Finn ut hvordan du laster ned, installerer og starter prøveversjoner av Creative Cloud-applikasjoner.

Laste ned din første prøveversjon av en applikasjon

Velkommen til Creative Cloud! Hvis du vil komme i gang, laster du ned din første prøveversjonen av applikasjonen fra Adobes webområde.

Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, som du skal bruke til å behandle fremtidige applikasjonsnedlastinger, installeres samtidig. Prøveversjonen starter den dagen applikasjonen installeres.

1. Gå til katalogen over Creative Cloud-applikasjoner. Finn en applikasjon du vil laste ned, for eksempel Photoshop, og klikk på Last ned prøveversjon.

Klikk på Last ned prøveversjon

Merk:

Hvis du vil sikre en vellykket nedlasting, følger du disse forslagene før du laster ned en prøveversjonen av applikasjonen:

• Kontroller at du har administrasjonsrettigheter for kontoen du bruker (Windows | Mac OS).
    • Bruk den nyeste versjonen av Internet Explorer (Windows), Firefox (Windows eller Mac OS), Chrome (Windows eller Mac OS) eller Safari (Mac OS).
    • Deaktiver popup-blokkeringer i nettleseren. Se hjelpen for nettleseren for hvordan du går frem.
    • Deaktiver brannmur- og tredjepartsprogramvare hvis de kommer i konflikt med nedlastingen (Windows | Mac OS).

Merk:

Hvis du har et betalt abonnement på Creative Cloud, kan du se Instruksjoner for nedlasting og installasjon av Creative Cloud.
    Har du ikke noe Creative Cloud-medlemskap eller noen prøveversjon ennå? Se Komme i gang med Creative Cloud.

2. Det vises et vindu med noen spørsmål om hvordan du skal bruke prøveversjonen. Følg instruksjonene på skjermen, og klikk på Logg på.

Hvis du ikke har en Adobe ID, klikker du på Registrer deg for en Adobe ID og følger instruksjonene for å opprette en Adobe ID.

Spørsmål om bruk av prøveversjon

Merk:

Hvis du vil ha mer informasjon om Adobe ID, kan du se Adobe ID, pålogging og hjelp for konto.

3. Nedlastingen av applikasjonen starter. Samtidig vises Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, og det tar seg av resten av installasjonen. Kontroller fremdriften for nedlastingen på statuslinjen ved siden av navnet på applikasjonen.

Merk:

Det kan ta litt tid å laste ned applikasjonen. Det avhenger av nettverkshastigheten.

4. Applikasjonen installeres og startes automatisk. Prøveversjonen din startes også samtidig.

Du kan også starte den nye applikasjonen på samme måte som du starter en applikasjon på datamaskinen. Den nye applikasjonen installeres på samme sted som applikasjonene vanligvis installeres, for eksempel i mappen Programfiler (Windows) eller i mappen Programmer (Mac OS).

Merk:

Har du problemer med den første nedlastingen? Se Feilsøke nedlastings- og installasjonsproblemer med Creative Cloud.

Merk:

Når du installerer en ny Creative Cloud-applikasjon, fjernes som standard tidligere versjoner av applikasjonen på datamaskinen. Hvis du vil beholde tidligere versjoner installert, klikker du på Avanserte alternativer og fjerner merket for Fjern gamle versjoner i bekreftelsesdialogboksen.

Du kan velge å ha flere versjoner av den samme applikasjonen som kjører på datamaskinen samtidig, med unntak av Adobe Acrobat. En Acrobat XI- eller Acrobat DC-installasjon avinstallerer tidligere versjoner av Adobe Acrobat.

5. Hvis du vil konvertere prøveversjonen til et fullstendig medlemskap, kan du se Gjøre om en prøveversjon til et betalt Creative Cloud-medlemskap.

Kjøp nå-knappen vises ved siden av produktnavnet i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Hvis du vil kjøpe et Creative Cloud-medlemskap, klikker du på Kjøp nå og følger instruksjonene på skjermen.

Laste ned prøveversjoner av flere applikasjoner

Når du har lastet ned den første applikasjonen, kan du bruke Creative Cloud-skrivebordsprogrammet til enkelt å bla gjennom, installere, starte og administrere Creative Cloud-applikasjoner eller -tjenester.

1. Klikk på Creative Cloud-ikonet  på oppgavelinjen (Windows) eller på Apple-menylinjen (Mac OS) for å åpne Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Hvis den ikke allerede er valgt, klikker du på kategorien for applikasjoner øverst i vinduet.

Den installerte prøveversjonen av applikasjonen vises, og det gjør også en liste over andre applikasjoner du kan bla gjennom og prøve.

Merk:

Hvis du ikke ser Creative Cloud-ikonet, må du kanskje avslutte Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Slik starter du på nytt:

• Windows: Velg Start > Programmer > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: Velg Gå > Programmer > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Merk:

Hvis du vil laste ned Creative Cloud-skrivebordsprogrammet manuelt, går du til siden Creative Cloud-skrivebordsprogram.

2. Rull ned til PRØVEVERSJONER AV APPLIKASJONER under Alle applikasjoner, og finn applikasjonen du vil installere.

Prøveversjoner av applikasjoner
  3. Klikk på Prøv.

Nedlastingen av applikasjonen starter. Kontroller fremdriften for nedlastingen på statuslinjen ved siden av navnet på applikasjonen.

Merk:

Det kan ta litt tid å laste ned applikasjonen. Det avhenger av nettverkshastigheten.

4. Hvis du vil starte den nye applikasjonen, klikker du på knappen Start prøveversjon i panelet for applikasjoner.

Du kan også starte den nye applikasjonen på samme måte som du starter en applikasjon på datamaskinen. Den nye applikasjonen installeres på samme sted som applikasjonene vanligvis installeres, for eksempel i mappen Programfiler (Windows) eller i mappen Programmer (Mac OS).

Klikk på Start prøveversjon

Merk:

Når du installerer en ny Creative Cloud-applikasjon, fjernes som standard tidligere versjoner av applikasjonen på datamaskinen. Hvis du vil beholde tidligere versjoner installert, klikker du på Avanserte alternativer og fjerner merket for Fjern gamle versjoner i bekreftelsesdialogboksen.

Du kan velge å ha flere versjoner av den samme applikasjonen som kjører på datamaskinen samtidig, med unntak av Adobe Acrobat. En Adobe Acrobat XI- eller Acrobat DC-installasjon avinstallerer tidligere versjoner av Adobe Acrobat.

5. Hvis du vil konvertere prøveversjonen til et fullstendig medlemskap, kan du se Gjøre om en prøveversjon til et betalt Creative Cloud-medlemskap.

Kjøp nå-knappen vises ved siden av produktnavnet i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Hvis du vil kjøpe et Creative Cloud-medlemskap, klikker du på Kjøp nå og følger instruksjonene på skjermen.

Klikk på Kjøp nå