Indhold
Find ud af, hvordan du aktiverer eller deaktiverer Adobe-programmer.
På denne side

Aktivér en app

Aktiveringen – som betyder, at et program forbindes med en gyldig brugerlicens – sker automatisk med de fleste programmer. I nogle tilfælde skal du aktivere programmet manuelt, før det kan anvendes. Vælg dit produkt fra menuen til venstre for at finde ud, hvordan programmet aktiveres.

Creative Cloud, Acrobat DC

Med Adobe Creative Cloud, Acrobat Pro DC eller Acrobat Standard DC skal du bare logge på for at aktivere softwaren.

1. Sørg for, at computeren har forbindelse til internettet.

2. Start programmet.

3. Vælg Hjælp > Log på. (Hvis denne mulighed er nedtonet, er du allerede logget på og behøver ikke at aktivere softwaren.)

4. Log på med dit Adobe ID og din adgangskode for at aktivere produktet.

Hvis du ikke har et Adobe ID, får du mulighed for at oprette et. Følg vejledningen på skærmen.

Tip:

Du kan finde yderligere vejledning til aktivering af Creative Cloud-apps og -tjenester i Log på og log af for at aktivere Creative Cloud-apps.

Er du stødt på et problem? Se Fejlfinding ved aktivering og deaktivering.

Acrobat XI, X

Adobe Acrobat XI og X aktiveres automatisk, så snart softwaren registrerer en internetforbindelse.

Hvis du vil aktivere softwaren manuelt (hvis du f.eks. har deaktiveret den på én computer for at kunne aktivere den på en anden), skal du følge vejledningen i Creative Suite-afsnittet nedenfor.

Creative Suite 6 og tidligere versioner

CS6
    : Log på med dit Adobe ID og adgangskoden for at aktivere softwaren inden for de første syv dage, du bruger den. Det gør du ved at følge vejledningen nedenfor.

CS5.5, CS5, CS4, CS3 og ældre versioner: Aktiveringen sker automatisk, så snart softwaren registrerer en internetforbindelse. Alternativt beder softwaren dig om at aktivere i løbet af installationen. Aktivér softwaren manuelt ved at følge vejledningen nedenfor.

Sådan aktiverer du softwaren manuelt:
    1. Sørg for, at computeren har forbindelse til internettet.

2. Start programmet.

3. Vælg Hjælp > Aktivér. (Hvis denne mulighed er nedtonet, har du allerede aktiveret softwaren.)

4. Log på med dit Adobe ID og adgangskoden for at aktivere softwaren.

Hvis du ikke har et Adobe ID, får du mulighed for at oprette et. Følg vejledningen på skærmen.

Tip:

Er du stødt på et problem? Se Fejlfinding ved aktivering og deaktivering.

Flash Player, Acrobat Reader og Shockwave Player

Det er ikke nødvendigt at aktivere disse produkter. Hvis du har brug for hjælp til disse produkter, kan du gå ind på følgende websteder:

Deaktivering af en app

Deaktivering afbryder et program fra en gyldig brugerlicens. Når du har deaktiveret et program, kan du til enhver tid genaktivere det, hvis du vil. Det er ikke nødvendigt at afinstallere et program på computeren for at deaktivere det. Licensen til et program deaktiveres ikke ved afinstallation.

Med en enkelt licens til Adobe-software kan du installere et program på to computere, f.eks. derhjemme og på kontoret. Hvis du vil installere softwaren på en tredje computer, skal du først deaktivere én installation af programmet. Sådan gør du.

Creative Cloud, Acrobat DC

Du kan deaktivere en Creative Cloud-app eller Acrobat DC ved enten at logge af programmet eller ved at deaktivere en enhed fra din kontoside på adobe.com

Log af et program
    1. Sørg for, at computeren har forbindelse til internettet.

2. Start programmet.

3. Vælg Hjælp > Log af.

4. Klik på Log af.

Tip:

Du kan finde yderligere vejledning i aktivering af Creative Cloud-apps og -tjenester i Log ind og log ud for at aktivere Creative Cloud-apps.

Er du stødt på et problem? Se Fejlfinding ved aktivering og deaktivering.

Deaktiver en enhed
    1. Få adgang til dinAdobe ID-konto online, og log ind med dit Adobe ID og din adgangskode.

Tip:

Dit Adobe ID er den e-mailadresse, du brugte, da du første gang købte et Adobe-medlemskab, et program eller service.

2. Under Abonnementer og produkter skal du klikke på Administration af abonnement.

Administration af abonnement
    3. Under Aktiverede enheder skal du klikke på x ved siden af den enhed, som du vil deaktivere.

Klik ved siden af den enhed, som du vil deaktivere
    4. Klik på Deaktiver.

Klik på Deaktiver

Du kan aktivere en enhed igen ved at starte et Adobe-program fra denne computer. Du bør blive bedt om at logge ind. Hvis ikke, vælg Hjælp > Log på

Bemærk:

Husk, kun to enheder kan være aktiveret på samme tid. Sørg for, at du kun er logget på dine Adobe-programmer på én anden enhed, inden dulogger på (aktiverer) endnu en enhed.

Acrobat XI/X, Creative Suite 6 og ældre

1. Sørg for, at computeren har forbindelse til internettet.

2. Start programmet.

3. Vælg Hjælp > Deaktiver.

4. Vælg en af følgende indstillinger:

• Deaktiver eller Udsæt aktivering: Disse funktioner deaktiverer softwaren, men bibeholder licensoplysningerne på computeren. Vælg en af disse muligheder, hvis du ønsker at deaktivere softwaren midlertidigt og har planer om senere at aktivere den igen på computeren.
      • Deaktiver permanent: Denne funktion deaktiverer softwaren og fjerner licensoplysningerne fra computeren. Hvis du vil bruge softwaren på denne computer igen, skal du indtaste serienummeret igen.
    Tip:

Er du stødt på et problem? Se Fejlfinding ved aktivering og deaktivering.

Til toppen

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er aktivering?

Aktiveringsprocessen er Adobes måde at bekræfte gyldigheden af din softwarelicens på og forhindre svindel med og misbrug af Adobe-produkter og -tjenester. Ved aktivering sendes der oplysninger til Adobe på forskellige tidspunkter, f.eks. ved download, installation, afinstallation, serialisering og start samt under søgning efter opdateringer til Adobe-software. Herudover anvender Adobe muligvis de oplysninger – alene eller i forbindelse med andre oplysninger – som Adobe sidder inde med, (i) til at give dig passende licensfornyelsesmuligheder og (ii) til at få en bedre forståelse af brugen af Adobe-software, så vi kan forblive i kontakt med og holde på vores kunder.

Hvilke oplysninger indsendes til Adobe ved aktivering?

Følgende typer oplysninger kan blive sendt til Adobe under aktivering:

Identifikatorer (id'er)
    • Unikke id'er (genereret af Adobe), som er specifikke for din computer og den licens, som du har købt til programmet. Disse id'er kan ikke bruges til at lokalisere din computer eller identificere dig personligt.
    • Dit Adobe ID, hvis du har logget på Adobe i løbet af installationen, opdateringen eller i forbindelse med brugen af Adobe-softwaren. Adobe ID'et identificerer dig og er bindeleddet til alle de oplysninger, du har videregivet til Adobe under oprettelse eller anvendelse af din Adobe-konto. Hvis du selv eller dit firma anvender en administrator eller anden autoriseret part i denne forbindelse, modtager vi også denne parts Adobe ID.
    Oplysninger om installeret Adobe-produkt
    • Serienumre associeret med de installerede produktlicenser
    • Produktnavn og versionsnummer, licenstypen, som er købt
    • Den version af slutbrugerlicensaftalen, som er knyttet til softwaren
    • Antal gange du har startet et Adobe-program siden sidste aktivering for hvert program, som er tilknyttet produktlicensen
    Oplysninger om operativsystem
    • Operativsystemtype og -version
    • Lokalversion i brug (sprogvariant og skrivesystem)
    • Lokal computertid (inkl. tidszone)
    • Computerens navn
    • MAC-adresse
    IP-adresse

Adobe modtager IP-adressen, som din internetudbyder har tildelt dig, som en del af processen, der sender aktiveringsdata til Adobe.