Tämä asiakirja voi auttaa ratkaisemaan ongelmia, jotka keskeyttävät Adobe Acrobatin ja Adobe Readerin asennusohjelman. Nämä ongelmat voivat ilmetä monissa eri muodoissa, kuten mm. jähmettynyt kursori, jähmettynyt näyttö tai virheviesti.

Huomautus: Jollei muuta ole määritetty, kaikki tässä asiakirjassa esitetyt ratkaisut koskevat sekä Acrobat- että Adobe Reader -sovellusta.

Eri tekijät voivat keskeyttää ohjelman asennuksen, muun muassa AutoPlay-ominaisuus, virheelliset tiedot Windowsin rekisterissä sekä laitteisto-ongelmat. Tästä asiakirjasta on eniten hyötyä, kun toimenpiteet suoritetaan järjestyksessä. Pidä kirjaa suoritetuista toimenpiteistä sekä kunkin toimenpiteen tuloksista, mukaan lukien virheviestit tai ongelmallinen toiminta. Adoben tekninen tuki voi tarvittaessa hyödyntää näitä tietoja ja olla paremmin avuksi.

Huomautus: Tässä asiakirjassa ei käsitellä sarjanumeroihin liittyviä ongelmia. Ota tällaisten ongelmien tapauksessa yhteyttä Adoben asiakaspalveluun Yhdysvalloissa: (800) 833-6687 tai Iso-Britanniassa: 0207 365 0733. Muiden maiden osalta käy osoitteessa Adobe.com ja valitse maasi sivun ylälaidan linkistä.

Vianetsinnän aloittaminen

Näistä toimenpiteistä voi olla apua yleisimpien asennusongelmien ratkaisemisessa. Ennen kuin mitään näistä toimenpiteistä suoritetaan, varmuuskopioi kaikki henkilökohtaiset tiedostot. Käynnistä aina tietokone uudelleen järjestelmävirheen jälkeen, jotta sen muisti päivittyy. Ongelma voi pahentua, jos työskentelyä jatketaan käynnistämättä tietokonetta uudelleen.

1. Varmista, että järjestelmä täyttää tuotteen vähimmäisvaatimukset.

Adobe Reader 9

• Vähintään 1,3 GHz:n suoritin
  • Microsoft Windows XP Home, Professional tai Tablet PC Edition Service Pack 2:n tai 3:n kanssa (32- ja 64-bittinen). Tai Windows Server 2003 (Service Pack 2:n kanssa 64-bittisessä järjestelmässä). Tai Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate tai Enterprise Service Pack 1:n kanssa tai ilman sitä (32- ja 64-bittinen).Microsoft Windows 7 Starter, Home Premium, Professional, Ultimate tai Enterprise (32- ja 64-bittinen). Tai Microsoft Windows 2000 Service Pack 4.

Huomautus: Microsoft Windows 7 vaatii Adobe Reader 9.2:n tai uudemman.

• Internet Explorer 6 tai uudempi vaaditaan.
  • 128 Mt RAM-muistia asennettuna (256 Mt on suositeltu määrä)
  • 335 Mt vapaata kiintolevytilaa

Huomautus: Asennusohjelma luo väliaikaistiedostoja asennuksen aikana, joten tuolloin tarvittu varsinainen kiintolevytila on suurempi kuin annetut arvot.
  • Näyttötarkkuus vähintään 800 x 600
  • Videolaitteistokiihdytys valinnaisena

Acrobat 9 Standard

• Vähintään 1,3 GHz:n suoritin
  • Microsoft Windows XP Home, Professional tai Tablet PC Edition Service Pack 2:n tai 3:n kanssa (32- ja 64-bittinen). Tai Windows Server 2003 (Service Pack 2:n kanssa 64-bittisessä järjestelmässä). Tai Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate tai Enterprise Service Pack 1:n kanssa tai ilman sitä (32- ja 64-bittinen).
  • Internet Explorer 6 tai uudempi vaaditaan.
  • 256 Mt RAM-muistia (512 Mt on suositeltu määrä)
  • 985 Mt vapaata kiintolevytilaa

Huomautus: Asennusohjelma luo väliaikaistiedostoja asennuksen aikana, joten tuolloin tarvittu varsinainen kiintolevytila on suurempi kuin annetut arvot.
  • Näytön tarkkuus 1 024 x 768
  • DVD-ROM-asema

Acrobat 9 Pro

• Vähintään 1,3 GHz:n suoritin
  • Microsoft Windows XP Home, Professional tai Tablet PC Edition Service Pack 2:n tai 3:n kanssa (32- ja 64-bittinen). Tai Windows Server 2003 (Service Pack 2:n kanssa 64-bittisessä järjestelmässä). Tai Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate tai Enterprise Service Pack 1:n kanssa tai ilman sitä (32- ja 64-bittinen).
  • Internet Explorer 6 tai uudempi vaaditaan.
  • 256 Mt RAM-muistia (512 Mt on suositeltu määrä)
  • 2,13 Gt kiintolevytilaa

Huomautus: Asennusohjelma luo asennuksen aikana väliaikaisia tiedostoja, joten asennuksen aikana tarvittava tila on mainittua arvoa suurempi.
  • Näytön tarkkuus 1 024 x 768
  • DVD-ROM-asema

Acrobat 9 Pro Extended

• Vähintään 1,3 GHz:n suoritin
  • Microsoft Windows XP Home, Professional tai Tablet PC Edition Service Pack 2:n tai 3:n kanssa (32- ja 64-bittinen). Tai Windows Server 2003 (Service Pack 2:n kanssa 64-bittisessä järjestelmässä). Tai Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate tai Enterprise Service Pack 1:n kanssa tai ilman sitä (32- ja 64-bittinen).
  • Internet Explorer 6 tai uudempi vaaditaan.
  • 512 Mt RAM-muistia
  • 2,35 Gt vapaata kiintolevytilaa
  • Näytön tarkkuus 1 024 x 768
  • DVD-ROM-asema

Tuetut UNIX-alustat Adobe 3D Capture Utilitylle (valinnainen)

• Sun Solaris 2.8: UltraSPARC-suoritin
  • IBM AIX 5.2: POWER4- tai PowerPC 604 -suoritin
  • SGI IRIX 6.5: RISC 5000 -suoritin
  • HP-UX 11.0: PA-RISC 2.0 -suoritin
  • UNIX Capture Utility: 200 Mt vapaata kiintolevytilaa

Asennetun RAM-muistin määrä voidaan tarkistaa valitsemalla Käynnistä > Ohjauspaneeli ja kaksoisnapsauttamalla Järjestelmä. RAM-muistin määrä on mainittu Järjestelmän ominaisuuksissa Yleiset-välilehden alemmassa puolikkaassa.

Vapaan kiintolevytilan määrä voidaan tarkistaa avaamalla Windowsin resurssienhallinta ja valitsemalla se levy, johon Acrobat halutaan asentaa. Vapaan levytilan määrä näkyy Resurssienhallinta-ikkunan alaosassa. (Jos vapaata levytilaa ei näy, valitse Näytä > Tilarivi ja varmista, että Tilarivi on valittuna.) Varmista, että Windows-levyllä on vapaata levytilaa vähintään 10 prosenttia, vaikka Acrobat asennettaisiin eri levylle tai eri osioon.

Vapaata kiintolevytilaa voidaan lisätä etsimällä kaikki *.tmp-tiedostot tietokoneesta ja poistamalla ne. Lisätietoja on Windowsin ohjeessa.

2. Tarkista DVD-levy ja DVD-asema. (vain Acrobat)

Pöly tai lika DVD-levyssä voi häiritä asennusta ja estää DVD-asemaa tunnistamasta levyä. Tutki, onko Acrobatin DVD-levyssä likaa, pölyä tai sormenjälkiä. Pyyhi varovasti levyn pohjaa keskeltä ulospäin pehmeällä, nukkaamattomalla kankaalla.

Varmista, että DVD-asema pystyy lukemaan muita DVD-levyjä. Ellei se pysty, tarkista onko DVD-kärryssä tai -alustassa likaa ja puhdista se nukkaamattomalla liinalla. Ellei asema pysty edelleenkään lukemaan muita DVD-levyjä, ota yhteyttä DVD-aseman tai tietokoneen valmistajaan.

3. Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojana ja asenna Acrobat.

Kirjaudu paikalliseen koneeseen järjestelmänvalvojan tunnuksella ja asenna Acrobat.

4. Luo uusi (järjestelmänvalvojan) käyttäjätili ja asenna Acrobat sen jälkeen.

Käyttäjätili voi olla vioittunut tai siinä voi olla suojausasetuksia, jotka estävät asennusohjelmaa toimimasta oikein. Nämä ongelmat voidaan kiertää asentamalla Acrobat uudella käyttäjätunnuksella. Ohjeet käyttäjätilin luomiseen on Windowsin ohjeessa.

5. Asenna Acrobat kiintolevyltä CD-levyn sijaan.

Laiteohjaimiin liittyvät ristiriidat voivat estää Acrobatia asentumasta suoraan CD-levyltä. Asenna Acrobat kiintolevylle kopioiduista asennustiedostoista ristiriitojen välttämiseksi.

1. Aseta Acrobat-levy DVD-asemaan.
  2. Kopioi Acrobat-kansio Acrobat-levyltä työpöydälle.
  3. Suorita Acrobat-asennusohjelma työpöydän Acrobat-kansiosta, ja suorita asennus loppuun näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

6. Asenna Acrobat yksinkertaistetussa tilassa. (Windows XP ja Windows Vista)

Windowsin kanssa automaattisesti latautuvat ohjelmistot ja palvelut (esimerkiksi virustentorjuntatyökalut) saattavat aiheuttaa ongelmia. Kokeile asentaa Acrobat uudelleen, kun Windows on yksinkertaistetussa tilassa. Ellei tämä menetelmä ratkaise ongelmaa, kokeile asentaa ja suorittaa Acrobat toisessa tietokoneessa tai toiselta kiintolevyltä.

Acrobat-asennustiedostojen kopioiminen työpöydälle:

1. Aseta ensimmäinen Acrobat-levy DVD-asemaan.
  2. Luo työpöydälle Acrobatin asennus -niminen kansio.
  3. Valitse Käynnistä ja sen jälkeen Tietokone.
  4. Napsauta DVD-asemaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Selaa.
  5. Kopioi Acrobat-kansio DVD-levyltä työpöydälle luotuun kansioon.

Käynnistä joko Windows XP tai Windows Vista yksinkertaistetussa tilassa:

1. Valitse Käynnistä, kirjoita msconfig Etsi-ruutuun ja paina Enter.
  2. Napsauta Käynnistys-välilehdellä Poista kaikki käytöstä.
  3. Valitse Piilota kaikki Microsoft-palvelut Palvelut-välilehdeltä ja napsauta sitten OK.
  4. Valitse Järjestelmän määritykset -valintaikkunasta OK ja sitten Käynnistä uudelleen.
  5. Käynnistä Acrobatin setup.exe-asennusohjelma Acrobat-kansiosta ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

Ota uudelleen käyttöön käynnistyskohteet ja -palvelut:

1. Valitse Käynnistä, kirjoita msconfig Etsi-ruutuun ja paina Enter.
  2. Valitse Yleiset-välilehdeltä Tavallinen käynnistys, napsauta OK ja uudelleenkäynnistä tietokone.

Keskitason vianmääritys

Jos tehtävät edellisessä osassa eivät ratkaise ongelmaa, yritä seuraavia keskitason vianmääritystehtäviä.

Huomautus: Kun nämä vaiheet suoritetaan, kiintolevyltä vapautuu tilaa ja mahdolliset sellaiset vioittuneet (sekä pysyvät että väliaikaiset) tiedostot poistetaan, jotka asennusohjelman pitäisi korvata, mutta joita se ei pysty korvaamaan. Tavallisesti asennusohjelma poistaa väliaikaistiedostot sen jälkeen, kun asennus on valmis. Jos ongelmia ilmenee, väliaikaistiedostoja ei poisteta. Asennusohjelma saattaa tuottaa virheen, kun Acrobatia yritetään seuraavan kerran asentaa.

1. Sulje kaikki ohjelmat.
  2. Poista Acrobatin asennus.
  3. Etsi kaikki .tmp-tiedostot tietokoneesta ja poista ne.
  4. Poista seuraavat kohteet (jos on) Documents and Settings/[käyttäjäprofiili]/Local Settings/Temp-kansiosta:
  • Kansiot: _istmp[x].dir
  • Tiedostot:

_ins[x]._mp

_inst32i.ex_

_inz[x]._mp

_isdel.exe

_istmp[x].dir

_setup.dll

_setup.lib

_wutl[x].dll

~ins[x].~mp

jossa "[x]" on mikä tahansa luku

7. Asenna Acrobat toiselle kiintolevylle.

Kiintolevyongelmat saattavat estää Acrobatia asentumasta oikein. Kun Acrobat asennetaan toiselle kiintolevylle, voidaan varmistaa, estääkö alkuperäinen kiintolevy asennuksen.

8. Korjaa ja eheytä kiintolevyt ja asenna sitten Acrobat.

Asennusongelmia voi esiintyä, jos kiintolevyillä on vioittuneita sektoreita tai pirstoutuneita tiedostoja. Korjaa ja eheytä kiintolevyt käyttämällä virheiden tarkistustyökalua ja Windowsin mukana toimitettua Levyn eheytys -työkalua. Voit myös käyttää muun valmistajan levytyökalua (esimerkiksi Symantec Norton Utilities). Käytä näitä työkaluja kuhunkin kiintolevyyn tai osioon. Ohjeita on Windowsin ohjeessa tai työkalun mukana toimitetussa dokumentaatiossa.

Kun kiintolevyt on korjattu ja eheytetty, asenna Acrobat yksinkertaistetussa tilassa. (Katso ohjeet Perusvianmääritys-osion kohdasta 6.)

Huomautus: Varmista, että levytyökalu korjaa kaikki havaitsemansa virheet. Jos virheitä sisältävä levy eheytetään, tietoja saatetaan menettää. Jos työkalu havaitsee virheitä, joita se ei voi korjata, pyydä ohjeita tietokoneen valmistajalta.

9. Tarkista, onko järjestelmässä viruksia.

Järjestelmävirukset saattavat aiheuttaa epävakaata toimintaa ja estää Acrobatia asentumasta. Tarkista järjestelmä virusten varalta ajantasaisen virustentorjuntaohjelmiston avulla (esimerkiksi McAfee VirusScan). Varmista, että käytössä olevassa virustentorjuntaohjelmistossa on uusimmat virusmääritykset. Vaikkakin virustartunnat ovat harvinaisia, ne voivat aiheuttaa outoa järjestelmän toimintaa, mukaan lukien järjestelmävirheitä. Virustentorjuntaohjelmiston säännöllinen suorittaminen estää viruksia vahingoittamasta tietokoneessa olevia ohjelmia. Katso ohjeet virustentorjuntaohjelmiston dokumentaatiosta.

10. Asenna Acrobat-komponentit mukautetusti.

Yksittäinen komponentti saattaa aiheuttaa sen, että Acrobat asentuu väärin. Asentamalla komponentit erikseen voidaan rajata se komponentti, joka aiheuttaa ongelman.

Acrobat-komponenttien mukautettu asennus:

1. Käynnistä Acrobat-asennusohjelma.
  2. Napsauta Seuraava-painiketta Adobe Acrobat 9 Setup -valintaikkunassa.
  3. Noudata näyttöön tulevia ohjeita, niin pääset lukemaan johdannon, valitsemaan kielen ja hyväksymään käyttöoikeussopimuksen.
  4. Kirjoita nimi, organisaatio (valinnainen) ja ohjelman sarjanumero. Napsauta Seuraava-painiketta.
  5. Napsauta Seuraava-painiketta PDFMaker Installation And Integration Information -valintaikkunassa.
  6. Valitse mukautettu asennus ja valitse sitten Seuraava.
  7. Napsauta Seuraava-painiketta Caching The Installer -valintaikkunassa.
  8. Poista valinta kaikista komponenteista, jotta Acrobatin ydinominaisuudet voidaan asentaa, ja valitse sitten Seuraava.
  9. Kun kaikki ydinominaisuudet on asennettu, käynnistä Acrobat-asennusohjelma ja valitse Muokkaa. Valitse sitten haluttu komponentti.
  10. Aloita komponenttien asennus valitsemalla Päivitä ja valitse sitten Valmis lopettaaksesi asennuksen.
  11. Asenna kukin jäljellä oleva komponentti toistamalla kohdat 9–11.

Tarkka vianmääritys

Elleivät aiemman osion toimenpiteet ratkaise ongelmaa, laitteisto voi olla ristiriidassa Acrobatin kanssa. Kokeile asentaa Acrobat eri tietokoneeseen sen määrittämiseksi, koskeeko ongelma ainoastaan yhtä tietokonetta. Jos ongelma koskee ainoastaan yhtä tietokonetta, ota yhteyttä tietokoneen valmistajaan. Jos ongelma esiintyy useissa tietokoneissa, ota yhteyttä Adoben tekniseen tukeen uuden DVD-levyn saamiseksi.

Tarvitsetko vielä apua?

1. Tutustu foorumeihin.

Selvitä, onko muilla käyttäjillä samankaltaisia lataus- ja asennusongelmia käymällä käyttäjäfoorumeilla osoitteessa http://www.adobe.com/support/forums/main.html tai Deployment & Installation -foorumeilla AcrobatUsers.com-sivustossa. Kerro ongelmastasi foorumilla, niin voit saada apua muilta käyttäjiltä. Kun kirjoitat foorumeille, kerro mitä käyttöjärjestelmää ja tuotteen versiota käytät.

2. Ota yhteys Adoben tekniseen tukeen

Voit keskustella asiakaspalveluasiantuntijan kanssa, jos ylhäällä oikealla näkyy Chat Now -painike. Voit myös kokeilla muita tukiresurssejamme. Pidä sarjanumero lähettyvillä. Ellei sarjanumeroa löydy, katso artikkeli Tuotteen sarjanumeron löytäminen (tn_15290).