Mitä parannetun suojauksen tila tarkoittaa?

Microsoft tarjoaa verkkoturvallisuuden parantamiseksi parannetun suojauksen tilan (Enhanced Protected Mode, EPM) Internet Explorer 10- ja sitä uudemmissa versioissa. Koska EPM:stä aiheutuu tiettyjä rajoituksia, PDF:n näyttäminen IE-selaimessa Acrobat- tai Reader-ohjelmilla saattaa vaatia EPM:n poistamisen käytöstä. Joissakin IE-selaimen versioissa EPM on oletusarvoisesti käytössä. Nykyisissä versioissa EPM on oletusarvoisesti poissa käytöstä.

Acrobat-tuotteen versiot 10.1.8 ja 11.0.04 tukevat EPM:ää vain osittain. Jos nämä versiot ovat käytössä, lisäosat, jotka eivät ole yhteensopivia, ovat automaattisesti poissa käytöstä, kun EPM on käytössä. Jos olet sivustolla, joka vaatii jotakin lisäosaa, esimerkiksi Acrobat-laajennusta, poista EPM käytöstä tämän verkkosivuston osalta. Tämän jälkeen voit käyttää sivustoa niin, että EPM on käytössä muilla internetsivustoilla. Poista EPM käytöstä vain niillä verkkosivustoilla, joihin luotat.

• Poistaaksesi EPM:n käytöstä tietyllä sivustolla napsauta Poista käytöstä -painiketta, kun EPM-viestipalkki tulee näkyviin.
  • Katso ohjeet EPM:n poistamiseksi käytöstä kokonaan kohdasta http://support.microsoft.com/kb/2864914.

Täysi tuki on saatavilla versioissa 10.1.9 ja 11.0.06.

• Yksityiskohtaisia tietoja uusimmista parannuksista on Julkaisutiedoissa
  • Muutokset 11.0.07-versiossa: IE 11 -versiota varten on luotu 64-bittinen laajennus, jossa parannetun suojauksen tila on käytössä Windows 7 -käyttöjärjestelmässä.

Kun PDF-dokumentin avaa Reader-ohjelman suojatun tilan ollessa pois käytöstä ja EPM:n ollessa käytössä IE 10- tai 11 -selainversioissa, suojaustila on käytössä automaattisesti. Suojaustila on käytössä myös silloin, kun käyttäjän asetukset ja oletusarvot osoittavat, että suojaustila on poissa käytöstä.

Tämänhetkinen käyttäjäkokemus

Jos käytössä on Acrobat DC Continuous -tilaus

Voit aina ladata PDF-tiedoston paikallisesti ja katsella sitä työpöytäsovelluksessa.Voit avata PDF-tiedoston myös IE-selaimessa.

Huomautus: Jos käytössä on Acrobat DC Continuous -tilauksen lokakuun 2016 päivitys tai uudempi, PDF-tiedoston voi helposti avata IE-selaimessa riippumatta siitä, onko parannetun suojauksen tila käytössä vai ei.

Jos käytössä on Acrobat DC Classic (vain työpöytäsovellus), Acrobat XI tai aiempi versio

Voit aina ladata PDF-tiedoston paikallisesti ja katsella sitä työpöytäsovelluksessa. Kun PDF avataan selaimessa, näkyviin tulee kuitenkin valintaikkuna tai viestipalkki, jossa on toimintavaihtoehdot (viesti vaihtelee asiayhteydestä riippuen):

“Tämä verkkosivu yrittää suorittaa (Adobe PDF Reader -ohjelman | PDF-selaimen ohjauksen | AcroPDF.dll-tiedoston). Jos luotat sivustoon, voit poistaa EPM:n käytöstä tällä sivustolla suorittaaksesi ohjauksen.”

Ilmoitus sisältää vaihtoehtoja, esimerkiksi:

• Suorita ohjaus | Älä suorita
  • Poista käytöstä | Ohita aina
  • OK | Peruuta
Suorita ohjaus -viesti

Tästä seuraa jokin seuraavista:

• Jos hyväksyt, PDF latautuu. Ilmoitus tulee uudelleen näkyviin aina, kun PDF ladataan uudelleen.
  • Jos et hyväksy, PDF:n lataus peruutetaan ja tämä kehote ei tule uudelleen näkyviin kyseisen verkkotunnuksen osalta ellei käyttäjä poista selaushistoriatietoja.
  • Jos et tee mitään, tuloksena on tyhjä verkkosivu.
  • Jos LiveCycle-lomakkeella valitsee vaihtoehdon jossa ei edetä, tuloksena on, että PDF ei lataudu ja näkyviin tulee seuraava varoitus:
Varoitusviesti

Muut ongelmat

3597910 vain Windows 8: Web Capturen (HTML:n tallentaminen PDF-muodossa) käyttöliittymäkohdat eivät näy IE-selaimen käyttöliittymässä.

Tilapäisratkaisu 32-bittisille koneille: Jos luot manuaalisesti välimuistihakemistoon kansion nimeltä ”Low” hakemistopolun %USERPROFILE%\AppData\Local\Packages\windows_ie_ac_001\AC\INetCache päähän, se alkaa toimia.