Bestanden zoeken op bestandsnaam of inhoud | Mac OS

Deze functie is alleen beschikbaar voor Mac OS.

U kunt de functie Live zoeken gebruiken om bestanden te zoeken op basis van de bestandsnaam of de aanwezige tekst in bestanden. De geselecteerde site in het deelvenster Bestanden wordt gebruikt voor de zoekopdracht. Als er geen site is geselecteerd in het deelvenster, wordt de zoekoptie niet weergegeven.

Live zoeken gebruikt de Spotlight-API in Mac OS. Aanpassingen die u aanbrengt in de Spotlight-voorkeuren, worden ook gebruikt voor Live zoeken. Spotlight geeft alle bestanden op uw computer weer die voldoen aan uw zoekopdracht. Live zoeken zoekt naar bestanden in de lokale hoofdmap van de site die is geselecteerd in het deelvenster Bestanden.

 1. Selecteer Bewerken > Live zoeken. U kunt ook CMD+SHIFT+F gebruiken. De focus wordt ingesteld op het tekstvak Live zoeken in het deelvenster Bestanden.

 2. Typ het woord of de woordgroep in het tekstvak. De resultaten worden weergegeven terwijl u tekst in het tekstvak invoert.

  Overeenkomende bestanden

  Hier worden maximaal 10 bestandsnamen weergegeven die voldoen aan uw zoekcriteria. Het bericht Meer dan 10 resultaten gevonden wordt weergegeven als er meer dan 10 overeenkomende bestanden zijn gevonden. Verfijn uw zoekopdracht als het gewenste bestand niet wordt weergegeven bij de opties.

  Overeenkomende tekst in

  Hier worden maximaal 10 bestanden weergegeven die tekst bevatten die overeenkomt met het woord of de woordgroep die u hebt opgegeven. Klik op Alles zoeken voor meer opties. De resultaten worden weergegeven in het deelvenster Zoeken.

 3. Wanneer u de muiscursor op een zoekresultaat plaatst, wordt knopinfo weergegeven met het relatieve pad van het bestand ten opzichte van de hoofdmap. Druk op Enter op klik op het item om het bestand te openen.

  Voor bestanden met overeenkomende tekst wordt de eerste instantie van de tekst gemarkeerd. Gebruik Cmd+G om naar andere instanties te bladeren.

  Opmerking:

  Als u het deelvenster met de resultaten van Live zoeken wilt sluiten, klikt u buiten het deelvenster of drukt u op Escape/Esc.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account