Jaetun tarkistuksen aloittaminen

Lähetettävä, jaettu PDF-tiedosto sisältää Huomautus- ja Kuvamerkintä-paneelit sekä ohjeita dokumentin sanomarivillä.

1. Valitse Kommentti > Tarkistus > Lähetä jaettua tarkistusta varten.

Huomautus:

Voit käynnistää jaetun tarkistuksen myös suoraan muista PDFMakeria käyttävistä sovelluksista, kuten Microsoft Wordista. Valitse Adobe PDF > Muunna Adobe PDF -muotoon ja lähetä tarkistettavaksi. Jos käytössä on Office 2007/2010 -sovellus, valitse Acrobat > Luo ja lähetä tarkistettavaksi.

2. Määritä PDF-tiedosto pyydettäessä.
  3. Valitse toimitus- ja kokoamismenetelmä. Voit käyttää omaa sisäistä palvelintasi. Noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

4. Määritä sähköpostinäytössä seuraavat asetukset tarpeen mukaan:

Toimitusmenetelmä

Napsauta tätä, jos haluat vaihtaa jakelu- ja keruutavan.

Vastaanottaja, Kopio

Kirjoita tarkistajien sähköpostiosoitteet. Erottele osoitteet puolipistein tai rivinvaihdoin. Napsauta Vastaanottaja- tai Kopio-painiketta, jos haluat valita osoitteita sähköpostisovelluksen osoitteistosta.

Aihe, Viesti

Esikatsele sähköpostin aihetta ja sisältöä ja tee tarvittavat muutokset. Acrobat tallentaa tekemäsi muutokset ja näyttää ne seuraavan kerran, kun lähetät dokumentin tarkistettavaksi. Jos haluat käyttää oletusviestiä, napsauta Palauta oletusviesti.

Tarkistuksen määräaika

Napsauta tätä, kun haluat muuttaa päivämäärää tai jättää sen määrittämättä. Tarkistuksen määräajan jälkeen tarkistajat eivät voi julkaista kommentteja.

Huomautus:

Jos tarkistajalla on dokumentti avoinna Acrobatissa tarkistuksen määräajan umpeutuessa, hän voi julkaista kommentteja dokumentin sulkemiseen asti.

5. Napsauta Lähetä.

Acrobat luo jaetun tarkistustiedoston kopion nimeltä [alkuperäinen nimi]_tarkistus.pdf samaan kansioon, joka sisältää tarkistukseen valitun alkuperäisen tiedoston.

Sähköpostipohjaisen tarkistuksen aloittaminen

Sähköpostipohjaista tarkistusta aloitettaessa lähetetään PDF-tiedoston seurattava kopio, joka mahdollistaa vastaanotettujen kommenttien helpon liittämisen tiedostoon. (PDF-tiedoston lomakekenttiin ei voi kirjoittaa tarkistuksen aikana.) Jaetun tarkistuksen aloittamisen jälkeen voit käynnistää myös saman PDF-tiedoston sähköpostipohjaisen tarkistuksen.

Tarkistuksen aloittaminen

Tarkista ennen sähköpostipohjaisen tarkistuksen käynnistämistä, että sähköpostisovelluksesi tai verkkosähköpostitilisi on määritetty toimimaan Acrobatin kanssa. (Katso kohtaa Sähköpostisovellusken valitseminen tarkistuksia varten.)

1. Valitse Kommentti > Tarkistus > Lähetä tarkistettavaksi sähköpostilla.

2. Kirjoita pyydettäessä tiedot Henkilöllisyysasetukset-valintaikkunaan.

3. Valitse PDF-tiedosto, ellei se ole avoinna, ja napsauta Seuraava. Määrittämästäsi PDF-tiedostosta tulee alkuperäistiedosto. Liität tarkistajilta vastaanottamasi kommentit tähän tiedostoon.

4. Määritä tarkistajat kirjoittamalla heidän sähköpostiosoitteensa. Erottele osoitteet puolipistein tai rivinvaihdoin. Valitse Osoitekirja ja valitse sähköpostiosoitteet sähköpostiohjelman tai verkkosähköpostin osoitteistosta.

5. Esikatsele sähköpostikutsua ja muokkaa sitä tarpeen mukaan ja napsauta sitten Lähetä kutsu.

PDF-tiedoston kopio lähetetään tarkistajille liitteenä. Kun tämä PDF-liite avataan, siinä näkyy kommentointityökalut ja ohjeita.

Kommenttien yhdistäminen

Kun saat kommentteja tarkistajilta, voit yhdistää ne alkuperäiseen PDF-tiedostoon.

1. Avaa vastaanotetut kommenttitiedostot sähköpostisovelluksella. Sähköpostisovellus avaa selausikkunan, jos se ei löydä alkuperäistä PDF-tiedostoa.

Huomautus:

Voit lähettää kommentteja edelleen aloittajalle, jos et itse aloittanut tarkistusta. Yhdistä nämä kommentit ensin omaan PDF-tiedoston kopioosi. Lähetä sitten kommentit (katso Lähetä kommentit sähköpostilla). Jos olet jo lähettänyt kommenttisi, aloittaja saa vain uudet kommentit. Liitetyt kommentit säilyttävät alkuperäisen laatijansa nimen.

2. Näyttöön tulee Liitä kommentit -valintaikkuna, jos olet tarkistuksen aloittaja. Valitse haluamasi seuraavista vaihtoehdoista:

Kyllä

Avaa alkuperäisen PDF-tiedoston ja liittää kaikki kommentit siihen. Tallenna PDF-tiedosto, kun kommentit on liitetty.

Ei, avaa vain tämä kopio

Avaa tarkistajan PDF-tiedoston kommentteineen. Jos valitset tämän asetuksen, voit silti liittää kommentteja valitsemalla Kommentit > Yhdistä kommentit alkuperäiseen PDF-tiedostoon.

Peruuta

Sulkee kommentit sisältävän tarkistajan PDF-tiedoston.

Huomautus:

Voit piilottaa kommentit, joita et halua liittää, käyttämällä Kommentit-luettelon Näytä-valikkoa. Tallenna ja avaa PDF-tiedosto uudelleen ja valitse sitten Liitä PDF -valintaikkunassa Kyllä.