Inhoud

Afdrukken naar bestand vanuit Illustrator 10.0.x in Mac OS X v10.1 of hoger
Afdrukken naar bestand vanuit Illustrator CS - CS5

Gebruik de optie afdrukken naar bestand voor:

• Het aanmaken van PostScript-bestanden in Adobe Illustrator die u dan kunt versturen naar een RIP- of PostScript-printer.
  • Leid af met gebruik van Adobe Acrobat Distiller voor het aanmaken van een Adobe PDF-bestand.

Het is mogelijk om PDF-bestanden met meerdere pagina's aan te maken vanuit Illustrator CS en lager door:

1. Instellen van opties voor Paginastapeling in Documentopmaak.
  2. Afdrukken naar bestand.
  3. Afleiden van het resulterende PostScript-bestand in Acrobat Distiller.

Het is mogelijk om de optie Aanmaken PDF met Meerdere Pagina's Uit Paginategels in het dialoogvenster PDF opslaan voor het aanmaken van PDF-bestanden met meerdere pagina's direct vanuit Illustrator CS2- CS5. Het is tevens mogelijk om scheidingen naar bestand af te drukken en dan het bestand af te leiden in Acrobat Distiller, waarbij een PDF-bestand met meerdere pagina's wordt aangemaakt waarin elke pagina een andere afdrukplaat voorstelt.

De opties Pagina Stapeling in Illustrator werden niet specifiek gecreëerd voor deze werkstroom en de resultaten variëren naar gelang van de versie van Illustrator die u gebruikt en het besturingsprogramma waarin u het gebruikt.

Versies

Illustrator CS5 en lager

Afdrukken van bestand vanuit Illustrator 10.0.x in Mac OS X v10.1 of hoger

Wanneer u een bestand afdrukt met gebruik van meervoudig naast elkaar liggende pagina's, dan maakt Illustrator slechts één PostScript-bestand aan dat slechts één enkele tegel of pagina bevat. Doorgaans neemt Illustrator de laatste tegel of pagina in het Illustrator-document mee in het PostScript-bestand. Als u bijvoorbeeld een gestapeld Illustrator-bestand van zes pagina's afdrukt naar bestand, dan neemt Illustrator alleen de zesde en laatste tegel mee in het PostScript-bestand.

Bij het afdrukken naar bestand met gebruik van scheidingen maakt Illustrator slechts één PostScript-bestand aan. Bij het afleiden van dit bestand maakt Acrobat Distiller een PDF-bestand met meerdere pagina's aan. Het aantal pagina's hangt af van het aantal platen dat u hebt afgedrukt.

Afdrukken naar bestand vanuit Illustrator CS - CS5

Bij het afdrukken naar bestand met gebruik van meervoudig naast elkaar liggende pagina's of scheidingen maakt Illustrator slechts één PostScript-bestand aan. Bij het afleiden van dit bestand maakt Acrobat Distiller een PDF-bestand met meerdere pagina's aan. Het aantal pagina's hangt af van het aantal tegels in het document (voor bestanden die opgemaakt zijn met opties voor paginastapeling), of van het aantal platen dat u afdrukt (voor bestanden waarvan u scheidingen afdrukt).