Voorkeuren voor de markering van sjabloongebieden instellen

Gebruik dit onderwerp om de voorkeuren voor de markering van sjablonen in Dreamweaver in te stellen.

U kunt de markeringsvoorkeuren van Dreamweaver gebruiken om in de ontwerpweergave de markeringskleuren van de omtrekken om de bewerkbare en vergrendelde gebieden van een sjabloon aan te passen. De kleur van het bewerkbare gebied wordt weergegeven in zowel de sjabloon als in documenten die op de sjabloon zijn gebaseerd.

Markeringskleuren van de sjabloon wijzigen

 1. Selecteer Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Dreamweaver > Voorkeuren (Macintosh).
 2. Selecteer Markering in de lijst Categorie aan de linkerkant.
  Markeringskleuren van de sjabloon wijzigen
  Markeringskleuren van de sjabloon wijzigen

 3. Klik op het kleurvak voor Bewerkbare gebieden, Geneste gebieden of Vergrendelde gebieden en selecteer vervolgens een markeringskleur met behulp van de kleurkiezer (of geef de hexadecimale waarde voor de markeringskleur op in het tekstvak).

  Zie De kleurkiezer gebruiken voor meer informatie over het gebruik van de kleurkiezer.

 4. (Optioneel) Herhaal desgewenst deze procedure voor andere typen sjabloongebieden.
 5. Klik op de optie Tonen om de weergave van kleuren in het documentvenster in of uit te schakelen.
  Opmerking:

  De optie Geneste gebieden beschikt niet over de optie Tonen. De weergave ervan wordt aangestuurd door de optie Bewerkbare gebieden.

 6. Klik op OK.

Markeringskleuren weergeven in het documentvenster

 1. Ga naar de ontwerpweergave en selecteer Weergave >Opties voor ontwerpweergave > Visuele hulpmiddelen > Onzichtbare elementen.

  Markeringskleuren worden alleen in het documentvenster weergegeven wanneer Onzichtbare elementen is ingeschakeld en ook de juiste opties zijn ingeschakeld bij de voorkeuren voor markering.

  Opmerking:

  Als onzichtbare elementen wel worden weergegeven, maar de markeringskleuren niet, selecteert u Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Dreamweaver > Voorkeuren (Macintosh) en selecteert u vervolgens de categorie Markering. Zorg ervoor dat de optie Tonen naast de juiste markeringskleur is geselecteerd. Zorg er ook voor dat de gewenste kleur zichtbaar is tegen de achtergrondkleur van uw pagina.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account