Kan ikke installere Adobe-apper | Feil 105

Problem

Når du prøver å installere Adobe-apper, for eksempel Photoshop eller Illustrator, ser du feil 105 og installasjonen er mislykket.

Dette problemet oppstår hvis du ikke har lese-/skrivetillatelser for hdpim.db-filen eller hvis hdpim.db-filen er skadet.

Løsning 1: Gi tillatelse til Caps-mappen og hdpim.db

macOS

1. Bruk Finder for å navigere til /Library/Application Support/Adobe/caps/.

2. Kontrollklikk på Caps-mappen og velg Hent info.

3. Utvid delen for deling og tillatelser.

4. Klikk på låsikonet nederst til høyre på skjermen. Angi administratorbrukernavnet og -passordet når du blir bedt om det, og klikk OK.

5. Angi følgende tillatelser:

• system: lese og skrive
    • admin: skrivebeskyttet
    • alle: skrivebeskyttet
  6. Klikk på tannhjulikonet og velg Bruk på vedlagte elementer.

7. Lukk dialogboksen Få info.

1. Bruk Finder for å navigere til /Library/Application Support/Adobe/caps/.

2. Kontrollklikk på hdpim.db i Caps-mappen, og velg deretter Hent info.

3. Utvid delen for deling og tillatelser.

4. Klikk på låsikonet nederst til høyre på skjermen. Angi administratorbrukernavnet og -passordet når du blir bedt om det, og klikk OK.

5. Angi følgende tillatelser:

• system: lese og skrive
    • admin: skrivebeskyttet
    • alle: skrivebeskyttet
  6. Lukk dialogboksen Få info.

7. Installer Adobe-appen.

Windows

1. Naviger til C:\Programfiler (X86)\Fellesfiler\Adobe\caps\.

Merk:

Adobe er som standard skjult i Windows. Se Vis skjulte filer for å vise skjulte filer og mapper.

2. Høyreklikk på Caps-mappen og velg Egenskaper.

3. Klikk kategorien Sikkerhet og klikk deretter på Rediger for å angi tillatelser.

4. Angi følgende tillatelser:

• Administratorer: full kontroll
  5. Klikk på OK for å lukke dialogboksen Tillatelser.

6. Klikk på Avansert i dialogboksen Egenskaper.

7. Klikk på Endre tillatelser i dialogboksen Avanserte sikkerhetsinnstillinger for Caps.

8. Velg Erstatt alle tillatelsesoppføringer for underordnede objekter med arvbare tillatelsesoppføringer fra dette objektet.Klikk på OK og deretter på Ja.

9. Klikk på OK for å lukke dialogboksen Egenskaper i Caps.

1. Naviger til C:\Programfiler (X86)\Fellesfiler\Adobe\caps\.

2. Høyreklikk på hdpim.db i Caps-mappen, og velg deretter Egenskaper.

3. Klikk på fanen Sikkerhet og deretter på Rediger for å angi tillatelser.

4. Angi følgende tillatelser:

• Administratorer: full kontroll
  5. Klikk på OK for å lukke dialogboksen Tillatelser.

6. Klikk på OK for å lukke dialogboksen Egenskaper for hdpim.db.

7. Installer Adobe-appen.

Løsning 2: Reparer hdpim.db

Følg fremgangsmåten nedenfor for å løse dette problemet:

1. Last ned og installer databasenettleseren SQLite.

2. Start SQLite-nettleseren som Admin (Win) eller bruk sudo (Mac).

3. Velg Åpne database og bla til hdpim.db-filen. Filplassering:

Windows: C:\Programfiler (x86)\Fellesfiler\Adobe\caps\
    macOS:  /Library/Application Support/Adobe/caps/

Åpne hdpim.db-filen

4. Kjør følgende SQL-kommando fra fanen Utfør SQL:

PRAGMA integrity_check

5. Hvis denne kommandoen rapporterer en feil, kjører du følgende kommando:

sqlite3 hdpim.db ".dump" | sqlite3 new_hdpim.db

6. Endre navn på den opprinnelige DB-filen til orig_hdpim.db.

7. Endre navn på new_hdpim.db-filen som ble opprettet på trinn 4, til hdpim.db.

8. Installer Adobe-appen.

Løsning 3: Endre navn på hdpim.db

1. Finn frem til følgende plassering:

Windows: C:\Programfiler (x86)\Fellesfiler\Adobe\caps\
    macOS:  /Library/Application Support/Adobe/caps/

2. Endre navn fra hdpim.db til old_hdpim.db.

3. Installer Adobe-appen.

Ny bruker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet