Finn ut hvordan du laster ned og installerer Creative Cloud-applikasjoner. Du kan enkelt finne og installere flere versjoner av applikasjonene.

Laste ned din første applikasjon

Velkommen til Creative Cloud! For å komme i gang laster du ned den første applikasjonen fra nettstedet til Adobe. Adobe Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, som du skal bruke til å behandle fremtidige applikasjonsnedlastinger, blir installert samtidig.

1. Gå til katalogen over Creative Cloud-applikasjoner og finn en applikasjon du vil laste ned, for eksempel Photoshop.

Katalogen over Creative Cloud-applikasjoner
  2. Klikk på Last ned for å installere applikasjonen du vil ha. Nedlastingen av applikasjonen starter.

Merk:

Klikk på Last ned prøveversjon hvis du ikke er logget på Adobe-kontoen din, eller hvis du ikke har et aktivt abonnement.

3. Dobbeltklikk på den nedlastede filen for å starte installasjonsprogrammet. Navnet på den nedlastede filen er <produktnavn>_installer.dmg på Mac og <produktnavn>_set-up.exe på Windows. Hvis du for eksempel har lastet ned Photoshop, vil navnet på filen være (Mac) photoshop_installer.dmg eller (Win) photoshop_set-up.exe.

4. Logg på med Adobe ID og passord, eller med konto for sosiale medier (Facebook eller Google). Klikk på Registrer deg for å opprette en Adobe ID hvis du ikke allerede har en.

Logg på Adobe ID
    Logge på

5. Fyll ut det lille skjemaet som vises på skjermen, og klikk på Fortsett.

Skjema
  6. Klikk på Start installeringen for å installere applikasjonen.

start-installing
  7. Installasjonen av applikasjonen starter. Du kan se anslått gjenværende tid for å fullføre installasjonen til venstre.

Installerer applikasjonen

Gratulerer! Applikasjonen er installert og startes automatisk.

installation-complete

Laste ned flere applikasjoner

Når du har lastet ned den første applikasjonen, kan du bruke Creative Cloud-skrivebordsprogrammet til enkelt å bla gjennom, installere, starte og administrere alle Creative Cloud-applikasjoner eller -tjenester.

Merk:

Hvis du vil laste ned mobilapplikasjoner på en mobil enhet, kan du gå til katalogen for mobilapplikasjoner.

1. Klikk på Creative Cloud-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller på Apple-menylinjen (Mac OS) for å åpne Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Hvis den ikke allerede er valgt, klikker du på Apps-fanen øverst i vinduet.

Creative Cloud-skrivebordsikon

Den installerte applikasjonen vises, og det gjør også en liste over andre applikasjoner du kan bla gjennom og installere.

Merk:

Hvis du ikke ser Creative Cloud-ikonet, må du kanskje avslutte applikasjonen. Slik starter du den på nytt:

• Windows: Velg Start > Programmer > Adobe Creative Cloud.
    • Mac OS: Velg Go > Applications > Adobe Creative Cloud > Adobe Creative Cloud.

Hvis du vil laste ned Creative Cloud-skrivebordsprogrammet manuelt, kan du gå til siden for Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

2. Rull nedover for å finne applikasjonen du vil installere, i delen Finn flere applikasjoner. Hvis du vil filtrere applikasjonslisten, klikker du på Filtre og versjoner.

filters-and-versions_v2
  3. Klikk på Installer.

Nedlastingen av applikasjonen starter. Kontroller nedlastingsfremdriften på statuslinjen ved siden av applikasjonens navn.

Merk:

Det kan ta litt tid å laste ned applikasjonen, avhengig av nettverkshastigheten.

4. Hvis du vil starte den nye applikasjonen, finner du applikasjonsikonet og klikker på Åpne.

Den nye applikasjonen blir installert på datamaskinen på samme sted som applikasjonene vanligvis blir installert, for eksempel i mappen Programfiler (Windows) eller i mappen Programmer (Mac OS). Du kan få tilgang til den på samme måte som du får tilgang til en hvilken som helst applikasjon på datamaskinen.

Installere tidligere versjoner av applikasjoner

Du kan laste ned tidligere versjoner av Creative Cloud-applikasjoner. Du kan ha flere versjoner av den samme applikasjonen installert på datamaskinen samtidig. Dette gjelder for de fleste applikasjonene.

1. Klikk på Creative Cloud-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller på Apple-menylinjen (Mac OS) for å åpne Creative Cloud-skrivebordsprogrammet. Hvis den ikke allerede er valgt, klikker du på Apps-fanen øverst i vinduet.

Creative Cloud-skrivebordsikon
  2. Klikk på Alle applikasjoner i delen Finn flere applikasjoner, og velg Vis tidligere versjoner.

Finne tidligere versjoner
  3. Rull nedover til applikasjonen du vil laste ned, og klikk på Installer-menyen. Velg versjonen du vil installere.

Tidligere versjoner

Merk:

Når du installerer en ny Creative Cloud-applikasjon, fjernes tidligere versjoner av applikasjonen på datamaskinen som standard. Hvis du vil beholde tidligere versjoner installert, klikker du på Avanserte alternativer og fjerner merket for Fjern gamle versjoner i bekreftelsesdialogboksen.

Tidligere produktversjoner overskriver ikke eksisterende versjoner. Du kan ha to versjoner av samme applikasjon på datamaskinen samtidig.

Se etter oppdateringer

Creative Cloud-skrivebordsprogrammet viser når oppdateringer er tilgjengelige for applikasjonene du har installert. Du kan se etter oppdateringer manuelt ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Åpne Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, og klikk på tannhjulikonet øverst i høyre hjørne.

2. Velg Se etter appoppdateringer på hurtigmenyen. Du kan også trykke på Ctrl+Alt+R (Windows) eller Kommando+Tilvalg+R (Mac OS) for å oppdatere Creative Cloud-skrivebordsprogrammet og se etter oppdateringer.

Apps-panelet oppdateres til å vise alle tilgjengelige oppdateringer.

Vanlige spørsmål