Otillräckliga data för en bild

I Adobe Acrobat eller Acrobat Reader visas följande felmeddelande när vissa PDF-filer öppnas:
”otillräcklig data för en bild”.

Felmeddelande: Otillräckliga data för en bild

PDF-dokumentet öppnas men innehållet är suddigt eller saknas.

Lösning

Gör något av följande i Acrobat och Reader:

• Ändra zoominställningar så att dokumentets innehåll visas. Minska zoomfaktorn eller klicka på Anpassa en hel sida till fönstret. Gå till Redigera > Preferenser > Sidvisning > Zoom > Anpassa sida om du vill att denna inställning blir permanent för att slippa ändra den i varje dokument.
  • Spara PDF-filen på nytt i Acrobat som en Optimerad PDF, med hjälp av standardinställningarna för PDF-optimering, eller som en PDF med minskad filstorlek.

Alternativ lösning

Felet kan också bero på att PDF-strukturen är skadad eller felaktiga taggar, bilder eller metadata i PDF-filen. Följ stegen för att korrigera PDF-filen:

1. Klicka på fönstret Verktyg i det övre högra området i Acrobat.
  2. Öppna fönstret Bibliotek.
        Korrigeringsverktygen listas under rubriken Dold information.
    • Välj Korrigera dokument för att permanent ta bort objekt såsom metadata, kommentarer och filbilagor. Klicka på OK.
    • Välj Ta bort dold information för att få mer kontroll över vad som tas bort.
    3. Ange ett namn på filen och klicka på Spara.

Obs!

Det markerade innehållet tas permanent bort när du korrigerar PDF-filen och sparar den.