Følgende emner dekkes
Lær å aktivere og deaktivere Adobe-programmer.
På denne siden

Aktivere en app

Aktivering kobler en app eller en tjeneste til en gyldig brukerlisens.

Aktivering, altså kobling av en app til en lisens, skjer automatisk for de fleste apper. I noen tilfeller må du aktivere appen manuelt før du kan bruke den. Finn produktet ditt for å finne ut hvordan du aktiverer det.

Creative Cloud, Acrobat DC

Med Adobe Creative Cloud, Acrobat Pro DC eller Acrobat Standard DC er det bare å logge på for å aktivere programvaren.

1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.

2. Start appen.

3. Velg Hjelp > Logg på. (Hvis dette valget er nedtonet, er du logget på allerede og trenger ikke å aktivere programvaren.)

4. Logg på med Adobe ID og passord for å aktivere produktet.

Hvis du ikke har en Adobe-ID, vil du se et alternativ om å opprette en. Følg veiledningen på skjermen.

Tips:

Du finner mer detaljerte instruksjoner om aktivering av Creative Cloud-apper og -tjenester i Logge på og logge av for å aktivere Creative Cloud-programmer.

Har du støtt på et problem? Se Feilsøke aktivering og deaktivering

Acrobat XI, X

Adobe Acrobat XI og X aktiveres automatisk så snart programvaren oppdager en Internett-tilkobling.

Hvis du må aktivere programvaren manuelt (for eksempel hvis du deaktiverte den på én datamaskin, slik at du kunne aktivere den på en annen datamaskin), følger du fremgangsmåten under Creative Suite nedenfor.

Creative Suite 6 og eldre

CS6: Logg på med Adobe ID og passord for å aktivere programvaren innen sju dager etter første gangs bruk. Følg fremgangsmåten nedenfor for å gjøre det.

CS5.5, CS5, CS4, CS3 og eldre: Aktiveringen skjer automatisk så snart programvaren oppdager en Internett-tilkobling, eller programvare ber deg om å aktivere under installering. Følg fremgangsmåten nedenfor for å aktivere programvaren manuelt.

Slik aktiverer du programvaren manuelt:
    1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.

2. Start appen.

3. Velg Hjelp > Aktiver. (Hvis alternativet er nedtonet, betyr det at du allerede har aktivert programvaren.)

4. Logg på med Adobe ID og passord for å aktivere programvaren.

Hvis du ikke har en Adobe-ID, vil du se et alternativ om å opprette en. Følg veiledningen på skjermen.

Tips:

Har du støtt på et problem? Se Feilsøke aktivering og deaktivering

Flash Player, Acrobat Reader og Shockwave Player

Du trenger ikke å aktivere disse produktene. Hvis du trenger hjelp til disse produktene, kan du gå til følgende nettsteder:

Deaktivere en app

Deaktivering kobler en app fra en gyldig brukerlisens.

Når en app er deaktivert, kan du aktivere den på nytt når som helst. Du trenger ikke å avinstallere en app fra datamaskinen for å deaktivere den. Avinstallering av en app vil ikke deaktivere lisensen.

Med én lisens for Adobe-programvare kan du installere en app på to datamaskiner – for eksempel både hjemme og på kontoret. Hvis du vil installere appen på en tredje datamaskin, må du først deaktivere én installasjon av appen. Slik gjør du det.

Creative Cloud, Acrobat DC

1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.

2. Start appen.

3. Velg Hjelp > Logg av.

4. Klikk på Logg av.

Tips:

Du finner mer detaljerte instruksjoner om aktivering av Creative Cloud-apper og -tjenester i Logge på og logge av for å aktivere Creative Cloud-programmer.

Har du støtt på et problem? Se Feilsøke aktivering og deaktivering

Acrobat XI/X, Creative Suite 6 og eldre

1. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett.

2. Start appen.

3. Velg Hjelp> Deaktiver.

4. Velg et av følgende alternativer:

• Deaktiver eller Opphev aktivering midlertidig: Disse alternativene deaktiverer programvaren, men beholder lisensinformasjonen på datamaskinen. Velg ett av disse alternativene hvis du vil deaktivere programvaren midlertidig og planlegger å aktivere den igjen på denne datamaskinen.
      • Deaktiver permanent: Dette alternativet deaktiverer programvaren og fjerner lisensinformasjonen fra datamaskinen. Hvis du vil bruke programvaren på denne datamaskinen igjen, må du legge inn serienummeret på nytt.

Tips:

Har du støtt på et problem? Se Feilsøke aktivering og deaktivering

TIlbake til toppen

Vanlige spørsmål

Hva er aktivering?

Aktivering er prosessen der Adobe godkjenner programvarelisensen for å oppdage og forhindre svindel og misbruk av Adobes produkter og tjenester. Aktivering innebærer at det ved flere anledninger sendes informasjon til Adobe, f.eks. ved nedlasting, installasjon, avinstallasjon, serialisering, oppstart og under oppdateringskontroller for Adobe-programmet. Det kan også hende at Adobe bruker denne informasjonen, enten for seg selv eller sammen med annen informasjon Adobe har, til å (i) gi deg riktige alternativer for fornying av lisensen og (ii) hjelpe oss med å forstå bruken av Adobe-programmet, slik at vi kan engasjere og ta vare på kundene våre.

Hva slags informasjon sendes til Adobe under aktivering?

Følgende typer informasjon kan bli sendt til Adobe under aktivering:

Identifikatorer (ID-er)
    • Unike ID-er (generert av Adobe) som er spesifikke for maskinen din' og for programvarelisensen du har kjøpt. Disse ID-ene kan verken brukes til å finne maskinen din eller til å identifisere deg.
    • Adobe ID-en hvis du har logget på Adobe som en del av installasjon, oppdatering eller bruk av Adobe-programvaren. Adobe ID-en identifiserer deg personlig, og kobler til all informasjon du har gitt Adobe under oppretting eller bruk av Adobe-kontoen. Hvis du eller bedriften din bruker en administrator eller en annen autorisert part til det foregående, kan det også hende at Adobe mottar denne partens Adobe ID.
    Informasjon om et installert Adobe-produkt
    • Serienummer som er tilknyttet de installerte produktlisensene
    • Produktnavn og versjonnummer; lisenstypen som ble kjøpt
    • Versjon av sluttbrukeravtalen som er tilknyttet programvaren
    • Antall ganger du har startet et Adobe-program siden forrige aktivering, for hvert program som er tilknyttet produktlisensen
    Informasjon om operativsystemet
    • Operativsystemtype og -versjon
    • Lokalt språk (dialekt og skrift) som brukes
    • Den lokale maskinens tid (inkludert tidssone)
    • Maskinens navn
    • Mac-adresse
    IP-adresse

IP-adressen nettleverandøren din har gitt deg mottas av Adobe som en del av prosessen med å sende aktiveringsdata til Adobe.