De nieuwe Dreamweaver CC-versie van 2014 bevat verschillende verbeteringen in Live View en CSS ontwerpen, zodat u makkelijker inhoud voor websites en mobiele apparaten kunt maken en bijwerken. Met de nieuwe functie Snelle elementweergave kunt u snel uw HTML-code bekijken, door de code bladeren en deze bewerken.

In dit artikel komen deze nieuwe functies en allerlei andere verbeteringen aan de orde en zijn koppelingen naar bronnen opgenomen voor meer hulp en informatie.

Snelle elementweergave

Controleer de opmaakcodes in uw document met de nieuwe Snelle elementweergave, waarin een interactieve HTML-structuur voor zowel statische als dynamische inhoud wordt weergegeven. Wijzig de structuur van de statische inhoud rechtstreeks in de HTML-structuur.

Snelle elementweergave
Snelle elementweergave

De Snelle elementweergave (Weergave > Snelle elementweergave) wordt geïntroduceerd om het ontwikkelproces te versnellen. In eerdere versies van Dreamweaver, moest u HTML-elementen in Live View markeren, overschakelen naar de codeweergave en de elementen bewerken. Na het bewerken moest u weer terugschakelen naar Live View om een voorvertoning van de wijzigingen weer te geven. Nu kunt u met Snelle elementweergave alle elementen in uw pagina in één eenvoudig te lezen weergave bekijken en statische inhoud bewerken.

Zie Snelle elementweergave voor meer informatie.

Nieuwe bewerkingsmogelijkheden in Live View

Inspecteer en wijzig HTML-elementen rechtstreeks in Live View en kijk hoe de elementen eruitzien zonder iets te vernieuwen.

Snelle eigenschappencontrole

In Live View wordt nu de snelle eigenschappencontrole voor HTML-elementen in uw pagina's weergegeven. Op basis van het HTML-element dat u selecteert, kunt u in de eigenschappencontrole van Live View rechtstreeks kenmerken of tekst bewerken.

Eigenschappencontrole voor het bewerken van afbeeldingskenmerken
Eigenschappencontrole voor het bewerken van afbeeldingskenmerken

Eigenschappencontrole van Live View voor het opmaken van tekst
Eigenschappencontrole voor het opmaken van tekst

Voor meer informatie, zie Snelle weergaveeigenschapcontrole.

Elementweergave

Met de nieuwe elementweergave kunt u nu rechtstreeks in Live View HTML-elementen koppelen aan klassen en id's. In de Elementweergave krijgt u tips over de beschikbare klassen en id's om u te helpen bij het snel weergeven en kiezen van de vereiste optie.

Elementweergave voor het bewerken van klassen en id's
Elementweergave voor het bewerken van klassen en id's

Live tekst bewerken

U kunt tekst nu direct in Live View bewerken en de wijzigingen weergeven zonder dat u tussen de verschillende weergaven hoeft te schakelen.

Dubbelklik op het tekstelement in Live View om de bewerkingsmodus te activeren. Zie Tekst rechtstreeks in Live View bewerken voor meer informatie.

Tekst rechtstreeks in Live View bewerken. Live tekst bewerken.
Tekst rechtstreeks in Live View bewerken

Eigenschappencontrole van Live View

De eigenschappencontrole is nu beschikbaar in Live View zodat u snel wijzigingen in uw pagina kunt doorvoeren zonder dat u hoeft over te schakelen naar de ontwerp- of de codeweergave.

Zie Eigenschappencontrole van Live View voor meer informatie.

Eigenschappencontrole van Live View
Eigenschappencontrole van Live View

Invoegen in Live View

In deze release kunt u HTML-elementen rechtstreeks in Live View invoegen via het deelvenster Invoegen. De elementen worden in realtime ingevoegd zonder dat u tussen modi hoeft te schakelen. U kunt ook direct een voorvertoning van uw wijzigingen weergeven.

Slepen en neerzetten naar Live View vanuit het deelvenster Invoegen
Slepen en neerzetten naar Live View vanuit het deelvenster Invoegen

Verbeteringen in CSS ontwerpen

Verbeterde gebruikersinterface voor besturingselementen voor randen

Met een besturingselement met tabbladen kunt u de vier eigenschappen voor randen op een eenvoudige en intuïtieve manier instellen.

• Met een besturingselement met tabbladen worden niet alle waarden tegelijk weergegeven en voorkomt u verwarring.
  • Er worden intuïtieve en gebruiksvriendelijke pictogrammen gebruikt die iedere beginnende gebruiker begrijpt.
  • Er zijn twee sets pictogrammen om de statussen niet ingesteld/verwijderd en uitgeschakeld aan te geven.
  • Er is een tabblad voor Alle zijden om alle randeigenschappen in een keer in te stellen.
  • De berekende rij die u naar het meest geschikte tabblad leidt tijdens de inspectie.
Eigenschappen van besturingselementen voor randen vóór Dreamweaver CC versie 2014
Eigenschappen van besturingselementen voor randen vóór Dreamweaver CC versie 2014

Eigenschappen van besturingselementen voor randen in Dreamweaver CC versie 2014
Eigenschappen van besturingselementen voor randen in Dreamweaver CC versie 2014

Zie Randeigenschappen instellen voor meer informatie.

Stijlen kopiëren en plakken

U kunt nu stijlen in de ene kiezer kopiëren en in een andere kiezer plakken. U kunt alle stijlen of alleen een specifieke categorie stijlen kopiëren, zoals Lay-out, Tekst en Rand.

Klik met de rechtermuisknop op een kiezer en kies een van de beschikbare opties:

Stijlen kopiëren met CSS ontwerpen
Stijlen kopiëren met CSS ontwerpen

• Als een kiezer geen stijlen bevat, zijn Kopiëren en Alle stijlen kopiëren uitgeschakeld.
  • Stijlen plakken is uitgeschakeld voor externe sites die niet kunnen worden bewerkt. Maar de opdrachten Kopiëren en Alle stijlen kopiëren zijn wel beschikbaar.
  • Stijlen die gedeeltelijk in een kiezer (overlappend) bestaan, kunnen wel worden geplakt. De samenvoeging van alle kiezers wordt geplakt.
  • Het kopiëren en plakken van stijlen kan ook worden gebruikt voor verschillende koppelingen van CSS-bestanden: Importeren, Koppelen, Inline
    stijlen.

Tekstvakken voor snel bewerken

Dreamweaver bevat nu tekstvakken voor snel bewerken waarin u de stenocode voor eigenschappen zoals marge, opvulling, rand en de straal van de rand kunt opgeven. Deze wijziging is aangebracht voor gebruikers die liever code opgeven dan de muis en het toetsenbord gebruiken om eigenschappen op te geven.

Tekstvakken voor snel bewerken
Tekstvakken voor snel bewerken

Eigenschappen opgeven
Eigenschappen opgeven

Verbeteringen die zijn aangebracht in de werkwijze bij het gebruik van aangepaste eigenschappen

Vroeger moest u op + in het deelvenster Eigenschappen van CSS ontwerpen klikken om andere (of aangepaste) eigenschappen toe te voegen. Nu wordt er een set tekstvakken, de naam en de waarde van de eigenschap, direct beschikbaar gemaakt aan het einde van de lijst Eigenschappen. In deze tekstvakken kunt u direct de naam en de waarde van de eigenschap typen zonder dat u op + hoeft te klikken.

Als u extra rijen met aangepaste eigenschappen wilt toevoegen, drukt u op Tab.

De naam van de andere eigenschapsgroep wordt gewijzigd in Aangepast.

Tekstvakken om de eigenschapsnaam en waarde toe te voegen
Tekstvakken om de eigenschapsnaam en waarde toe te voegen

Sneltoetsen

U kunt nu CSS-kiezers en -eigenschappen toevoegen of verwijderen met behulp van sneltoetsen. U kunt ook van de ene naar de andere eigenschapsgroep gaan in het deelvenster Eigenschappen.

Sneltoets Workflow
CTRL + Alt +[Shift =] Hiermee voegt u een kiezer toe (als het besturingselement zich in de kiezerssectie bevindt)
CTRL + Alt+ S Hiermee voegt u kiezer toe (als het besturingselement zich ergens anders in de toepassing bevindt)
CTRL + Alt +[Shift =] Hiermee voegt u een eigenschap toe (als het besturingselement zich in de sectie met eigenschappen bevindt)
CTRL + Alt+ P Hiermee voegt u een eigenschap toe (als het besturingselement zich ergens in de toepassing bevindt)
Selecteren + verwijderen Hiermee verwijdert u de kiezer als de kiezer is geselecteerd
CTRL + Alt + (PgUp/PgDn) Springen van de ene naar de andere sectie in het subdeelvenster Eigenschappen

Meer specifieke/minder specifieke kiezers

In deze release biedt Dreamweaver drie (of minder) regeltips terwijl u een kiezer toevoegt. U kunt deze meer of minder specifiek maken met de toetsen pijl-omhoog en pijl-omlaag.

Meer specifieke/minder specifieke kiezers
Meer specifieke/minder specifieke kiezers

Schuiven naar categorie

Vroeger toen u op Achtergrond of Overige klikte, boven aan het deelvenster Eigenschappen in CSS ontwerpen, werden deze categorieën zichtbaar gemaakt in het venster. De categorieën werden niet boven aan het deelvenster weergegeven.

Nu worden de categorieën Achtergrond en Overige (met de gewijzigde naam Aangepast) boven aan het deelvenster weergegeven wanneer u op de categorieën klikt.

Schuiven naar categorie
Schuiven naar categorie

Ondersteuning voor SFTP-verbindingen die een identiteitsbestand gebruiken

In de Dreamweaver CC-versie van 2014 kunt u verbinding met uw publicatieservers maken via SFTP met persoonlijke en openbare sleutelparen en identiteitssleutels (met of zonder wachtwoordzin). Met deze uitbreiding van Dreamweaver kunt u voor webhosting uit meer serviceproviders kiezen. U kunt zich op elke serviceprovider abonneren die persoonlijke en openbare sleutelparen voor de verificatie vereist.

Opmerking:

Dreamweaver ondersteunt alleen OpenSSH-sleutelbestanden.

Zie SFTP-verbindingen voor meer informatie.

Verbeteringen voor ongedaan maken en opnieuw toepassen

Als u een bewerking die u in het deelvenster CSS ontwerpen had uitgevoerd, ongedaan wilde maken of opnieuw wilde toepassen, moest u tot nu toe op het CSS-bestand (in verwante bestanden) klikken en vervolgens de bewerking ongedaan maken of opnieuw toepassen.

Met de nieuwe verbeteringen voor de functie voor ongedaan maken of opnieuw uitvoeren kunt u een bewerking nu rechtstreeks in de Live View van een document of formulier ongedaan maken of opnieuw uitvoeren in het deelvenster CSS ontwerpen. Deze wijzigingen worden automatisch zichtbaar in het gekoppelde CSS-bestand. Om u te laten weten dat het verwante bestand is gewijzigd, wordt het desbetreffende tabblad van het bestand gedurende enige tijd (ongeveer 8 seconden) gemarkeerd.

• Wanneer u een actie ongedaan maakt of opnieuw uitvoert in het deelvenster CSS ontwerpen, wordt Live View automatisch vernieuwd.
  • Wanneer u het document bewerkt dat de broncode gebruikt en de wijzigingen ongedaan maakt vanuit Live View, verandert de weergave in Gesplitse weergave en krijgt de bijbehorende broncode de focus.

Alle acties met ongedaan maken/opnieuw worden opgenomen op het niveau van het HTML-bestand. Dit betekent dat handmatige wijzigingen die in een CSS-bestand worden aangebracht, ongedaan kunnen worden gemaakt vanuit elk verwante bestand. Stel dat style1.css en style2.css verwant zijn met index.html. Als u stijlen voor .h1 in style1.css, toevoegt en vervolgens een bewerking van style2.css ongedaan maakt, wordt de .h1-stijl uit style1.css verwijderd.

Opmerking:

Als u de wijzigingen in JavaScript-bestanden ongedaan wilt maken of opnieuw wilt doorvoeren, moet u overschakelen naar het betreffende JS-bestand en vervolgens de functie ongedaan maken of opnieuw uitvoeren gebruiken.

Wijzigingen in workflows voor Business Catalyst en PhoneGap Build

Business Catalyst en PhoneGap zijn nu ook beschikbaar gemaakt als add-ons voor Dreamweaver. Installeer nu Business Catalyst en PhoneGap Build als extensies en blijf deze services vervolgens gebruiken als voorheen.

Als u de extensies Business Catalyst en PhoneGap Build wilt installeren, gaat u naar Beheren > Bladeren in Add-ons, zoekt u naar de extensies en installeert u deze.

Wijzigingen in het verkrijgen van toegang tot extensies voor Dreamweaver

U kunt nu Dreamweaver-extensies weergeven en installeren met Adobe Creative Cloud. De extensies worden nu 'Add-ons' genoemd.

Als u in Adobe Creative Cloud naar add-ons wilt gaan, klikt u in Dreamweaver op Venster > Bladeren in Add-ons. De pagina Adobe Creative Cloud Add-Ons wordt weergegeven.

Venster > Extensies in Dreamweaver CC 13.0
Venster > Extensies in Dreamweaver CC 13.0

Venster > Bladeren in Add-ons in Dreamweaver CC 2014
Venster > Bladeren in Add-ons in Dreamweaver CC versie 2014

Zie Add-ons voor meer informatie over het installeren van add-ons.

Wijzigingen in synchronisatie-instellingen

Met de functie voor synchronisatie-instellingen in Dreamweaver houdt u uw instellingen van exemplaren van Dreamweaver op uw computers gesynchroniseerd met Creative Cloud. Dreamweaver CC 2014 detecteert automatisch of u de synchronisatie-instellingen al in de eerdere versie van Dreamweaver had ingeschakeld en biedt u de mogelijkheid om die instellingen automatisch vanuit Creative Cloud te importeren.

Wanneer u Dreamweaver CC 2014 voor de eerste keer na de installatie start, wordt het volgende dialoogvenster weergegeven:

Synchronisatie-instellingen importeren
Synchronisatie-instellingen importeren

• Als u instellingen wilt importeren die in Creative Cloud zijn opgeslagen, klikt u op Importeer syncinstellingen

Opmerking: deze optie is later niet meer beschikbaar.

• Als u de instellingen in het huidige exemplaar van Dreamweaver wilt synchroniseren met Creative Cloud, klikt u op Lokaal synchroniseren.
  • Als u instellingen hierna automatisch wilt synchroniseren, selecteert u Instellingen altijd automatisch synchroniseren.
  • Als u de geavanceerde opties voor synchronisatie-instellingen wilt weergeven, klikt u op Geavanceerd.

Fout/functieaanvraag rechtstreeks verzenden vanuit Dreamweaver

U hebt nu vanuit Dreamweaver rechtstreeks toegang tot het formulier met de wensenlijst en het formulier voor het rapporteren van fouten - Help > Fout/functieaanvraag verzenden.

Fout/functieaanvraag verzenden in het menu Help
Fout/functieaanvraag verzenden in het menu Help

Help Center

Leer hoe u nieuwe functies gebruikt en hoe u algemene taken vanuit Dreamweaver aanpakt met het nieuwe Help Center

In tegenstelling tot eerdere versies, kunt u nu eenvoudig nagaan welke nieuwe functies en efficiënte workflows er beschikbaar zijn als u Dreamweaver voor de eerste keer opstart. U kunt op elk gewenst moment de rondleiding over de nieuwe functie overslaan of in-app Help-berichten uitschakelen. Als het nodig is, kunt u ze ook weer inschakelen.

Overzicht van nieuwe functies

Dreamweaver bevat nu een minirondleiding met de nieuwe functies in de nieuwste release.
Naast de introductie van de nieuwe functies, gaat u ook naar een videogalerij
waar u de nieuwe functies in actie kunt zien.

De optie voor het overzicht van nieuwe functies of de minirondleiding wordt weergegeven zodra u Dreamweaver start.
U kunt de rondleiding ook overslaan en naar het
welkomstscherm gaan om door te gaan met uw werk.

Opmerking: Het overzicht van nieuwe functies wordt weergegeven wanneer u
Dreamweaver installeert of bijwerkt of wanneer u voorkeuren verwijdert en Dreamweaver opnieuw opstart.

Rondleiding langs nieuwe functies
Rondleiding langs nieuwe functies

Hier volgt een overzicht van hetgeen wordt weergegeven in het overzicht met nieuwe functies.

• Welkomstbericht. U wordt ook gevraagd om op te geven of u Dreamweaver CC al eerder hebt gebruikt, zodat de ervaring dienovereenkomstig kan worden aangepast.
  • De nieuwe functies komen een voor een aan de orde en er wordt een korte beschrijving gegeven (met een optie om de rondleiding over te slaan).
  • De videogalerij met video's over nieuwe functies.

Videogalerij

Aan het einde van het overzicht van nieuwe functies wordt de videogalerij weergegeven met video's over de nieuwe functies.
Wanneer u de muis boven de miniaturen houdt, wordt een korte
beschrijving van de video weergegeven.

Videogalerij
Videogalerij

Opmerking:

U kunt op elk gewenst moment het overzicht van nieuwe functies en de videogalerij openen terwijl u Dreamweaver gebruikt.
Ga hiervoor naar het menu Help of het welkomstscherm en klik op de vereiste optie.

In-appberichten

Dreamweaver geeft u nu tips om uw productiviteit te verbeteren terwijl u aan
uw projecten werkt. Deze tips zijn bedoeld om u te helpen de taak die u op dat moment uitvoert, op een efficiëntere manier te voltooien.

De aanwijzingen verschijnen op basis van specifieke triggers. Als u bijvoorbeeld in een willekeurige weergave op Tagkiezers
klikt
of met de rechtermuisknop op een element klikt om het te inspecteren, wordt de aanwijzing voor Snelle
elementweergave getoond. De Snelle elementweergave is een hele nieuwe functie waarmee u
HTML-opmaak eenvoudiger kunt weergeven en bewerken dan met de andere methoden die u hebt geprobeerd (triggers).

Wanneer u de gegeven suggesties hebt opgevolgt, wordt de in-app aanwijzing niet opnieuw weergegeven
voor dezelfde trigger. De aanwijzing wordt echter wel opnieuw weergegeven voor de andere
triggers die worden geïdentificeerd.

U kunt de weergave van in-appberichten uitschakelen via Voorkeuren. Zie voor meer
informatie de berichten van de uitschakelen of opnieuw in te stellen en van het in-product

Voorbeelden van in-appberichten:

Snelle elementweergave

Triggers:

• Er wordt op Tagkiezers (alle weergaven) geklikt
  • Live + Controleren of met de rechtermuisknop klikken op + Controleren van een element

Bericht:

Bericht over Snelle elementweergave
Bericht over Snelle elementweergave

Eigenschappencontrole van Live View voor klassen en id's

Triggers:

• De id bewerken met eigenschappencontrole in ontwerpweergave

Bericht:

Bericht over Live View
Bericht over Live View

In-productberichten

Dreamweaver werkt naadloos samen met vele andere toepassingen van Creative Cloud
en de in-productberichten introduceren dergelijke integratieworkflows voor u. Door deze
workflows te gebruiken, kunt u Adobe Creative Cloud en de bijbehorende aanbiedingen op een betere manier gebruiken.

De in-productberichten worden weergegeven op basis van geïdentificeerde triggers. Als
u bijvoorbeeld probeert CSS-overgangen te gebruiken, wordt de Edge Animate-workflow voorgesteld via het in-productbericht.

Een in-productbericht bevat een korte beschrijving van de alternatieve (of betere)
workflow die u in een bepaald scenario kunt gebruiken. Het omvat ook een miniatuur van een video waarop u kunt klikken om een video te bekijken waarin de workflow wordt uitgelegd.
Via de knop Meer informatie gaat u naar een artikel/blog met meer informatie.

De in-productberichten worden slechts één keer weergegeven wanneer de geïdentificeerde trigger optreedt.

Opmerking:

Als u de berichten opnieuw wilt weergeven, kunt u de instelling voor in-apphulp herstellen bij Voorkeuren.
Zie In-app- en in-productberichten inschakelen of herstellen voor meer informatie.

Voorbeelden van in-productberichten:

Edge Animate

Trigger:

• Klik op CSS-overgang en klik vervolgens op +

Bericht:

Bericht over Edge Animate
Bericht over Edge Animate

Parfait

Trigger:

• Afbeelding invoegen > Afbeeldingsinstellingen bewerken

Bericht:

Afbeeldingsinstellingen bewerken
Afbeeldingsinstellingen bewerken

In-app- en in-productberichten uitschakelen of herstellen

Ga naar Voorkeuren > dialoogvenster Toegankelijkheid en ga dan als volgt te werk:

• Als u de berichten wilt uitschakelen, schakelt u het selectievakje In-app Help tonen uit.

Als u de berichten weer inschakelt, worden de eerder
weergegeven berichten niet weergegeven. Alleen de berichten die nog niet eerder
zijn weergegeven, worden weergegeven.

• Als u de eerder weergegeven berichten wilt zien, klikt u op Herstellen.
tips uitschakelen. in-appberichten uitschakelen.
Voorkeuren voor het uitschakelen of herstellen van in-app Help

Wijzigingen in het menu Help

Het menu Help is opnieuw geordend om snel toegang te bieden tot een overzicht van nieuwe functies, een videogalerij, bronnen voor hulp en meer informatie en een formulier voor het verzenden van fouten/functieaanvragen.

Menu Help in eerdere versie dan Dreamweaver CC 2014
Menu Help in eerdere versies dan de 2014-versie van Dreamweaver CC

Menu Help in Dreamweaver CC 2014
Menu Help in de 2014-versie van Dreamweaver CC