Als u in u workflow met InDesignbibliotheken (.indl) werkt die zijn opgeslagen op een netwerk of een gedeelde locatie, dan loopt InDesign vast bij het starten.

Opmerking:

Het programma loopt vast in InDesign Lettertypebeheer.

Oplossing

Volg de onderstaande stappen om het InDesigncache te wissen en zo het probleem op te lossen:

Windows

1. Navigeer naar C:\Users\{gebruiker}\AppData\Local\Adobe\InDesign\{Versienummer}\{taal}\ waar {gebruiker} de gebruikersnaam is waarmee u bent ingelogd, {versienummer} de versie van InDesign is, en {taal} de taal is waarin InDesign geïnstalleerd is op uw computer.

Bijvoorbeeld, als u bent aangemeld als johndoe, de versie van InDesign 11.0 is, en de taal en_US is, is het pad C:\Users\johndoe\AppData\Local\Adobe\InDesign\Version 11.0\en_US\

Opmerking:

De map AppData is standaard verborgen in Windows. Zie Verborgen bestanden weergeven om verborgen bestanden en mappen zichtbaar te maken.

2. Wijzig de naam van de map Caches naar Caches_old.

3. Start InDesign.

macOS

1. Navigeer naar Hard Drive/Users/{gebruiker}/Library/Caches/Adobe InDesign/{versienummer}/ waar {gebruiker} de gebruikersnaam is waarmee u bent ingelogd en {versienummer} de versie van InDesign is.

Bijvoorbeeld, als u bent aangemeld als johndoe en de versie van InDesign 11.0 is, is het pad Macintosh HD/Users/johndoe/Library/Caches/Adobe InDesign/Version 11.0

Opmerking:

De map Library is standaard verborgen. Om de map Library te openen, klikt u op het bureaublad om ervoor te zorgen dat u in de Finder bent, houdt u de Option-toets ingedrukt en selecteert u Ga > Library.

2. Wijzig de naam van de map op basis van de taal waarin InDesign op uw systeem is geïnstalleerd. Wijzig bijvoorbeeld de naam van de en_US map in en_US_old.

3. Start InDesign.

Opmerking:

Als uw workflow vereist dat u met bibliotheekbestanden (.indl) werkt die op een netwerklocatie staan, zorg er dan voor dat u het InDesign deelvenster Bibliotheek sluit voordat u InDesign afsluit.