Användarhandbok Avbryt

Importera foton från Photoshop Elements

1. Användarhandbok för Lightroom Classic
  2. Introduktion till Lightroom Classic
    1. Nyheter i Lightroom Classic
    2. Systemkrav för Lightroom Classic
    3. Lightroom Classic | Vanliga frågor
    4. Viktiga begrepp i Lightroom Classic
    5. Lightroom Classic självstudiekurser
    6. Sammanfattning av funktioner | Lightroom CC 2015.x-/Lightroom 6.x-versioner
  3. Lightroom och Adobe-tjänster
    1. Bibliotek i Creative Cloud
    2. Använda Adobe Stock i Creative Cloud-program
  4. Lightroom för mobila enheter, TV och webb
    1. Adobe Photoshop Lightroom för mobila enheter och Apple TV | Vanliga frågor
    2. Synkronisera Lightroom Classic med Lightroom-ekosystemet
    3. Photoshop-familjen med appar för mobila enheter
  5. Importera foton
    1. Importera foton från en kamera eller kortläsare
    2. Importera foton från en mapp på en hårddisk
    3. Importera foton automatiskt
    4. Importera foton från Photoshop Elements
    5. Importera foton från en ansluten kamera
    6. Ange importalternativ
    7. Ange importinställningar
    8. Redigerare för filnamnsmall och Textmallsredigerare
  6. Arbetsflöden
    1. Använda maskering i foton
    2. Exportera och spara dina foton i JPEG-format
    3. Exportera och lägg till vattenstämplar i dina foton
    4. Importera dina foton
    5. Grundläggande om Justeringspensel
    6. Justeringar med tonkurva
    7. Avancerade videobildspel
    8. Kontrollera vitbalans
    9. Skapa en kontaktkarta
    10. Förbättra arbetsflödet med Lightroom Classic
    11. Justeringar med Linsoskärpa
    12. Redigera och exportera i HDR
  7. Arbetsyta
    1. Grundläggande om arbetsytan
    2. Ange inställningar för att arbeta i Lightroom Classic
    3. Visa biblioteket på en annan skärm
    4. Anpassa identitetsplåtar och modulknappar
    5. Lägg till en vattenstämpel på dina foton i Lightroom Classic
    6. Färghantering
  8. Visa foton
    1. Visa foton
    2. Bläddra bland och jämföra foton
    3. Ange alternativ för biblioteksvisning
    4. Dela foton och få kommentarer och feedback
    5. Smarta förhandsvisningar
  9. Hantera kataloger och filer
    1. Vanliga frågor om Lightroom Classic-kataloger
    2. Så fungerar Lightroom Classic-kataloger
    3. Skapa och hantera kataloger
    4. Säkerhetskopiera en katalog
    5. Leta efter saknade foton
    6. Skapa och hantera mappar
    7. Hantera foton i mappar
  10. Kartor
    1. Arbeta med modulen Karta
  11. Ordna foton i Lightroom Classic
    1. Ansiktsigenkänning
    2. Arbeta med fotosamlingar
    3. Gruppera foton i högar
    4. Flagga, märka och gradera foton
    5. Använda nyckelord
    6. Grundläggande om metadata och åtgärder
    7. Hitta foton i katalogen
    8. Arbeta med video i Lightroom Classic
    9. Avancerade metadataåtgärder
    10. Använda panelen Snabbframkallning
  12. Bearbeta och framkalla foton
    1. Grundläggande om modulen Framkalla
    2. Skapa panoramor och HDR-panoramor
    3. Flat-field-korrigering
    4. Korrigera förvrängda perspektiv i foton med hjälp av Upright
    5. Öka bildkvaliteten med Förbättra
    6. Arbeta med bildtoner och -färger
    7. Maskering
    8. Använda lokala justeringar
    9. HDR-fotosammanfogning
    10. Alternativ för modulen Framkalla
    11. Retuschera foton
    12. Ta bort röda ögon eller djurögon
    13. Använda verktyget Radiellt filter
    14. Använda det förbättrade verktyget Fläckborttagning
  13. Exportera foton
    1. Exportera filer till diskar eller skivor
    2. Exportera foton från Lightroom Classic
    3. Publicera foton online
    4. Exportera till hårddisken med hjälp av publiceringstjänster
    5. Förinställningar för export och andra inställningar
  14. Arbeta med externa redigeringsprogram
    1. Inställningar för extern redigering
    2. Öppna och redigera Lightroom Classic-foton i Photoshop eller Photoshop Elements
  15. Bildspel
    1. Skapa bildspel
    2. Paneler och verktyg i modulen Bildspel
    3. Ange bildrutelayout
    4. Lägga till övertäckningar i bildrutor
    5. Spela upp och exportera bildspel
  16. Skriva ut foton
    1. Grundläggande om modulen Utskrift
    2. Layout och mallar för modulen Utskrift
    3. Arbeta med alternativ och inställningar för utskriftsjobb
  17. Fotoböcker
    1. Skapa fotoböcker
  18. Webbgallerier
    1. Skapa webbgallerier
    2. Använda panelerna och verktygen i modulen Webb
    3. Arbeta med webbgallerilayouter
    4. Arbeta med webbgallerimallar och -inställningar
    5. Förhandsvisa, exportera och skicka webbfotogallerier
  19. Kortkommandon
    1. Kortkommandon
  20. Felsökning
    1. Åtgärdade fel
    2. Kända fel

Importera foton automatiskt från Photoshop Elements till Lightroom Classic

Importera foton från Photoshop Elements till Lightroom Classic CC

Om du har Lightroom Classic, troligtvis som del av Creative Cloud-fotograferingsplanen, kan du snabbt överföra alla dina foton från Elements till Lightroom Classic med ett enda klick. I Lightroom Classic väljer du Arkiv > Importera en Photoshop Elements-katalog... Information från din Elements-katalog, inklusive fotostjärngraderingar, persontaggar och annan data, bevaras i Lightroom Classic.

Obs!

Med Creative Cloud-fotograferingsplanen kan du ta din digitala fotografering till nästa nivå. Creative Cloud-fotograferingsplanen ger dig tillgång till alla nödvändiga fotoverktyg, inklusive Lightroom Classic och Photoshop, som gör att du snabbt kan skapa otroliga digitala bilder med professionell kvalitet. Läs mer om Creative Cloud-fotograferingsplanen.

Importera en Photoshop Elements-katalog

1. Om du inte redan har Lightroom Classic hämtar och installerar du det på datorn.
  2. Välj Arkiv > Importera en Photoshop Elements-katalog... i modulen Bibliotek.
Importera en Photoshop Elements-katalog i Lightroom Classic
Överföra dina foton från Elements till Lightroom Classic

1. I dialogrutan Importera en Photoshop Elements-katalog som visas klickar du på Bläddra för att välja en katalog som du vill importera. Klicka på Importera om du vill importera den markerade Photoshop Elements-katalogen.
Lightroom Classic CC: Dialogrutan Importera Photoshop Elements-katalog
Dialogrutan Importera en Photoshop Elements-katalog

1. Klicka på Importera för att importera Elements-katalogen till en ny Lightroom Classic-katalog. En förloppsindikator med status för åtgärden visas i Lightroom Classic
Lightroom Classic : Skapa katalog
Förloppsindikator: Skapande av Lightroom Classic-katalog

Viktigt att tänka på

• Alla album du har skapat i Elements visas nu som samlingar i Lightroom Classic.
  • Information som lagts till med hjälp av funktionen Händelser i Elements Organizer kommer inte
    att visas i Lightroom Classic. Du kan skapa taggar för händelser du har identifierat i Elements Organizer och importera tagginformationen till Lightroom Classic.
  • Du kan importera foton och data från Photoshop Elements 6 till Elements 13 i Lightroom Classic i Windows och från Photoshop Elements 9 till 13 i macOS.

Importera fotoner från en klassisk katalog för differentLightroom

När du importerar foton från en annan Lightroom Classic-katalog till den aktuella katalogen kan du ange alternativ för hur nya foton och foton som redan finns i den aktuella katalogen ska hanteras.

Obs!

Kataloger från tidigare versioner av Lightroom Classic, som allmänna betaversioner, måste öppnas och uppdateras innan de kan importeras till en annan katalog. Mer information finns i Uppgradera en katalog från en tidigare version av Lightroom i hjälpen för Lightroom Classic.

1. Välj Arkiv > Importera från annan katalog.
  2. Navigera till importkatalogen och klicka på Öppna (Windows) eller Välj (Mac OS).
  3. Markera fotona som du vill importera:
    • Kontrollera under Kataloginnehåll att de mappar som innehåller de foton som ska importeras är markerade.

• Klicka på Visa förhandsvisning och i rutan i det övre vänstra hörnet på en förhandsvisning, för att markera eller avmarkera enskilda förhandsvisningsbilder. Du kan även välja Markera alla eller Avmarkera alla

4. I området Nya foton väljer du ett alternativ på menyn Filhantering:

Lägga till nya foton i katalogen utan att flytta

Importerar foton till sin aktuella plats.

Kopiera nya foton till en ny plats och importera

Importerar foton till en ny plats. Klicka på Välj och ange mappen.

Importera inte nya foton

Endast foton som finns i aktuell katalog importeras. I Lightroom Classic avgörs om ett foto är en dubblett (finns redan i katalogen) om det har samma originalfilnamn, samma EXIF-fångstdatum och -fångsttid och samma filstorlek.

5. Gör något av följande i området Ändrade befintliga foton:

• Välj Ersätt metadata, framkallningsinställningar och negativfiler för att åsidosätta alla inställningar i den aktuella katalogen. Om du väljer det här alternativet kan du även välja alternativet Behåll gamla inställningar som en virtuell kopia för att behålla en säkerhetskopia. Du kan också markera alternativet Ersätt endast icke-Raw-filer för att undvika att raw-negativ ersätts. Om ändringar av raw-negativfiler endast påverkar metadata, kan du spara tid genom att markera detta alternativ.

• Välj Ersätt endast metadata och framkallningsinställningar för att lämna negativfilerna (källfotona) oförändrade. Om du väljer det här alternativet kan du även välja alternativet Behåll gamla inställningar som en virtuell kopia för att behålla en säkerhetskopia.

• Välj Ersätt ingenting för att endast importera nya foton.

• Om foton saknas i den aktuella katalogen men kan hittas i den importerade katalogen anger du om du vill uppdatera metadata och framkallningsinställningar för de här filerna. Välj Behåll gamla inställningar som en virtuell kopia för att behålla en säkerhetskopia. Om foton som saknas i den aktuella katalogen visas i den importerade katalogen, ska du ange om de saknade filerna är kopierade och vart det ska kopieras.

6. Klicka på Importera.

Adobe

Få hjälp snabbare och enklare

Ny användare?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online

Adobe MAX

Kreativitetskonferensen

14–16 okt i Miami Beach och online