Problemen met Opslaan als PDF-opties

Wanneer u InDesign of Illustrator op Mac OS 10.6 en later gebruikt, wordt de Adobe PDF-printer niet weergegeven in de lijst met beschikbare printers. Of, wanneer de printer wel beschikbaar is, maakt deze geen PDF zoals verwacht. Wanneer u Opslaan als Adobe PDF kiest in het dialoogvenster Afdrukken, wordt er een fout weergegeven zoals:

"De optie Opslaan als PDF in het dialoogvenster Printer wordt niet ondersteund."

Oplossing: druk het bestand af als een PostScript-bestand en converteer het vervolgens naar een PDF

Opmerking: als u het Acrobat PPD-bestand wilt gebruiken met deze methode, volgt u eerst de instructies in Adobe Acrobat PPD-bestand installeren.

1. Kies Bestand > Afdrukken.
  2. Klik op Afdrukinstellingen.
  3. Kies PostScript-bestand in de printerlijst.
  4. Klik op OK.
  5. Configureer de andere instellingen naar wens.
  6. Klik op Afdrukken.
  7. Wanneer u wordt gevraagd om een locatie te kiezen om uw PostScript-bestand op te slaan, slaat u het op een locatie op die u later makkelijk kunt terugvinden.
  8. Open het PostScript-bestand met Adobe Acrobat Distiller of de Apple-toepassing voor het weergeven van voorbeelden om het bestand naar PDF te converteren.

Adobe Acrobat PPD-bestand installeren

Volg deze stappen als u het Acrobat 9 PPD-bestand wilt weergeven in het pop-upmenu PPD. Het Acrobat 9 PPD-bestand ondersteunt aangepaste paginaformaten, die vaak nodig zijn wanneer u deze workflow gebruikt met de functie Boekjes afdrukken in InDesign.

InDesign

In dit geval wordt InDesign CS5 als voorbeeld gebruikt. Voor andere versies vervangt u het versienummer in de mappaden.

1. Sluit InDesign af.
  2. Navigeer naar /Applications/Adobe Indesign CS5/Presets/.
  3. Maak in de map met voorinstellingen een map met de naam PPDs (de mapnaam is hoofdlettergevoelig).

4. Control-klik op de volgende link en kies Link opslaan als om het Acrobat 9 PPD-bestand te downloaden:
    Acrobat 9 PPD

5. Sla een kopie van het gedownloade PPD-bestand op in de map die u hebt gemaakt in stap 3.

Aanvullende informatie

De meeste toepassingen kunnen gebruikmaken van de nieuwe functie Adobe PDF maken in het PDF-menu in het dialoogvenster Afdrukken op Mac OS. InDesign en Illustrator ondersteunen deze functie echter niet altijd, afhankelijk van de versie die u gebruikt. In dit geval drukt u een PostScript-bestand af en gebruikt u Distiller of Apple Preview om het bestand naar PDF te converteren.

Zie Kan geen pdf's afdrukken | Mac OS X 10.6 en later voor meer informatie over ondersteuning voor Adobe PDF-printer op Mac OS 10.6.