Wanneer u probeert een bestand in Illustrator CS4 of eerder te openen, wordt het volgende foutbericht weergegeven:

Kan de illustratie niet openen. De illustratie bevat een onvolledig of verstoorde objectbeschrijving. Operator die fout veroorzaakt: '%%End Setup.''

Het foutbericht geeft vervolgens de inhoud weer, die een tilde bevat gevolgd door een groter dan-teken: “~>”.

Deze fout geeft aan dat het document een of meer verkeerd gevormde binaire gegevensingangen bevat.

Oplossingen

Oplossing 1: Upgrade naar Illustrator CS5 of later.

Illustrator CS5 heeft een oplossing voor dit probleem geïmplementeerd waardoor de betreffende documenten kunnen worden geopend.

Oplossing 2: Met de inhoudherstelmodus van Illustrator verwijdert u de onjuist gevormde binaire gegevensingangen.

1. Schakel de inhoudherstelmodus in en voer herstel uit op de bestanden om ze te converteren naar een indeling die in een teksteditor kan worden bewerkt. Een volledige uitleg is beschikbaar in De modus voor inhoudsherstel inschakelen in Illustrator CS2 of later.

2. Open het herstelde exemplaar van het bestand in een editor voor tekst zonder opmaak, zoals TextEdit (Mac OS) of Kladblok (Windows). Gebruik een meer traditionele tekstverwerkingstoepassing en sla het bestand op als tekst zonder opmaak zonder toe te staan dat een verborgen TXT-extensie wordt toegevoegd.

3. Zoek naar de volgende tekenreeks:

%_/Binary: /ASCII85Decode

Deze tekenreeks wordt gevolgd door tekst met een tilde en een groter dan-teken:
    ~>

De volgende regel is als volgt:

%_; (hItem) ,

waar hItem een andere naam van een woordenlijstsleutel kan zijn.

4. Selecteer de tekst die begint met "%_/Binary" tot en met "%_; (hItem) ,"
  5. Verwijder de geselecteerde tekst.
  6. Herhaal de zoekopdracht om andere exemplaren te vinden, en herhaal eventueel het verwijderen.
  7. Sla het bestand op.
  8. Open het bestand in Illustrator, kies Bestand > Opslaan als en sla het bestand op met een nieuwe naam.
  9. Sluit het bestand.

Opmerking: Deze laatste stap moet worden uitgevoerd.

Aanvullende informatie

De afwezigheid van tekens tussen de tilde ~ en het groter dan-teken > geeft aan dat de gegevens leeg zijn. Invoegtoepassingen van derden of andere software veroorzaken 'hitem', omdat de vermelding niet van Illustrator afkomstig is. Als u een andere naam in plaats van 'hitem' vindt, meldt u dit via de onlinepagina van Adobe voor foutmelding:

http://www.adobe.com/cfusion/mmform/index.cfm?name=wishform