Heeft u problemen tijdens het openen of opslaan van InDesign-bestanden? Lees verder voor meer informatie over de mogelijke oorzaken en oplossingen voor deze problemen.

Hebt u een ander probleem? Meer hulp nodig?

Voordat u doorgaat | Controleer uw systeem

Problemen op systeemniveau kunnen fouten of ander onverwacht gedrag veroorzaken. We raden u aan eerst een hulpprogramma voor schijfreparatie uit te voeren, voordat u veronderstelt dat het document beschadigd is.

Windows: Uw harde schijf op fouten controleren

Mac OS: Opstartproblemen oplossen en schijfonderhoud uitvoeren

Onvoldoende systeemgeheugen

InDesign kan het bestand niet openen wanneer uw systeem niet genoeg geheugen (RAM) heeft om het bestand te lezen. Een van de redenen voor minder geheugen kan zijn dat er te veel toepassingen op uw computer zijn geopend.

Probeer deze oplossingen

• Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan de gespecificeerde systeemvereisten.
  • Voer schijfopruiming uit om het aantal onnodige bestanden op de schijf te verminderen en zorg ervoor dat uw tijdelijke map in Windows leeg is.
  • Sluit een aantal toepassingen om systeemgeheugen vrij te maken.
  • Indien mogelijk breidt u het werkgeheugen (RAM) van uw systeem uit.

Meer hulp nodig?

Als geen enkele oplossing werkt, zijn wij er om u te helpen!

Toegang geweigerd

InDesign kan een bestand niet openen en geeft een foutmelding weer als u een van de volgende toeganggerelateerde problemen met het bestand heeft:

Probleem Resolutie
Niet gemachtigd om dit bestand te openen of de vereiste toegangsrechten zijn niet beschikbaar

Zorg dat u de juiste toegangsrechten van de eigenaar van het bestand krijgt en probeer u opnieuw aan te melden.

Tip: maak waar mogelijk een lokale kopie voordat u aan een gedeeld bestand begint te werken.

Bestand is al geopend of vergrendeld (in gebruik) door een andere gebruiker Sluit het bestand vanuit andere applicaties of gebruikersprofielen.
Het bestand is met een wachtwoord beschermd of er zijn ongeldige aanmeldingsgegevens of wachtwoord gebruikt voor het bestand Zorg ervoor dat de juiste inloggegevens worden verstrekt.
Bestand is op een netwerk geplaatst en de netwerklocatie is niet bereikbaar Controleer de netwerkverbinding en probeer het bestand opnieuw te openen.

Meer hulp nodig?

Als geen enkele oplossing werkt, zijn wij er om u te helpen!

Het bestand is al geopend

InDesign kan het bestand niet openen of opslaan wanneer het al in een andere versie van InDesign geopend is.

Probeer deze oplossingen

• Sluit het bestand dat in een andere InDesign-versie is geopend.
  • Als u het bestand niet kunt sluiten, moet u alle versies van InDesign geforceerd sluiten of uw computer opnieuw opstarten.
  • Als u dit probleem ondervindt bij het opslaan van bestanden, probeer dan de bestandsnaam en -locatie te wijzigen.

Meer hulp nodig?

Als geen enkele oplossing werkt, zijn wij er om u te helpen!

Apparaatproblemen met invoer/uitvoer

InDesign kan een bestand niet openen of opslaan wanneer het lees- of schrijfproces wordt onderbroken of als het bestand niet geopend of gevonden kan worden.

Hieronder staan een paar scenario's die onderbrekingen in het lees- of schrijfproces van een bestand kunnen veroorzaken:

Bestandslocatie Reden Oplossing

Verwisselbare apparaten (USB-stick, externe schijf, pen drive, enzovoort)

Apparaat is niet (veilig) verwijderd uit de computer Zorg ervoor dat u het apparaat veilig verwijdert na elke lees- of schrijfbewerking.

Netwerklocatie

Netwerkverbinding is verbroken Zorg ervoor dat uw netwerkverbinding beschikbaar is.

Gedeelde locatie

Gedeeld bestand is niet meer beschikbaar Zorg ervoor dat u de vereiste toegangsrechten voor de locatie hebt.

Meer hulp nodig?

Als geen enkele oplossing werkt, zijn wij er om u te helpen!

Beschadigd bestand

InDesign geeft een foutmelding weer wanneer het bestand beschadigd of corrupt is en herstelt het bestand automatisch.

• Er kan enkele inhoud in het automatisch herstelde bestand ontbreken.
  • Het automatische herstelproces wijzigt uw oorspronkelijke bestand niet, omdat het wordt uitgevoerd op de kopie van het bestand.

Meer hulp nodig?

Als geen enkele oplossing werkt, zijn wij er om u te helpen!

Onverwachte problemen

Naast bovenstaande scenario's kan InDesign een bestand niet openen of herstellen in de volgende gevallen:

• Onverwachte of onbekende fouten
  • Het bestand is beschadigd en kan niet worden gerepareerd
  • De extensie van het bestand dat u probeert te openen, wordt niet ondersteund door InDesign

Wat kunt u doen?

We raden u aan om uw bestanden naar ons toe te sturen en ons zo te helpen bij het onderzoeken van het probleem.

Zie: We zijn er om u te helpen!

We zijn er om u te helpen!

Help

Als geen enkele oplossing werkt, deelt u dan het betreffende bestand met ons op idfile@adobe.com We onderzoeken het probleem en laten u weten of herstel mogelijk is.

Als u uw bestand(en) met ons deelt, stelt u niet alleen het Adobe-team in staat om een oplossing voor uw probleem te vinden, maar helpt u ons ook de algehele gebruikerservaring te verbeteren door het vaststellen en oplossen van gelijksoortige problemen.

We verzekeren u dat uw bestand strikt vertrouwelijk wordt behandeld en alleen voor onderzoeksdoeleinden wordt gebruikt.Zorg ervoor dat het bestand dat u deelt geen gevoelige persoonlijke informatie bevat.

We doen ons best u te helpen, maar aangezien herstel afhankelijk is van diverse factoren, kunnen we geen permanente oplossing beloven.

Neem deel aan het gesprek

Ask the community

Als u een vraag hebt of een idee om te delen, sluit u dan aan bij de Adobe InDesign-community. We horen graag van u.