Efter att Adobe Acrobat och Adobe Reader har uppdaterats till version 10.1.4 eller 9.5.2 visas följande felmeddelande när vissa PDF-filer öppnas:

Otillräckliga data för en bild.

Felmeddelande: Otillräckliga data för en bild

PDF-dokumentet öppnas men innehållet är suddigt eller saknas.

Lösning

Gör något av följande i Acrobat och Reader 10.1.4:

• Ändra zoominställningar så att dokumentets innehåll visas. Minska zoomfaktorn eller klicka på Anpassa en hel sida till fönstret. Gå till Redigera > Preferenser > Sidvisning > Zoom> Anpassa sida om du vill att denna inställning blir permanent för att slippa ändra den i varje dokument.
  • Spara PDF-filen på nytt i Acrobat som en Optimerad PDF, med hjälp av standardinställningarna för PDF-optimering, eller som en PDF med minskad filstorlek.

Ytterligare information

Uppdateringen 10.1.4 ändrade i Acrobat och Reader funktionen för visning av skannade dokument och dokument innehållande JPEG2000 (JP2K)-bilder.

Teknikerna hos Acrobat har åtgärdat problemet i den senaste versionen av Adobe Reader. Du kan hämta Adobe Reader XI här: http://get.adobe.com/reader. Vi rekommenderar att du hämtar den senaste versionen av Reader för att undvika dessa fel hädanefter. Teamet arbetar aktivt med att lösa problemet även i tidigare versioner (10.x och 9.x) och räknar med att tillhandahålla en lösning i början av 2013.