Vid försök att installera ett Creative Cloud-program hänger sig installationen. Du kan fortfarande använda Creative Cloud-datorprogrammet, men installationen tar sig inte vidare.

Lösning

Försök med följande lösningar för att lösa det här problemet.

Kontrollera din Internetanslutning

Creative Clouds skrivbordsprogram kräver internetanslutning för att hämta och uppdatera program. Kontrollera att du kan ansluta till internet och försök igen.

Konfigurera din programvarubrandvägg

Programvarubrandväggar begränsar åtkomsten till datorn. Vissa programbrandväggar meddelar dig när ett program försöker ansluta till Internet.

• Välj att tillåta Creative Clouds skrivbordsprogram att komma åt internet om du uppmanas till detta.
  • Om du inte uppmanas till detta inaktiverar du programbrandväggarna tillfälligt för att avgöra om de blockerar Internetåtkomst. Se brandväggens programvaruinformation för att få hjälp.

Inaktivera antivirusprogrammet tillfälligt

Inaktivera antivirusprogrammet tillfälligt. Se antivirusdokumentationen för information om hur man tillfälligt inaktiverar viruskontrollen.

Starta om datorn i felsäkert läge med nätverk

Starta om datorn i felsäkert läge med nätverk och försök sedan hämta Creative Cloud-programmet.

Verifiera din routerinstallation.

Routrar kan ha inbyggda maskinvarubrandväggar eller proxyservrar. För att avgöra om en router förhindrar Creative Clouds skrivbordsprogram från att komma åt Internet:

1. Ta bort routern tillfälligt från nätverket.
  2. Anslut datorn direkt till en DSL eller ett kabelmodem. Om hämtningen fortsätter hindrar routern tillgång.
  3. Mer information finns i routerdokumentationen för Instruktioner om hur du konfigurerar portspeditionen från datorn för att se till att din router tillåter åtkomst för framtida nedladdningar. Alternativt kan du kontakta din internettjänstförsäljare eller IT-avdelningen.

Konfigurera maskinvarubrandväggar eller proxyservrar.

Många organisationer använder en maskinvarubrandvägg och en proxyserver som ibland förhindrar programvara från att få åtkomst till en extern server. En maskinvarulösning gäller för alla datorer inom företagsnätverket. De flesta hemnätverk använder inte maskinvarubrandväggar eller proxyteknik.

• Kontakta företagets IT-avdelning för att få information om brandväggar och proxy.
  • Konfigurera din webbläsare med proxy- eller brandväggsinformation.
  • Konfigurera din företagsbrandvägg att kringgå servrarna. Följande servrar finns:
    • ccmdl.adobe.com:80
    • swupmf.adobe.com:80
    • swupdl.adobe.com:80
    • https://ccmdls.adobe.com
    • https://swupmf.adobe.com
    • https://swupdls.adobe.com

Avancerade anslutningsproblem

Kontrollera om din dator har problem med anslutningen till Adobes aktiveringsservrar. Ytterligare information om felsökning av problem med aktiveringsservrar finns i Avancerad felsökning av anslutning.

Prova en annan hämtningslänk

Om ingen av ovanstående lösningar löser problemet kan du försöka hämta programmet direkt. Du måste ange ditt Adobe ID och lösenord för att få tillgång till webbplatsen.