Als u een Acrobat-abonnement hebt aangeschaft of u een Creative Cloud-lid bent, volgt u de onderstaande instructies om Acrobat te downloaden en installeren.

Acrobat Pro DC/Standard DC downloaden en installeren

Acrobat DC-abonnees

Als u Acrobat Pro DC of Standard DC als abonnement hebt aangeschaft, volgt u de instructies hieronder voor uw besturingssysteem.

Op Windows downloaden en installeren

1. Ga naar https://cloud.acrobat.com/acrobat en meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

Meld u aan bij Adobe Document Cloud
  2. Nadat u zich hebt aangemeld, verschijnt de downloadpagina van Adobe Acrobat Pro/Standard. Klik op Nu downloaden.

Pagina Acrobat DC downloaden

Opmerking:

Er is een binair installatiebestand gedownload. Dit is niet een volledig installatieprogramma. Wanneer u het bestand uitvoert, start de eigenlijke download en installatie.

3. Afhankelijk van de browser die u gebruikt, volgt u de onderstaande instructies:

Internet Explorer

U ziet onder aan het venster een vraag of u het bestand wilt Opslaan of Uitvoeren. Klik op Uitvoeren en ga naar de volgende stap.

Internet Explorer: u wordt gevraagd of u het installatieprogramma wilt opslaan of uitvoeren.

Firefox

a. U ziet een vraag om een bestand te downloaden. Klik op Bestand opslaan.

Vraag om bestand op te slaan in Firefox

b. U kunt het gedownloade EXE-bestand zien door op het pictogram Alle downloads tonenin de rechterbovenhoek van het venster te klikken. Dubbelklik op het EXE-bestand en ga naar de volgende stap.

Gedownloade bestanden in Firefox

Opmerking:

Druk op Ctrl + J om het Firefox-dialoogvenster Bibliotheek te openen. U vindt het gedownloade EXE-bestand onder Downloads. De bestandsnaam begint met 'acrobatproDC'.

Google Chrome

U kunt het gedownloade EXE-bestand in de linkerbenedenhoek van het browservenster zien. Dubbelklik op het EXE-bestand en ga naar de volgende stap.

Chrome: een gedownload bestand wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van het venster.

Opmerking:

Als u het bestand niet kunt vinden, moet u Windows Verkenner openen en vervolgens de map Downloadsselecteren in het linkernavigatievenster. Dubbelklik op het gedownloade installatiebestand.

Map Downloads in Windows
  4. De prompt voor Gebruikersaccountbeheer verschijnt. Klik op Ja.

UAC-vraag in Windows

Het installatieprogramma start de download en installatie van Acrobat.

5. Wanneer de installatie is voltooid, klikt u op Acrobat starten.

De installatie is voltooid

Mogelijk wordt u gevraagd om u aan te melden. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord.

Opmerking:

Als u een waarschuwing krijgt met de melding dat uw Acrobat-abonnement niet kan worden gevalideerd, klikt u op de knop Doorgaan in Proefmodus.

Op Mac OS downloaden en installeren

Opmerking:

Acrobat Standard DC is alleen beschikbaar voor Windows en niet voor Mac OS.

1. Ga naar https://cloud.acrobat.com/acrobat en meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

Meld u aan bij Adobe Document Cloud
  2. Nadat u zich hebt aangemeld, verschijnt de downloadpagina van Adobe Acrobat Pro. Klik op Nu downloaden.

Klik op Nu downloaden

Opmerking:

Er wordt een DMG-bestand gedownload. Dit is niet een volledig installatieprogramma. Wanneer u het bestand uitvoert, start de eigenlijke download en installatie.

3. Afhankelijk van de browser die u gebruikt, volgt u de onderstaande instructies:

Safari

U kunt het gedownloade DMG-bestand zien door op het pictogram Downloads weergeven in de rechterbovenhoek van het venster te klikken. Dubbelklik op het DMG-bestand en ga naar de volgende stap.

Safari: als u het gedownloade bestand wilt zien, klikt u op het pictogram voor downloadweergave in de rechterbovenhoek van het venster.

Firefox

a. U ziet een vraag om een bestand te downloaden. Klik op Bestand opslaan.

Klik op Bestand opslaan

b. U kunt het gedownloade DMG-bestand zien door op het pictogram Alle downloads tonente klikken in de rechterbovenhoek van het venster. Dubbelklik op het DMG-bestand en ga naar de volgende stap.

Klik op Alle downloads weergeven

Google Chrome

U kunt het gedownloade DMG-bestand in de linkerbenedenhoek van het browservenster zien. Dubbelklik op het DMG-bestand en ga naar de volgende stap.

Dubbelklik op het DMG-bestand

Opmerking:

Als u het gedownloade bestand niet kunt vinden, moet u de Finder openen en vervolgens de mapDownloads selecteren in het linkernavigatievenster. Dubbelklik op het gedownloade DMG-bestand.

Kies Downloads in de Finder
  4. Nadat het DMG-bestand is gekoppeld, wordt het installatiescherm van Adobe Acrobat weergegeven. Dubbelklik op het pictogram van het installatieprogramma om de installatie te starten.

Dubbelklik op het pictogram van het installatieprogramma

In Mac OS wordt mogelijk een waarschuwing weergegeven, zoals hieronder afgebeeld. Klik op Openen.

Een waarschuwing over een gedownload bestand openen

Opmerking:

Mac OS kan vragen om u aan te melden. Meld u aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord van Mac.

Aanmelden

Het installatieprogramma start de download en installatie van Acrobat.

5. Wanneer de installatie is voltooid, klikt u op Acrobat starten.

De installatie is voltooid

Mogelijk wordt u gevraagd om u aan te melden. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord.

Opmerking:

Als u een waarschuwing krijgt met de melding dat uw Acrobat-abonnement niet kan worden gevalideerd, klikt u op de knop Doorgaan in Proefmodus. Wanneer u Acrobat de volgende keer start en zich aanmeldt, is het validatieprobleem opgelost.

Creative Cloud-leden

Creative Cloud-lidmaatschap voor individuen

U kunt Acrobat Pro DC downloaden en installeren via de Creative Cloud-website of de Creative Cloud-desktopapp. Zie Creative Cloud-apps downloaden en installeren.

Creative Cloud voor teams

• Zelf implementeren: als IT-beheerder kunt u zich aanmelden op de beheerconsole van Creative Cloud en de eenvoudige instructies volgen om aan de slag te gaan. U installeert niet voor uw team. Zodra teamleden de uitnodiging hebben geaccepteerd, moeten ze zich aanmelden bij Creative Cloud om toepassingen te downloaden en installeren. Voor instructies kunt u teamleden verwijzen naar Creative Cloud-apps downloaden en installeren.
  • Beheerde implementatie: gebruik Creative Cloud Packager voor beheerde implementaties. Zie Creative Cloud Help / Packager.
  • Implementatie van Enkele app: als u Acrobat wilt implementeren als Adobe Creative Cloud voor teams - Enkele app, gaat u naarAcrobat implementeren | Creative Cloud voor teams - Enkele app. (Het artikel is van toepassing op Acrobat Pro en Acrobat Standard.)

Creative Cloud voor ondernemingen

Als u Creative Cloud-toepassingen, -opslag en -services voor uw hele bedrijf wilt plannen, implementeren en beheren, gaat u naar Help en ondersteuning voor ondernemingen.