Wanneer u probeert een Creative Cloud-toepassing te installeren, blijft de installatie vasthangen. U kunt de Creative Cloud-desktopapp wel gebruiken, maar de installatie wordt niet voortgezet.

Oplossing

Probeer de volgende oplossingen voor dit probleem.

Controleer uw internetverbinding

De Creative Cloud-desktopapp vereist een internetverbinding om apps te downloaden en bij te werken. Verifieer dat u een internetverbinding hebt en probeer het opnieuw.

Uw softwarefirewall configureren

De softwarefirewalls beperken toegang tot uw computer. Sommige softwarefirewalls vragen u wanneer een programma toegang tot internet probeert te krijgen.

• Geef, wanneer gevraagd, de Creative Cloud-desktopapp toestemming om toegang te krijgen tot internet.
  • Indien u hier niet om gevraagd wordt, schakelt u softwarefirewalls tijdelijk uit om te bepalen of uw internettoegang hierdoor wordt belemmerd. Zie de documentatie van de firewallsoftware voor hulp.

Schakel antivirussoftware tijdelijk uit

Schakel de antivirussoftware tijdelijk uit. Raadpleeg de antivirusdocumentatie voor informatie over het tijdelijk uitschakelen van de antiviruscontrole.

Start uw computer opnieuw op in Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Start uw systeem opnieuw in Veilige modus met netwerkmogelijkheden en probeer vervolgens de Creative Cloud-app te downloaden.

De set-up van uw router verifiëren.

Routers kunnen ingebouwde hardware-firewall of proxyservers bevatten. Om te bepalen of een router voorkomt dat de Creative Cloud-desktopapp toegang krijgt tot internet:

1. Verwijder tijdelijk de router uit het netwerk.
  2. Sluit de computer rechtstreeks aan op een DSL of kabelmodem. Als het downloaden doorgaat, dan wordt de toegang voorkomen door de router.
  3. Om een router in te stellen om voor toekomstige downloads toegang te bieden, dient u de documentatie van uw router te raadplegen voor instructies over hoe een port forwarding in te stellen van de computer. Of, neem contact op met uw internetprovider of de IT-afdeling.

Configureer hardwarefirewalls of proxy's.

Veel bedrijven gebruiken een hardwarefirewall en proxyserver die kan voorkomen dat software toegang krijgt tot een externe server. Een hardware-oplossing geldt voor alle computers binnen het bedrijfsnetwerk. De meeste thuisnetwerken maken geen gebruik van hardwarefirewall of proxytechnologie.

• Neem contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf voor het verkrijgen van firewall- of proxy-informatie.
  • Configureer uw browser met proxy- of firewallgegevens.
  • Configureer uw bedrijfsfirewall om de servers te omzeilen. De volgende servers worden opgeroepen:
    • ccmdl.adobe.com:80
    • swupmf.adobe.com:80
    • swupdl.adobe.com:80
    • https://ccmdls.adobe.com
    • https://swupmf.adobe.com
    • https://swupdls.adobe.com

Problemen bij aanmelding, activering of verbinding

Controleer of uw computer problemen ondervindt bij het verbinden met de activeringsservers van Adobe. Zie Fouten bij aanmelding, activering of verbinding voor meer informatie over het oplossen van problemen met de activeringsserver.

Een andere downloadlink proberen

Als geen van de bovenstaande oplossingen het probleem oplossen, kunt u proberen de toepassing rechtstreeks te downloaden. U moet uw Adobe ID en wachtwoord invoeren voor toegang tot de site.