U kunt uw werk herstellen als Illustrator crasht en u vergeten bent uw werk op te slaan. Illustrator kan de oorzaak van een crash bepalen, voorkomen dat een problematisch item wordt geladen in Illustrator, en een lijst weergeven van items die problemen veroorzaken zodat u die problemen kunt oplossen. U kunt ook bepalen hoe vaak de gegevens worden hersteld en waar uw herstelde gegevens worden opgeslagen.

Voorkeuren voor gegevensherstel instellen

Stel de volgende voorkeuren in (Voorkeuren > Bestandsbeheer en Klembord > gedeelte Gegevensherstel):

• Herstelinformatie automatisch opslaan om de. Schakel het selectievakje in om gegevensherstel in te schakelen.
  • Interval. Selecteer de gewenste duur in de vervolgkeuzelijst Interval. Illustrator slaat een back-up van uw werk op met deze frequentie in minuten.

Tip: Als u een te kort interval instelt, wordt uw workflow wellicht onderbroken, vooral als u aan zeer grote of complexe bestanden werkt. Het instellen van een interval dat te lang is, vergroot de kans op gegevensverlies in het geval van een crash. Stel een waarde in die het beste bij uw werkwijze past.

• Map / Kiezen. Kies de locatie waar Illustrator de back-upbestanden opslaat.
  • Gegevensherstel uitschakelen voor complexe documenten. Wanneer gegevensherstel is ingeschakeld, kan Illustrator pauzeren bij het maken van back-ups van grote of complexe bestanden. Als dit uw workflow vertraagt of onderbreekt, schakelt u het selectievakje voor gegevensherstel uit.

Als Illustrator tijdens gegevensherstel crasht, wordt gegevensherstel automatisch uitgeschakeld. Gegevensherstel opnieuw inschakelen in het deelvenster Voorkeuren (Ctrl/Cmd + K).

Stel de volgende voorkeuren in (Voorkeuren > Bestandsbeheer en Klembord > gedeelte Gegevensherstel):

• Herstelinformatie automatisch opslaan om de. Schakel het selectievakje in om gegevensherstel in te schakelen.
  • Interval. Selecteer de gewenste duur in de vervolgkeuzelijst Interval. Illustrator slaat een back-up van uw werk op met deze frequentie in minuten.

Tip: Als u een te kort interval instelt, wordt uw workflow wellicht onderbroken, vooral als u aan zeer grote of complexe bestanden werkt. Het instellen van een interval dat te lang is, vergroot de kans op gegevensverlies in het geval van een crash. Stel een waarde in die het beste bij uw werkwijze past.

• Map / Kiezen. Kies de locatie waar Illustrator de back-upbestanden opslaat.
  • Gegevensherstel uitschakelen voor complexe documenten. Wanneer gegevensherstel is ingeschakeld, kan Illustrator pauzeren bij het maken van back-ups van grote of complexe bestanden. Als dit uw workflow vertraagt of onderbreekt, schakelt u het selectievakje voor gegevensherstel uit.

Als Illustrator tijdens gegevensherstel crasht, wordt gegevensherstel automatisch uitgeschakeld. Gegevensherstel opnieuw inschakelen in het deelvenster Voorkeuren (Ctrl/Cmd + K).

Voorkeuren voor bestandsbeheer
Voorkeuren voor gegevensherstel

Raadpleeg voor een zelfstudievideo Bestanden herstellen in Illustrator.