Med sideskalering kan du formindske og forstørre sider, når de udskrives. Du kan:

Skalere automatisk til papirstørrelsen

Acrobat kan tilpasse siderne i en PDF-fil til den valgte papirstørrelse.

1. Vælg Filer > Udskriv.

2. Vælg en af følgende indstillinger i popup-menuen Sideskalering:
    Tilpas til udskriftsområde Skalerer små sider op og store sider ned, så de passer til papiret.
    Formindsk til udskriftsområde Tilpasser kun store sider til papiret og udskriver små sider som de er.

Vælg indstillinger i pop op-menuen Sideskalering
  3. Klik på OK eller Udskriv.

Tip: (Kun Acrobat, ikke Adobe Reader) Du kan konfigurere en PDF-fil, så der som standard anvendes bestemte skalerings- eller udskriftsindstillinger. Vælg Filer > Egenskaber, og klik på fanen Avanceret. Vælg indstillinger for Udskriv dialogforudindstillinger. Standardindstillingen i popup-menuen Sideskalering er Formindsk til udskriftsområde. Gem filen for at anvende de nye standardindstillinger. Se Udskriv dialogforudindstillinger i Acrobat Hjælp for at få flere oplysninger.

Skalere manuelt efter procent

Ikke tilgængelig i Adobe Reader 9: Skaler ved hjælp af de forudindstillede skaleringsindstillinger i Adobe Reader 9 eller ældre.

Du kan forstørre eller formindske et PDF-dokument med en nøjagtig procent.

1. Vælg Filer > Udskriv.

2. Vælg Inddel alle sider i popup-menuen Sideskalering for at få vist indstillingen Fliseinddelt skalering.
    Bemærk: Hvis inddelingsindstillingen ikke findes i menuen, skal du kontrollere, at følgende indstillinger ikke er valgt i dialogboksen Avanceret udskrivning: Udskriv som billede eller, kun for Acrobat, Separationer eller In-RIP-separationer.

3. Skriv det antal procent, du vil forstørre eller formindske PDF-dokumentet med, under Fliseinddelt skalering. Klik på en anden indstilling for at opdatere eksemplet til højre.

Indstillinger for Fliseinddelt skalering

4. Klik på OK eller Udskriv.