn gemaakt, hebben dezelfde document-ID als die van de sjabloon.
  • InDesign loopt vast tijdens het invoegen van de tableader na tekstvariabelen in een specifieke instelling voor het instellen van aangepaste tabbladen.
  • Tekst in een kader wordt niet opnieuw geformatteerd bij het verwijderen van tekst als op de tweede tekst balanskolommen zijn toegepast.
  • InDesign maakt geen correct Kannada-teken.
  • InDesign loopt vast wanneer u met de rechtermuisknop op een tabel in de artikeleditor klikt.
  • InDesign loopt vast door de combinatie van de tabelopties Houden bij volgende en Uitstrekken Alles.
  • InDesign reageert niet meer tijdens het uitvoeren van de bewerking Selecteer alles op een groot bestand.
  • Onjuiste ME-tekens verschijnen in een tabel wanneer deze wordt geopend in de artikeleditor.
  • Tekstvak van een geplaatst InDesign-bestand negeert bijsnijden.
  • Kan het structuurelement niet kopiëren of plakken als de inhoud afkomstig is uit een gegevensbron voor het samenvoegen van gegevens.
  • De combinatie van de XML-tag en Aki kan niet worden geëxporteerd vóór teken naar PDF.
  • [Mac] InDesign loopt vast bij het starten in macOS 10.14 (Mojave).
  • Gegevens met nummeropmaak in Excel worden onjuist geïmporteerd in InDesign.
  • InDesign reageert niet meer tijdens het exporteren van een specifiek document naar PDF.
  • Panelen worden niet correct geladen in aangepaste werkruimte.
  • Kan XML-elementen niet kopiëren en plakken in een InDesign-document.
  • Alles negeren werkt niet tijdens spellingcontrole.
  • InDesign loopt vast na het aanbrengen van wijzigingen in het dialoogvenster Marges en kolommen.
  • Het dialoogvenster Verwijzing bewerken wordt geopend bij [Alle alinea's] in plaats van de geselecteerde kruisverwijzing.
  • PDF van één pagina die is geëxporteerd uit Gegevens samenvoegen heeft dubbele inhoud na de tweede pagina.
  • De muisaanwijzerpositie is niet uitgelijnd met de InDesign-menu's op de externe HDMI-monitor, waardoor het verkeerde menu wordt uitgebreid.
  • Het deelvenster Toewijzingen is leeg nadat een .icml-document in InDesign is geplaatst.
  • [Mac] InDesign loopt vast tijdens het wijzigen van het lettertype of het werken met de vervolgkeuzelijst voor lettertypen.
  • Framefitting wordt niet gehonoreerd wanneer objectstijl wordt toegepast.
  • [Win] Kan bepaald objecttype in een nieuw document niet maken.
  • InDesign loopt vast bij het sluiten van een document wanneer het modale dialoogvenster verschijnt.
  • Het paneel Gegevens samenvoegen bevat niet alle plaatsaanduidingen voor gegevens wanneer de .idml-versie van het bestand wordt geopend.
  • PDF die is gemaakt met behulp van Exporteren naar PDF vanuit het paneel Gegevens samenvoegen bevat niet de tekst op pad- of reguliere tekstobjecten die op een stramienpagina zijn geplaatst.
  • In een PDF die is geëxporteerd vanuit InDesign worden de effecten niet correct weergegeven.
  • Kan geen alineastijl toevoegen aan de CC Libraries wanneer Kerning is ingesteld op Geen.
  • [Mac] Kan een bestand niet opslaan als de naam ervan handmatig is gewijzigd vanuit Finder terwijl het nog open is.
  • De grootte van bepaalde panelen, zoals Tool Hints, Adobe Color Theme en EPUB Preview, wordt gewijzigd naar standaard als de panelen na wijziging van de grootte opnieuw worden geopend.
  • [Mac] Panelen die aan de linkerkant van panelen zijn gekoppeld, worden niet geopend vanuit de pictogramweergave wanneer App Frame is uitgeschakeld.
  • [Win] Tekengrootte verandert na het wijzigen van de kleur van een menuopdracht in het menu.
  • Tekst verschijnt door elkaar als een markering in een tekstkader in het venster Eigenschappen wordt geplaatst.

Oplossingen voor scripting-fouten

• endnote.storyOffset retourneert de verkeerde waarde in verhalen met tabellen.
  • story.endnoteRanges.everyItem().GetElements() retourneert alleen de eerste endnoteRange in het verhaal.
  • InDesign loopt vast tijdens het verwijderen van het tekstbereik in geladen plaatswapens met eindnoten in de tabel.
  • De functie findgrep()retourneert de juiste waarde van voetnoten niet.
  • Kan geen eindnoot in een tabel vinden via scripting.
  • InDesign loopt vast bij het importeren van een Excel-bestand via een script wanneer een onjuiste bladnaam of onjuist bereik is ingesteld.
  • [Win] VB Script kan alleen worden uitgevoerd nadat InDesign minimaal één keer in de administratieve modus is opgestart.