Readerissa täydet kommentointityökalut ovat käytettävissä vain niissä PDF-tiedostoissa, joissa kommentointi on otettu käyttöön. Tarkistettavat PDF-tiedostot sisältävät yleensä kommentointioikeudet.

PDF-tiedostoon lisätyillä muokkauskommenteilla voidaan osoittaa paikka, jossa alkuperäisen asiakirjan tekstiä on muokattava. Nämä muokkauskommentit eivät muuta PDF-tiedoston varsinaista tekstisisältöä. Sen sijaan niillä näytetään kohta, jossa tekstiä pitäisi poistaa, lisätä tai korvata alkuperäisessä tiedostossa, josta PDF-tiedosto luotiin.

Acrobatissa on kaksi perusmenetelmää tekstinmuokkaushuomautusten lisäämiseen: esivalinta ja jälkivalinta.

Esivalinta- tai Tekstin korjausmerkintä -työkalu

Käytä valintatyökalua tai Tekstin korjausmerkintä -työkalua <<ICON>> ja napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella (Windows) tai Control-osoita (Mac OS) valittua tekstiä, jolloin tekstinmuokkauksen asetusvalikko avautuu. Kun olet merkinnyt tekstin, voit myös napsauttaa jotakin tekstinmuokkaustyökalua.

Jälkivalinta

Napsauta tekstinmuokkaustyökalua ja valitse sitten teksti.

Acrobatin Windows-versiossa on mahdollista päivittää lähdeasiakirja viemällä tekstimuokkauksia suoraan Microsoft Word -dokumenttiin, johon PDF-tiedosto perustuu. Tämän ominaisuuden käyttäminen edellyttää sitä, että PDF-tiedosto luodaan Wordissa PDFMakerilla. Varmista ennen tekstimuokkausten viemistä, että lisättävät kommentit sisältävät tarkan tekstin välilyönteineen ja kappaleenvaihtoineen. Jos kommentissa on ylimääräisiä ohjeita (kuten ”Lisää seuraava:”), ne on poistettava manuaalisesti Word-dokumentista.

Acrobat Pron Windows-versiossa tekstin muokkauskommentit voidaan viedä suoraan Autodesk AutoCADilla tehtyyn tiedostoon, johon PDF-tiedosto perustuu. Tämän ominaisuuden käyttäminen edellyttää sitä, että PDF-tiedosto luodaan AutoCADissa PDFMakerilla.

Korvaa teksti -asetus
Korvaa teksti -asetus

A. Valittu teksti on yliviivattu. B. Uusi teksti on lisätty linkitettyyn ponnahdushuomautukseen.

Tekstin korvaaminen

1. Valitse Korvaa  Huomautukset-paneelista.
  2. Valitse teksti. Valittu teksti näkyy yliviivattuna, ja ponnahdushuomautus avautuu.
  3. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Kirjoita lisättävä teksti. Lisäysmerkki  tulee näkyviin.

• Määritä uuden kappaleen lisäyskohta painamalla Enter-näppäintä ja sulje sitten ponnahdushuomautus lisäämättä tekstiä. Kappaleen lisäysmerkki tulee näkyviin.

Huomautuksen lisääminen tekstimuutokseen

1. Käytä valintatyökalua ja napsauta tekstimuokkausta hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse valikosta Avaa ponnahdushuomautus.
  3. Kirjoita huomautus ponnahdusikkunaan.

Tekstin lisääminen

1. Valitse Huomautukset-paneelista Lisäystyökalu .
  2. Napsauta sanojen tai merkkien väliä, johon haluat lisätä tekstiä.
  3. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Kirjoita haluamasi lisättävä teksti.

• Määritä uuden kappaleen lisäyskohta painamalla Enter-näppäintä ja sulje sitten ponnahdushuomautus lisäämättä tekstiä. Kappaleen lisäysmerkki tulee näkyviin.

• Määritä uuden välilyönnin lisäyskohta painamalla välinäppäintä ja sulje sitten ponnahdushuomautus lisäämättä tekstiä. Lisäysmerkki tulee näkyviin.

Huomautus:

Voit ilmaista tekstimuutokset myös valitsemalla tekstin valintatyökalulla. Napsauta valittua tekstiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten tekstinmuokkaushuomautus.

Tekstin poistaminen

1. Valitse Huomautukset-paneelista Yliviivaus-työkalu .
  2. Valitse poistettavaksi merkittävä teksti.

Tekstimerkintöjen poistaminen

Huomautus:

Jos merkintäkommentit on pinottu, poista Kommentit-luettelossa olevat kommentit: Valitse Kommentti > Kommenttiluettelo, valitse kommentti ja paina Poista.

1. Valitse merkintä ja paina Delete-näppäintä.

Korosta, yliviivaa tai alleviivaa tekstiä

Huomautus:

Readerissa ovat käytettävissä vain Tarralappu- ja Korostus-työkalut. Muut kommentointityökalut ovat käytettävissä vain niissä PDF-tiedostoissa, joissa kommentointi on otettu käyttöön. Tarkistettavat PDF-tiedostot sisältävät yleensä kommentointioikeudet.

Voit käyttää tekstin korostustyökalua, yliviivaustyökalua tai alleviivaustyökalua, kun haluat lisätä kommentteja yksinään tai huomautusten kanssa.

Voit korostaa tekstiä ja lisätä huomautuksen tai yliviivata tai alleviivata tekstiä valitsemalla tekstin valintatyökalulla. Napsauta tekstiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse valikosta sopiva vaihtoehto. Jos merkittävää tekstiä on paljon, erityistyökalut ovat kuitenkin nopeampia ja helppokäyttöisempiä.

1. Valitse Kommentti > Huomautukset ja valitse tekstin korostustyökalu , tekstin yliviivaustyökalu  tai tekstin alleviivaustyökalu .

Huomautus:

Jos haluat käyttää tekstin yli- tai alleviivaustyökaluja useassa kommentissa, valitse työkalun valinnan jälkeen Asetukset-valikosta Säilytä työkalu valittuna. Tekstin korostustyökalu pysyy valittuna lisättyäsi ensimmäisen kommentin.

2. Vedä hiirtä merkittävän tekstilohkon alusta. Merkitse suorakulmainen tekstialue Control-vetämällä. Näin voidaan kätevästi merkitä palstan teksti.
  3. (Valinnainen) Kaksoisnapsauta merkintää, jos haluat lisätä tekstiä ponnahdushuomautukseen.