Utbedre feilkodene 42 og 72 når du installerer eller oppdaterer Creative Cloud-apper

Finn ut hva du kan gjøre hvis Creative Cloud-apper ikke kan installeres eller oppdateres, og systemet viser henholdsvis feilkodene 42 eller 72.

Problem

Creative Cloud-apper kan ikke installeres eller oppdateres ved hjelp av Creative Cloud-skrivebordsappen eller en selvbetjeningspakke.

Feilmelding

Installeringsprogrammet fikk ikke tilgang til en kritisk fil/register. Prøv å installere igjen. (Feilkode: 42) ellerr (feilkode: 72)

Miljø

Windows

Før du starter

1. Gå til C:\Brukere\[Brukernavn]\AppData\Lokal\Temp\CreativeCloud\ACC.

2. Åpne filen ACC.log og se etter følgende:  | [FEIL] | | ACC | LBS | WorkflowManager | | | 7248 | PIM-validering mislyktes: Prosessertifikatet stemte ikke overens med Adobe-sertifikatet! CANameChain:

Hvis du får denne feilen, kan du sjekke det digitale sertifikatet for filene dine.

1. Gå til C:\Programfiler (x86)\Adobe\Adobe Creative Cloud\ACC.

2. Høyreklikk på Creative Cloud.exe, og klikk på Egenskaper.

3. Gå til fanen Digitale tilkoblinger og klikk på knappen Detaljer.

4. Meldingen Denne digitale signaturen er OK  vises under  Digital signaturinformasjon. Enhver annen melding fører til at feil 42 eller 72 oppstår.

Slik utbedrer du feil 42 og 72

Installer alle tilgjengelige Windows-oppdateringer og sjekk om problemet er løst.

Hvis oppdatering av Windows ikke løser problemet, får du denne feilen fordi Windows ikke kan validere digitale sertifikater. Prøv løsningene én etter én. Fortsett til neste løsning hvis den foregående løsningen ikke fungerer.

Løsning 1: Deaktiver gruppepolicy

Følg trinnene nedenfor for å deaktivere gruppepolicyen som er ansvarlig for å forhindre sertifikatoppdateringer.

1. Søk etter gpedit.msc  i Windows Search for å åpne Redigeringsprogram for lokal gruppepolicy.

2. Gå til Policy for lokal datamaskinMaskinkonfigurasjon Windows-innstillinger Sikkerhetsinnstillinger Policyer for fellesnøkkel Valideringsinnstillinger for sertifikatbane.

3. I dialogen Egenskaper sertifikatsplan valideringsinnstillinger, går du til fanen Nettverkshenting og velg Definer disse policyinnstillingene.

4. Velg Oppdater sertifikater automatisk i Microsofts rotsertifikatprogram hvis det er fjernet.

5. Gå gjennom ACC.log og digitalt sertifikat på nytt for å sjekke om feilen fortsatt er til stede.

Hvis du ikke får feilen, kan du prøve å installere appen på nytt. Hvis du fremdeles får meldingen, fortsett til neste løsning.

Løsning 2: Installer det siste digitale sertifikatet

Last ned og ekstraher sertifikatet under og installer det i den klarerte rotsertifiseringsinstansen.

Last ned